۲۵ مهر ۱۳۹۱، ۱۵:۴۵

گزارش تحلیلی مهر/

تجربیات گرانقدر برگزاری مسابقات ملی مهارت

تجربیات گرانقدر برگزاری مسابقات ملی مهارت

کرج- خبرگزاری مهر، سیزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت که چند روز پیش با حضور 670 مهارت آموخته در 28 رشته رقابتی و برای شناسایی نفرات اعزامی به مسابقات 2013 آلمان همزمان در کرج و تهران برگزار شد، در حالی به پایان رسید که تجربیاتی فراوانی را برای فعالان این عرصه به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، بی شک هدف از برگزاری هر مسابقه ای افزایش اشتیاق، نمایش استعداد، افزودن بر توانایی ها  و اعتماد بیش از پیش به خویشتن خویش است و در این رهگذر برگزاری مسابقات ملی مهارت نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود و با یک نگاه سطحی هم می توان دریافت که برگزاری مسابقات ملی مهارت باعث ترغیب جوانان به مشاغل حرفه ای می شود. همچنین نیروهای ماهر و توانمندی که نتیجه این گونه محافل خواهند بود علاوه بر فکر و توان با استفاده از تجهیزات کامل میتوانند گوشه ای از نیازهای جامعه را حل کنند.

با اطلاع از این مهم و با هدف اکتساب تجربیات از سیزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت، در واپسین روزهای برگزاری این نمایشگاه، در جریان بازدیدی که انجام شد با برخی از شرکت کنندگان در این نمایشگاه گفتگویی را در خصوص چند و چون برگزاری، کیفیت، مزیت و کمبودهای این دوره از مسابقات در مقایسه با ادوار قبل را جویا شدیم.

استعداد یابی مساوی است با : "افزایش تولید ملی"

حسن باقرزاده، کارشناس رشته کابینت سازی از استان مازندران و مسئول برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات المپیاد مهارت های فنی ، در خصوص برگزاری این جشنواره به خبرنگار مهر می گوید: چنان که مطلع هستید هدف و انگیزه برگزاری مسابقات المپیاد تنها استعدادیابی در افراد است تا به این طریق نقش بسزایی در بالا بردن تولید ملی در کارخانجات و صنایع ایفا کنند.

باقر زاده در ادامه توضیح می دهد: همان طور که مقام معظم رهبری بر ارتقای تولید کالای ملی تاکید داشتند ، ما نیز سعی کردیم در این راستا قدم برداریم تا بدین وسیله توانمندی و مهارت دانش آموختگان آموزش های فنی و حرفه ای را بالا برده و با جذب بنگاه های اقتصادی بتوانیم کالاهای بهتری را تولید کنیم ؛ به همین دلایل است که ما برای این گونه مسابقات اهمیت قائل هستیم. 



حضور کارشناسان جهانی و برگزاری کلاس های آموزشی 

این کارشناس در خصوص رشته های این دوره از مسابقات نیز تشریح می کند: سیزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در 28 حرفه آموزشی که شامل تاسیسات الکتریکی، فناوری اطلاعات، کابینت سازی چوبی و غیره بود برگزار شد که آخرین دوره مسابقات امروز با رقابت شرکت کنندگان کابینت سازی چوبی به پایان خواهد رسید.

حسن باقر زاده می گوید: امسال مسابقه خیلی خوب برگزار شد ، البته منظور من این نیست که در سال های گذشته کم کاری صورت گرفته است، بلکه مقصود من این است که ما امسال دو نکته مهم را رعایت کردیم ، اول این که از کارشناس مسئول المپیاد جهانی دعوت کردیم که از ابتدای المپیاد حضور داشتند و دوم این که در این فاصله ما دو کلاس آموزشی هم برگزار کردیم.

او در ادامه تصریح می کند: ما قصد داریم بعد از اتمام مسابقات کلاس آموزشی دیگری نیز برگزار کنیم و از وجود کارشناسان خارجی برای روشن شدن نقاط ضعف و قوت مسابقه استفاده کنیم ، تا نکات ضعف خود را برای سال آینده برطرف نماییم تا به جایگاه جهانی نزدیک تر شویم.

وی می افزاید: ما برای این پروژه 22 ساعت زمان در نظر گرفتیم که با توجه به بررسی های انجام شده بالای 70 درصد از تولید کنندگان توانستند پروژه خود را تکمیل کنند. بحث ارزش یابی کیفی نیز بعد از اتمام کار صورت خواهد گرفت و در حال حاضر نمی توان پیش بینی کرد که کدام استان برتر است.



مکاترونیک و کابینت سازی چوبی دو رشته برتر شرکت کننده

مسئول برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات المپیاد مهارت های فنی خاطر نشان می کند : ما 21 استان شرکت کننده داشتیم و همه رقابت کنندگان از طریق مرکز آموزش فنی و حرفه ای معرفی شدند ؛ دو رشته برترکه امسال در این رقابت ها شرکت کردند مکاترونیک و کابینت سازی چوبی هستند. رقابت کنندگان همه ایرانی هستند و کارشناسان خارجی صرفا به دلیل برگزاری این مسابقه بر رشته کابینت سازی نظارت دارند.

وی در ادامه یادآور می شود: در این دوره از مسابقات تعداد 670 نفر با یکدیگر به رقابت می پردازند و برگزیدگان این دوره از مسابقات ملی مهارت پس از شرکت در اردوی آمادگی به همراه برگزیدگان نهایی دوازدهمین مسابقات ملی مهارت برای شرکت در چهل و دومین مسابقات جهانی مهارت آلمان انتخاب می شوند.



ایرانیان از انگیزه و کارایی خوبی برخوردارند

پاتریک برگنسر کارشناس و داوری که از کشور سوئیس در محل برگزاری این مسابقات حضور یافته بود نیز در این باره توضیح داد:  20 سال است که در صنعت کابینت سازی فعالیت می کنم . وقتی وارد این فضا شدم  دیدم  که شرکت کنندگان  ایرانی از پتانسیل، انگیزه و کارایی خوبی  برخوردارند، منتهی هنوز نکاتی هست که  باید به آن ها آموزش داده شود تا به  سطح بین المللی  و جهانی برسند.

برگنسر توضیح می دهد: البته نمی توان ایران را با سوئیس  مقایسه کرد چرا که سوئیس توانسته در زمینه مهارت های فنی  در سطح جهانی مقام اول را کسب نماید.  ایران در زمینه مهارت های فنی  باید بیشتر تلاش کند، نکته ای  که خیلی باید به آن توجه شود این است که چه طور باید به کار آموزان  آموزش دهیم تا آن ها به سطحی برسند که در حقیقت کیفیت کار را  بشناسند و یاد بگیرند و به دیگران یاد دهند.

این کارشناس اضافه می کند: برای بار اول است که در مسابقات ملی ایران شرکت می کنم ، انگیزه من  از آمدن به ایران انتقال مهارت های فنی است.  بعضی کشورها در یک سری رشته ها عقب هستند که ما باید با انتقال مهارت های فنی آن ها را به جلو برانیم و به مسیر پیشرفت هدایت کنیم البته نمی توانم بگویم ایران در چه سطحی قرار دارد. مسئله مهمی که در این بین مطرح می شود چگونگی  آموزش دهی به کار آموز و مسابقه دهنده است به طوری که برای سطح مسابقات بین المللی آماده شود به عبارتی باید با اتخاذ یک سری استراتژی های خاص آن ها را به این درجه برسانیم.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که  اگر ایران مسابقاتی  را برای آماده سازی  مهارت های فنی برگزار کرده  و از شما دعوت نماید آیا دوباره  در این مسابقات حضور پیدا خواهید کرد گفت : البته ولی این موضوع دست حوزه برنامه ریزی است.

در پایان به خودی خود این سوال مطرح می شود که ما تا به حال برای پیشرفت مهارت های فنی خود چه کارهایی کرده ایم و این که تا چه میزان توانسته ایم  راه را برای جذب و استعدادیابی دوستداران این عرصه هموار کنیم؟

با امید به اینکه در آینده ای نه چندان دور و با عملیاتی کردن تجربیات اخذ شده بتوانیم پاسخ راضی کننده ای را برای پرسش ها فوق به همراه داشته باشیم این گزارش را به پایان می رسانیم.

کد خبر 1721503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha