مائده طهماسبی؛ بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ما به عنوان بازیگر در کارهای سینمایی و فیلم ها یک بعدی هستیم و چارچوب هایی داریم که خیلی دستمان را در طراحی لباس باز نمی گذارد. برای بخش بزرگی از جوانهای ما این لباسها خسته کننده است و بعد محدودی دارد.
وی افزود: برای خیلی از قشرهای محافظه کارتر ما هم این طراحی ها زیادی مدرن هستند. اما برای قشر متوسط ممکن است خیلی از این لباسها خوشایند باشد. مثلا با پوشیدن یک رنگ روسری شاد شاید پوشیدن روسری مشکی را کنار بگذارند و روسری آبی بپوشند!
این هنرمند در مورد تطابق طراحی لباس بازیگران سینما با جامعه رئال اضافه کرد: لباس بازیگران در سینما و فیلمهای سینمایی مثل جامعه واقعی نیست به نظر من تضاد خیلی زیادی دارد. شاید با بعضی پوششهای مردم شهرستانها همخوانی داشته باشد، اما با تهران مطابقت ندارد. به خاطر مقرراتی که به خصوص در تلویزیون وجود دارد اکثر لباسها جوری است که مثلا کارمند ادارهها در سطح جامعه میپوشند.
وی در مورد طراحی لباس بازیگران در تئاتر اذعان داشت: در تئاتر نقشها معمولا زیاد ایرانی نیستند و با جامعه سنتی ما تطبیقی ندارند. در نتیجه خیلی طراحی مهم است اگرچه باورپذیری خیلی برای نقش ها وجود ندارد. با این حال من فکر می کنم در سینما و تلویزیون اصلا طراحی لباس وجود ندارد. تمام کارهایی که من شرکت داشته ام همه شخصیت ها لباس های مثل هم داشته اند. معمولا به خاطر نبود بودجه از کمد خودمان لباس می بریم! طراح لباس هم خجالت می کشد. بیشتر جامه دار معنی می دهد تا طراح لباس! نهایت کارش هم این است که می رود تاناکورا لباس پاکستانی می خرد.
وی در پایان تصریح کرد: بیشترین بودجه ای که برای لباس خرج می کنند خریدن چادر یا روسری برای بازیگرهاست. با اینکه قبل از شروع فیلمبرداری می آیند و اندازه ها را می گیرند اما من تا امروز ندیده ام هیچ طراحی کاری خاصی انجام دهد.
نظر شما