۲۶ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۱۶

مهر گزارش می دهد؛

واکاوی سیلی با بازگشت 100 ساله در گلستان/ رابطه تخریب طبیعت و سیل

واکاوی سیلی با بازگشت 100 ساله در گلستان/ رابطه تخریب طبیعت و سیل

گرگان - خبرگزاری مهر: قطع درختان جنگلی و کاهش پوشش پوششی گیاهی عرصه های طبیعی سبب بروز سیلی مخرب با دوره بازگشت 100 ساله در گلستان شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آسیب شناسی بروز سیل های مکرر سالجاری در گلستان حاکی از ان است که دست اندازی بشر در طبیعت عامل مهمی در وقوع حادثه سیل در گلستان بوده است.

طبق آمار از سال 80 تا کنون بیش از 400 نفر از هموطنان در سیل های استان گلستان جانشان را از دست داده اند که نه نفر از این تعداد در سالجاری به کام مرگ رفته اند.
 
در سالجاری 15 فقره سیل در گلستان رخ داد و بررسی خسارات سیلاب، استان، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس را به منطقه کشند.
 
معاون سازمان مدیریت بحران کشور در حاشیه سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر، لایروبی رودخانه ها و جلوگیری از تخریب جنگل ها را عوامل مهم پیشگیری از سیل برشمرد.
 
مرتضی اکبر پور افزود: در حال حاضر میزان دبی رودخانه ها و عرض رودخانه ها بهم خورده است که نتیجه دخالت و دست اندازی بشر است.

وی اظهار داشت: به دلیل دخالت دست بشر رودخانه از مسیر خود منحرف شده است و این عامل مهمی در بروز سیل و آبگرفتگی منازل شهروندان و روستاییان است.
 
 
اکبرپور بیان داشت: علاوه بر این هر ساله شاهد قطع درختان و از بین روفتن پوشش طبیعی و گیاهی هستیم که این عوامل نیز شدت بروز سیل را بیشتر می کند.

رحمت الله نوروزی نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس، بررسی مسال مختلف ناشی از سیلاب استان را دلیل سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد و گفت: ما معتقدیم سیل گلستان فراموش شده است.

وی به خبرنگار مهر افزود: در سیلاب امسال بالای 90 میلیارد تومان به بخش های مختلف آسیب وارد شد ولی با پیگیری مجمع نمایندگان 18 میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارت تخصیص داده شد که پاسخگو نیست.

وی اظهار داشت: با توجه به درپیش بودن فصل سرما، سیل زدگان استان هنوز دغدغه دارند و باید برای جبران خسارات حمایتهای ملی بیشتری صورت گیرد.

در عین حال رضا غلامی معاون برنامه ریزی استانداری گلستان نیز، ایجاد زیرساختها را در پیشگیری از خسارتهای مخرب حوادث امری ضروری دانست.

وی اظهار داشت: یکی از راهکارها بحث، ایجاد زیر ساختهاست و در این زمینه طرح جامع سیل تهیه شده است در این طرح تدبیرهای لازم برای جلوگیری از حوادث پیش بینی شده است.
 

وی عنوان کرد: همچنین بیمه محصولات کشاورزی نیز باید از حالت هزینه ای به درآمدی تبدیل یابد تا مردم رغبت بیشتری برای بیمه کردن سرمایه هایشان داشته باشند.

عضو کمیسیون کشاروزی مجلس نیز گفت: سیلاب اخیر استان موجب وارد شدن خسارت مختلف به بخش های مختلف شده است.
 
محمدتقی توکلی افزود: سیلابی که امسال اتفاق اتفاده در ظرف دو ساعت 120 میلی متر ریزش داشت و سیلابی با دوره برگشت 100 ساله بود.
 
وی اظهار داشت: آثار این حادثه را می توان در تمام بخش کشاورزی دید و به حوزه های مختلف از جمله، جاده دسترسی، پل ها و ... خسارت زده است.

به گزارش مهر، به رغم همه طرح های اتخاذ شده، گلستان استانی با اقلیم متفاوت است که وقوع بلایای طبیعی دز آن بعید نیست، از اینرو باید برای پیشگیری از خسارتهای احتمالی حوادث برنامه جامع و هدفمند تهیه شود.
کد خبر 1722134

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha