به گزارش خبرنگار مهر، فصل سرما با آمدن خود میوههای جدیدی را روانه بازار می کند، میوه انار از جمله میوه های خوشخوراکی است که با تاریخ و فرهنگ ایرانی آمیخته شده و چه شب هایی که مونس و همراه مردم این مرز و بوم بوده است.
خیلی از خانوادهها آن را به اصطلاح دون کرده و به همراه نمک و گلپر میل می کنند؛ انار درختی است که ارتفاع آن حداکثر تا ۶ متر میرسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید.
شاخه های انار باریک و معمولاً ناهموارند یعنی با توجه به ارقام گوناگون، دارای خارهائی با تعداد و طول مختلف؛ گل های انار بی بو و به رنگهای آتشین یا قرمز مایل به نارنجی دیده می شوند در برخی گونه های زینتی به رنگ سفید و در برخی نیز به رنگ زرد خودنمایی می کنند.
محصول نهائی درخت انار میوه ای است درشت و کروی با پوستی به رنگهای زرد روشن تا قرمز تیره، که در بالا دارای تاج یا گردن میوه در اندازه کوتاه تا بلند است؛ این درخت واریته های بسیار فراوانی دارد تاکنون بیش از هفتصد رقم انار در ایران شناسایی شده و ارقام متنوع دیگری در دنیا وجود دارد.
اکثر محققین نوشته اند انار بومی ایران بوده و به تدریج در مناطق آسیای مرکزی تا هیمالیا، خاورمیانه، آسیای صغیر و حوزه مدیترانه گسترش یافته است.
برگزاری دومین جشنواره انار با عنوان "یاقوت سرخ درجزین"
شهردار درجزین در گفتگو با مهر از برگزاری دومین جشنواره انار با عنوان "یاقوت سرخ درجزین" خبر داد و گفت: اولین کتاب درجزین با عنوان یاقوت سرخ در حاشیه برگزاری این جشنواره رونمایی می شود.
سید محمد شاهمیری گفت: در این جشنواره سعی شده تا با حضور کارشناسان دانستی های باغداران افزایش یافته و با رشد علمی و عملی شاهد ارتقای کیفیت و افزایش تولید محصولات باغی به ویژه انار باشیم.
وی با بیان اینکه کیفیت، طعم، تنوع، ماندگاری بالا و سالم بودن محصول از لحاظ درصد پایین سموم و کودهای شیمیایی از ویژگیهای انار درجزین است افزود: این ویژگی ها شاخص مهمی جهت صادرات محصول محسوب می شود.
جشنواره "یاقوت سرخ درجزین" فرصتی جهت تبادل تجربیات و اطلاعات
شهردار درجزین همچنین خواستار همراهی و همکاری بیشتر دستگاه های مرتبط و حضور پر رنگ انارکاران سایر نقاط کشور جهت تبادل تجربیات و اطلاعات برای بهتر برگزار شدن این جشنواره شد.
شاهمیری با بیان اینکه این جشنواره با همکاری فرمانداری شهرستان مهدیشهر، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صدا وسیمای مرکز سمنان، شورای اسلامی شهر و شهرداری درجزین برگزار می شود اظها داشت: با توجه به حضور خوب مردم و مسئولین طی سالهای قبل در نخستین جشنواره، امیدواریم امسال نیز جشنواره شاد و پرشور داشته باشیم.
کمبود اعتبارات از مهمترین مشکلات بر گزاری جشنواره انار درجزین
شهردار درجزین معرفی بیشتر درجزین و گونه های انار آن، حفظ و توسعه باغات انار همچنین ایجاد شور و نشاط در منطقه را از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره برشمرد و گفت: کمبود اعتبارات شهرداری جهت برگزاری جشنواره ها از مهمترین مشکلات است که باید دستگاههای مختلف شهرستان و استان مشارکت بیشتر داشته باشند و هم از محل اعتبارات استانی و شهرستانی سرفصلی در این خصوص ایجاد شود.
تغییرالگوی کشت برای توسعه باغات انار
شاهمیری بیان کرد: هم اکنون با ارائه طرح تسهیلات بلندمدت و کم بهره جهت توسعه کمی و کمکهای فنی و اعتباری جهت توسعه کیفی باغات نظیر تغییر ارقام نامرغوب، اصلاح و بهسازی باغات درجه دو و یا جایگزینی باغات درجه سه و نیز تسهیلاتی جهت تغییرالگوی کشت به احداث باغ از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای باغداران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین با توجه به تاکید استاندار سمنان در نخستین جشنواره انار مبنی بر تشکیل کمیته ای با حضور دستگاه های ذیربط و با هدایت و سرپرستی جهاد کشاورزی جهت ارائه راهکارهای حفظ و توسعه و معرفی انار درجزین به عنوان محصول ممتاز و با پیگیری این شهرداری و همچنین همکاری و مساعدت جهاد کشاورزی دوره های آموزشی باغداران جهت تولید محصول سالم در درجزین برگزار شده است.
برگزاری ویژه برنامه شکرگزاری در مساجد درجزین
مدیر روابط عمومی، تبلیغات و اطلاع رسانی دومین جشنواره انار درجزین نیز در این گفتگو، اظهار داشت: برپایی اولین جشن شجره طیبه انار، برپایی نمایشگاه توانمندی شهرستان مهدیشهر در 20غرفه، تجلیل از باغداران برتر استان و مسابقه شعر و عکس از جمله برنامه های این جشنواره است.
وی تصریح کرد: البته اولین نمایشگاه تخصصی عکس در جزین با نمایش 35 عکس هنرمند کشوری برپا می شود.
کشت 22 گونه انار در درجزین
سید منصور عمادی افزود: برگزاری برنامه شکرگزاری در مساجد درجزین در شب قبل از برپایی این جشنواره و نیز برپایی بازیهای بومی و محلی از دیگر برنامه های پیش بینی شده در دومین جشنواره انار درجزین است.
مدیر روابط عمومی، تبلیغات و اطلاع رسانی دومین جشنواره انار درجزین با بیان اینکه در درجزین دارای 22 گونه انار کشت می شود که انار پوست قرمز از مهمترین گونه های انار این منطقه به حساب می آید، اظهار داشت: این شهر دارای 200 هکتار باغ انار شامل 167 هکتار بارور و 33 هکتار نهال است.
عمادی تصریح کرد: از هر هکتار باغ انار در این منطقه به طور متوسط 21 تا 22 تن محصول برداشت می شود که این در حالی است که میانگین برداشت انار در سطح ملی 17 تا 15 تن در هر هکتار است.
وی اظهار داشت: شهر درجزین از توابع شهرستان مهدیشهر در پنج کیلومتری جنوب مهدیشهر و پنج کیلومتری شمال سمنان واقع شده و با 370 هکتار وسعت قریب شش هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است.
مدیر روابط عمومی، تبلیغات و اطلاع رسانی دومین جشنواره انار درجزین خاطر نشان کرد: این جشنواره بیست و هفتم مهر ماه سالجاری به مدت سه روز در سالن ولایت درجزین بر گزار می شود.
سالانه حدود 500 هکتار به سطح باغ های انار استان سمنان اضافه می شود
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در گفتگویی از اختصاص چهار هزار و 193 هکتار از اراضی این استان به کشت انار خبر داد.
لطف الله رضایی افزود: حدود دو هزار و 770 هکتار آن بارور و مابقی نهال است.
وی با اشاره به این مطلب که سالانه حدود 500 هکتار به سطح باغ های انار استان سمنان اضافه می شود، گفت: از هر هکتار از باغ های استان 22 تن انار برداشت می شود.
برداشت 61 هزار تن انار از باغ های استان سمنان
رضایی ارقام عمده کشت شده انار در استان سمنان را، ملس ساوه، رباب تبریز، نادری بادرود و ارقام برتر بومی ازجمله گلو باریک ایوانکی، پوست سفید و پوست قرمز درجزین عنوان و پیش بینی کرد: در سالجاری 61 هزار تن انار از باغ های استان برداشت خواهد شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در خصوص حمایت های این سازمان از توسعه باغ های انار گفت: احداث نهالستان استاندارد و تولید نهال شناسه دار با پرداخت تسهیلات برای بیش از 400 هزار اصله نهال ریشه لخت و گلدانی، پرداخت یارانه نهال به باغداران، پرداخت تسهیلات بانکی ارزان برای توسعه باغ ها و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار از جمله این حمایت ها است.
تولید محصولات ارگانیک مهمترین هدف سازمان جهاد کشاورزی
رضایی، خرید ادوات مکانیزاسیون، صنایع فرآوری و بسته بندی، اجرای برنامه های مشارکتی (IPM) برای کاهش میزان آلودگی به آفات و بیماری ها به خصوص کرم گلوگاه انار و صدور گواهی محصول سالم، اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی با برگزاری همایش و جشنواره که درنهایت منجر به تولید محصول سالم و عاری از هرگونه سموم شیمیائی و مطابق با بسیاری از استانداردهای جهانی و جزو محصولات ارگانیک می شود را از دیگر اقدامات حمایتی سازمان جهاد کشاورزی از باغداران استان سمنان ذکر کرد.
ایران دارای بالاترین سطح زیر کشت و تنوع ارقام انار
وی با اشاره به اینکه انار در 35 کشور جهان کشت و به صورت تجاری تولید می شود، گفت: در بین این کشورها ایران دارای بالاترین سطح زیر کشت و تنوع ارقام انار است و بعد از آن هندوستان، جمهوری های تازه استقلال یافته آسیای مرکزی و اسپانیا قرار دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان یادآوری شد: سال گذشته از دو هزار و 622 هکتار باغ های بارور انار حدود 55 هزار تن محصول برداشت شد.
میوه انار منبعی از ویتامین B5 و پتاسیم است
یک پزشک عمومی نیز در مورد خواص انار ضمن تاکید بر اینکه این میوه بهشتی تصفیه کننده خون است، گفت: این میوه برای کبد بسیار مناسب بوده و به همین علت از قدیم خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه شده است.
دکتر محمد حسین ابن علی همچنین افزود: میوه انار احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را با کاهش فشار خون، جلوگیری از اکسید شدن LDL و تشکیل پلاک در دیواره عروق پایین آورده و ریسک ابتلا به گرفتگی عروق را کم میکند.
میوه انار سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی
ابن علی با اشاره به این مطلب که خوردن این میوه و آب آن به علت ترکیباتی که دارد، یبوستآور است و خوردناش به همراه هسته مانند یک ملین عمل میکند اظهار داشت: بهتر است که یک چهارم آن را با هسته و بقیهاش را بدون هسته خورد.
وی همچنین تصریح کرد: خوردن انار برای خانم های باردار بسیار مفید است چون باعث کاهش علایم ویارشان و رشد جنین می شود.
این پزشک عمومی با بیان اینکه این میوه سرشار از ویتامین C به عنوان یکی از آنتیاکسیدانهای قوی است، عنوان کرد: خوردن یک عدد از آن یا 100 سیسی از آب انار تامینکننده 16 درصد از نیاز روزانه به این ویتامین است.
نیرو بخشیدن به بدن ازجمله خاصیت های میوه انار
وی با تاکید به اینکه میوه انار منبعی از ویتامین B5 و پتاسیم است گفت: میوه ای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم است.
ابن علی افزود: خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب انار است و انار میوه ای خون ساز است و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن صبح و قبل از صبحانه است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تصفیه خون، تقویت قلب و کلیه، اشتهاآور، رفع اوره و کلسترول، دفع سموم و تعادل مایعات بدن، کاهش فشار خون، در معالجه راشی تیسم، کم خونی، ضعف اعصاب و نیرو بخشیدن به بدن ازجمله خاصیت این میوه است.
........................
گزارش از اعظم سالار
نظر شما