به گزارش خبرگزاری مهر، غضنفر میرزابیگی در اجلاس روسا و اعضای هیئت مدیره های نظام پرستاری سراسر کشور از جبران کمبود نیروی انسانی به کمک دانشجویان انترن شیپی در بالین خبر داد و اظهار کرد: دکتر عباس زاده مسئولیت تحقیق و پژوهش سازمان را برعهده گرفته اند و هم اکنون 2 طرح آماده کرده اند که از آن جمله طرح«مهاد» برای دانشجویان پرستاری است که از اهداف درازمدت است اما برای کوتاه مدت و جبران کمبود نیرو از دانشجویان سال آخر پرستاری استفاده می شود.
وی ادامه داد: امسال سال ویژه ای است چون سال اول مجلس است که البته سازمان نظام پرستاری تاکنون همکاری خوبی با مجلس داشته است که باید از این فضا استفاده کرد همچنین سال آخر دولت است که این سازمان با دولت نهم و دهم نیز کارهای خوبی را به سرانجام رساند.
میرزابیگی گفت: نظام پرستاری توانست خدمات خوبی را ارائه کند از آن جمله تصویب 4 قانون(استخدام نیرو، ارتقاء مسیر شغلی، تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون ارتقاء بهره وری) بود که البته 2 قانون موثر و برکات فراوانی داشت و هم اکنون برای شرایط مطلوب اجرای دو قانون دیگر تلاش می کنیم.
وی با بیان اینکه می کوشیم تا قوانین کامل اجرا شود، ادامه داد: بر اساس قانون باید ساعت کار پرستاران کاهش یابد و صرف استراحت آنها شود و بین کار و زندگی پرستاران تعادل برقرار شود به طوری که پرستاران شبانه روز درگیر کار نباشند تا آسیب شغلی آنها و به تناسب با سن میزان کار آنها کاهش یابد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: پیش از ارتقای بهره وری، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصویب شد که این 2 قانون ضامن و متضمن یکدیگر هستند.
میرزابیگی با اشاره به وجود برکاتی از این 2 قانون گفت: هم اکنون در مرحله بحرانی قرار داریم(به لحاظ نیرو و بودجه) که مرحله گذارست که باید این شرایط به درستی مدیریت شود.
وی با بیان اینکه باید از فرصتها به نفع جامعه پرستاری استفاده کرد، ادامه داد: سازمان نظام پرستاری مجموعه استراتژی خود را تدوین کرده است چه فعالیتهایی که به صورت برنامه در شورای عالی تصویب می شود و چه براساس اختیارات قانونی به عنوان نظام پرستاری وارد عمل می شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: این سازمان در طول 120 روز کاری 140 جلسه داشته است (گاهی بیش از 2 تا 3 جلسه در روز به صورت درون و برون سازمانی) که از مهمترین آنها جلسه شورای عالی با مقام معظم رهبری، چند جلسه با رئیس جمهور و با رئیس مجلس شورای اسلامی که در این جلسه رئیس مجلس آمادگی خود را برای حل مشکلات پرستاران اعلام کرد.
میرزابیگی گفت: در آخرین بند قانون ارتقاء بهره وری آمده است که سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت سالی 2 بار از نحوه اجرای قانون گزارش دهند که تاکنون نیز چنین بوده است و جلسات متعددی با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشته ایم.
وی با اشاره به تشکیل کمیته ای در ارتباط با قانون ارتقاء بهره وری در وزارت بهداشت، ادامه داد: در این جلسه دکتر امامی رضوی حضور دارند و تاکنون 12 بار جلسه تشکیل داده شده است گاهی نتیجه این جلسات این بوده که نامه ای به دانشگاهها برود یا با دانشگاهی صحبت شود که همه این موارد مستقیماً به نفع پرستار است و البته نتایج برخی تصمیمات در درازمدت خود را نشان می دهد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به تشکیل کمیته ای دیگر در خصوص قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری افزود: در این کمیته رئیس شورای سیاستگذاری و معاون درمان وزارت بهداشت و مسئولان حوزه معاونت توسعه حضور دارند و در تعرفه گذاری تا مرحله تعیین نام بیمارستان ها برای اجرای آزمایشی پیش رفتیم.
وی با اشاره به برخی اقدامات از قبیل برگزاری دوره های 6 تا 8 ماهه برای تربیت نیرو یا حتی راه اندازی آموزشگاه پرستاری ادامه داد: جلوی همه این اقدامات گرفته شد و مقرر شد برای جبران کمبود نیروی انسانی شیفت دوم دانشگاهها فعال شود و از طریق بین المللی و کنکور حتی پولی در حد کارشناسی دانشجو پذیرش شود.
میرزابیگی با بیان اینکه خروجی این نیروهای پذیرش شده 4 سال آینده است، افزود: از این رو برای جبران کمبود نیرو فعلی از دانشجویان سال آخر پرستاری با حقوق مناسب استفاده می شود تا ضمن کاهش فاصله بالین و آموزش دانشجویان پرستاری در شیفت قرار بگیرند و در برابر بخش مسئول باشند البته بیمه مسئولیت مدنی و مسایل حقوقی آنها نیز رعایت شود.
وی با تاکید بر ضرورت تغییر نام کمک بهیار یا کمک پرستار به بیماریار گفت: به وزارت بهداشت قول داده شد که به شورای عالی بیمه فشار مضاعفی آورده شود به شرطی که وزارت بهداشت نیز در این شورا مدافع نظام پرستاری باشد تا بدین ترتیب اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری مسئله اول پرستاران شود.
نظر شما