۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۴۳

مهر گزارش می دهد؛

گیلان نیازمند مدیریت دلسوزانه/ لزوم تخصیص بودجه‌های جهشی برای توسعه

گیلان نیازمند مدیریت دلسوزانه/ لزوم تخصیص بودجه‌های جهشی برای توسعه

رشت - خبرگزاری مهر: گیلان از دیرباز به لحاظ امکانات، سرمایه های طبیعی و نیروی انسانی از استان های برجسته کشور بوده، شک نیست بهره برداری مناسب از این پتانسیلها و رشد و ارتقای بیش از پیش، نیازمند مدیریت دلسوزانه و به حق مسئولان است.

 به گزارش خبرنگار مهر، این خطه از شمال کشور از دیرباز به لحاظ امکانات، سرمایه های طبیعی، خدادادی و نیروی انسانی به عنوان استانهای برجسته کشور مطرح بوده است.

بنابراین برای مردم به ویژه قشر جوان، تحصیلکرده و دلسوز این استان جای سئوال است چرا با توجه به این همه امکانات، نیروهای نخبه و تحصیلکرده، گیلان از درجه توسعه یافتگی قابل قبولی برخوردار نیست.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: صنعت گردشگری و جذب توریست یکی از عوامل پیشرفت استان گیلان است که این مورد فقط جنبه شعاری پیدا کرده است.

مهرداد لاهوتی افزود: در مناطق بکر این استان که صنعت گردشگری بسیار مطلوبی در سطح کشور دارد نیز متاسفانه با بی مدیریتی مواجه است.

وی تاکید کرد: از راه های مواصلاتی گرفته تا امکانات درون شهر متناسب با شان این استان نیست از این رو مسئولان باید برنامه ریزی هدفمند در این زمینه داشته باشند.

مدت زمان طولانی اجرای پروژه های عمرانی از مهمترین دلائل توسعه نیافتگی استان

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: گیلان با برخورداری از موقعیت استراتژیکی، منابع غنی، شرایط جغرافیایی مناسب و مستعدی برای توسعه اقتصادی در بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات دارد.

وی ادامه داد: بدون شک مدت زمان طولانی اجرای پروژه های عمرانی یکی از مهمترین دلائل توسعه نیافتگی استان است البته این مهم خود به عوامل مختلفی از قبیل کمبود اعتبارات و مدیریت نا کارآمد نیز بر می گردد.

با توجه به اینکه دستاوردهای انقلاب اسلامی کم نبوده و نیست پیشرفت های نظام جمهوری اسلامی در فرآیند 33 ساله بی نظیر بوده است اما استان سبز فام گیلان در قیاس با استان همجوار خود پیشرفت چندانی نداشته است.

در این ارتباط یک کارشناس مدیریت و برنامه ریزی به مهمترین ظرفیت های توسعه استان اشار کرد و گفت: وجود منابع آب فراوان، آب و هوای مناسب برای کشت انواع محصولات کشاورزی و فعالیت های پرورش دام و طیور، وجود ذخایر غنی و متنوع معدنی فلزی و غیر فلزی، برخورداری از عرصه ها و چشم انداز های طبیعی و جاذبه های فرهنگی، تاریخی، گردشگری، قابلیت احداث نیروگاه های آبی کوچک با توجه به منابع آبهای سطحی و توپوگرافی استان، وجود نیروی انسانی جوان، کارآمد و علاقمند به فناوری های نوین از جمله این مزیتهاست.

محمد رحمانی افزود: تقویت بخش صنعت و تولید در استان به عنوان قطب موثر و کارآمد اقتصادی برای پاسخگویی به تامین نیازهای جمعیتی، ایجاد درآمد و همچنین عرضه محصولات صنعتی مورد نیاز سایر بخش ها و نیز صنایع تبدیلی کشاورزی، دامی و صنایع بسته بندی ضرورتی اجتناب ناپذیر در توسعه این منطقه است.

وی اظهارداشت: گیلان در مقایسه با بسیاری از استانهای کشور از مزایای بیشتری به لحاظ سرمایه گذاری برخوردار است بنابراین باید با رفع موانع، بسترهای لازم برای اجرای پروژه های موثر در این خطه فراهم شود.

این کارشناس مدیریت و برنامه ریزی گفت: عمده ترین تنگناها و محدودیت های توسعه این استان می توان به فقدان سیاست مهار، ذخیره و انتقال آب، کمبود امکانات و تسیسات اقامتی و گردشگری، ضعف شبکه ارتباط جاده ای، ناوگان هوایی و نبود ارتباطات ریلی، پر هزینه بودن ساخت راه های زمینی با توجه به تراکم جمعیت و مهندسی رودخانه، بیکاری شدید و مهاجر خیزی، بی بهره ماندن از سرمایه گذاری های کلان دولتی و خصوصی را نام برد.

تقویت بخش صنعت و تولید به عنوان قطب موثر و کارآمد اقتصادی گیلان 

به هر ترتیب توسعه چیزی نیست که به صورت یک روزه اتفاق بیفتد توسعه باید فرآیند خاص خود را طی کند بنابراین یکی از این شرایط، ایجاد امنیت برای سرمایه گذاران و فراهم آوردن امکانات لازم برای افزایش انگیزه سرمایه گذاران در استان است.

ایجاد زمینه های لازم برای جلب مشارکت مردمی و بخش خصوصی، فراهم کردن زمینه های لازم برای استفاده از قابلیت های گردشگری، بسترسازی مناسب برای جذب سرمایه های داخلی و خارجی، همچنین اختصاص بودجه های جهشی از مهمترین راهکارهای این فرایند است چرا که با بودجه های معمولی نمی توان عقب ماندگی اقتصادی را جبران کرد.

فرماندار رشت نیز وحدت پایدار را از مهمترین عوامل توسعه و پیشرفت دانست و گفت: در سایه وحدت می توان آینده روشنی را برای استان رقم زد.

سید ولی الله عظمتی افزود: توسعه سرمایه‌ گذاری و ایجاد توسعه پویا و مولد در استان نیازمند برنامه ‌ریزی‌های مدون و جامع است.

وی اظهار داشت: استان گیلان به ویژه شهرستان رشت با برخورداری از جاذبه ‌ها و ظرفیت ‌های گردشگری بسیار به عنوان کانون اصلی گردشگری درایران مطرح است، براین اساس استفاده و بهره ‌برداری ازاین پتانسیل ‌ها می‌ تواند کلیدی برای توسعه و آبادانی استان باشد.

اقتصاد پویا و مولد مهمترین عامل توسعه هر منطقه است

فرماندار رشت با بیان اینکه اقتصاد پویا و مولد مهمترین عامل توسعه هر منطقه است، یادآورشد: بسترهای مناسب و زیرساختهای مطلوبی برای سرمایه گذاری در این شهرستان‌ وجود دارد که باید از این موقعیت ها به نحو مطلوب بهره برد.

وی ادامه داد: بکارگیری توانمندی ها و ظرفیت های بخش کشاورزی یکی از زمینه های اصلی حرکت توسعه در گیلان است که باید بیشتر به این موضوع توجه شود.

بدون شک استان گیلان دارای ویژگیهای خاص و مهم اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است همینطور با وجود منابع غنی طبیعی، تنوع آب و هوایی، آب فراوان، معادن متنوع، نیروی کار جوان و فراوان و سرشار از قابلیت های گردشگری و غیره این استان نتوانسته به تناسب توانمندی ها و فرصت های خود از اقتصاد ملی سهم مناسبی کسب کند.

این خطه از شمال ایران به عنوان کریدور شمال - جنوب و یکی از مناطق مهم جغرافیایی - اقتصادی دارای ظرفیت های بالقوه و بالا در بخش های معدنی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری در عرصه ملی است.

بخش کشاورزی از بسترهای اصلی حرکت توسعه در گیلان است

مسائلی همچون  بیکاری، وضع نامناسب توزیع درآمد، عدم امکان به کارگیری قابلیت های اقلیمی و طبیعی در فرآیندهای صنعتی و کشاورزی، سهم نامتناسب از تولید ناخالص ملی، محدودیت های منابع مالی، اعتباری و سایر موارد همگی از محدودیت ها و نقاط ضعفی به شمار می آیند که در شرایط خطیر و حساس آینده که همراه با شرایط خاص خود خواهد بود، فرآیند باز تولید مدارهای توسعه نیافتگی را بیش از پیش در استان تداوم و شدت می بخشند.

کد خبر 1725352

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha