به گزارش خبرنگار مهر، همایش آشنایی با بازار ترکیه و چگونگی ایجاد و بسط ارتباط تجاری دو کشور ظهر دوشنبه با حضور جمعی از بازرگانان و تجار استان قزوین در سالن اجتماعات اداره امور اقتصادی و دارایی استان قزوین برگزار شد.
رضا کامی در این همایش گفت: ایران و ترکیه از نظر اقتصادی سابقه ای طولانی دارند و با افزایش مناسبات سیاسی و تجاری امروز در شرایط بسیار خوبی قرار داریم تا از این موقعیت بهترین استفاده را ببریم.
وی افزود: ترکیه تا قبل از سال 2000 ارتباط تجاری بسیار کمی با ایران داشت و حجم مبادلات حدود 300 میلیون دلار بود اما در سالهای گذشته با افزایش حجم مبدالات دو کشور این میزان به 15 میلیارد دلار رسیده است.
کامی بیان کرد: در حال حاضر و در طول هشت ماهه گذشته میلادی حجم تبادل تجاری ایران و ترکیه به 16 میلیارد دلار رسیده است و داشتن ارتباط دریایی، هوایی، زمینی و خط انتقال بین دو کشور بسیار موقعیت مناسبی را برای طرفین ایجاد کرده است.
این مسئول یادآورشد: سهم ایران در ترانزیت با ترکیه حدود هشت درصد است که بسیار ناچیز است و باید با رفع موانع ایجاد شده سهم خود از این مسیر را به بیشترین میزان افزایش دهیم.
وی افزود: با تفاهم نامه ای که در زمینه حمل و نقل و ایجاد منطقه آزاد تجاری بین دو کشور برای ایجاد گمرک مشترک به نام تک پنجره انتظار می رفت از این فرصت بیشترین استفاده را ببریم اما هنوز نتواسنته ایم از این تفاهم نامه بخوبی بهره مند شویم.
رئیس شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: خوشبختانه کشور ترکیه وارد تحریم ها نشده است و در دو سال گذشته توانسته با ارتباطات خود بخشی از تجارت و اقتصاد را رونق بخشد و هدف گذاری تجارت 500 میلیارد دلاری آینده نگری این کشور است که ایران نیز می تواند از این جایگاه برای صادرات کالاهای خود بهره مند شود.
جمع آوری اطلاعات از بازارهای هدف
این کارشناس اقتصادی جمع آوری اطلاعات جامع و کامل از بازارهای هدف را لازمه موفقیت در تجارت دانست و اظهارداشت: قبل از ورود به هر کار تجاری باید ابتدا مطالعه کنید و داشتن یک شریک اقتصادی از آن کشور می تواند در بروز مشکلات کمک موثری باشد و از زیان جلوگیری کند.
کامی بیان کرد: تجارت با ترکیه می تواند برای بازرگانان ایرانی در صورت حضور هدف دار مفید باشد به تقویت روابط تجاری و سیاسی دو کشور نیز کمک کند.
در ادامه محمد باقر صدر عضو انجمن اقتصاد دانان ایران هم در خصوص ضرورت قطع وابستگی از نفت و توسعه تجارت بین المللی، راههای ثبت شرکت در کشورهای خارجی و موفقیت در تجارت مطالبی بیان کرد.
در پایان با تشکیل میز گرد تخصصی به سوالات تجار و بازرگانان استان قزوین در زمینه راههای توسعه تجاری با ترکیه پاسخ داده شد.
این همایش با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین برگزار شد.
نظر شما