۲ آبان ۱۳۹۱، ۹:۱۰

محسن زاده در گفتگو با مهر:

برخورد سیاسی و جناحی با برخی از طرحهای نخبگان می شود

برخورد سیاسی و جناحی با برخی از طرحهای نخبگان می شود

ورامین - خبرگزاری مهر: امام جمعه خیرآباد اظهار داشت: متأسفانه با برخی از طرحهای خوب نخبگان در کشور برخورد سیاسی و جناحی صورت می گیرد.

حجت الاسلام جعفر محسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود:رهبر معظم انقلاب در جمع هزاران نفر از جوانان خراسان شمالی صحبتهای مهم و اساسی پیرامون"سبک زندگی" داشتند و در این زمینه سئوالاتی را مطرح فرمودند.

وی بیان داشت: معظم له این سئوالات مهم و تعیین کننده را با تدابیر و تأمل بسیاری بیان کردند و همچنین نظر به نو بودن بحث "سبک زندگی" در ادبیات و فضای گفتمانی کشور، باید به نوعی آسیب شناسی اجتماعی پرداخت.

امام جمعه خیرآباد ادامه داد: دقت نظر در "سبک زندگی" موجود در جامعه، نقاط ضعف آن را مشخص می کند؛ نکته قابل توجه این است که قبل از هر اقدامی برای تغییر سبک زندگی، باید با تکیه بر دانش و علوم اجتماعی بومی برای رفع این نقاط ضعف به پاسخهای قابل قبولی برای این پرسشها دست پیدا کنیم.

عینیت بخشی به مردم سالاری و اعطای نقش فعال به عموم مردم

وی عنوان کرد: یکی دیگر از نکاتی که در سخنان مقام معظم رهبری وجود دارد، مخاطبان ایشان است که علاوه بر دانشجویان و دانشگاهیان، عموم مردم خصوصاً جوانان هستند که به پاسخ دادن به این سئوالات فراخوانده شده اند که این مسئله نشان می دهد، همه جامعه در معرض این سئوالات بوده و باید برای چاره جویی و حل آنها برآیند و این به معنای عینیت بخشی به مردم سالاری و اعطای نقش فعال به عموم مردم است.

حجت الاسلام محسن زاده با اشاره به سئوال مقام معظم رهبری که فرمودند "چرا در روابط اجتماعی حقوق متقابل رعایت نمی شود"؟ گفت: حقوق متقابل در روابط اجتماعی فریضه ای الهی است که خداوند متعال آن را برای هر یک از افراد بشر بر دیگری واجب فرموده است.

وی افزود: اولین آسیب در عدم رعایت حقوق متقابل در روابط اجتماعی، نداشتن عنایت به این مسئله است که باید در ابعاد و جنبه های مختلف حقوق متقابل در روابط اجتماعی را وظیفه دینی خود بدانیم.

امام جمعه خیرآباد بیان داشت: بر این اساس هر مقدار که بشر امروزی از دین دور می شود و خود را مقید به قواعد مکتبی نمی بیند به همان اندازه از زیر بار رعایت حقوق متقابل در روابط اجتماعی رفتن، دور می شود.

فشارهای اقتصادی باعث می شود افراد حقوق یکدیگر را رعایت نکنند

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم دلایل عدم رعایت حقوق متقابل در روابط اجتماعی را درجه بندی کنیم، در درجه دوم و مرتبه پایین تر، دشمن با گذاشتن انگشت فشار روی نقطه ضعف مردم در زمینه مسائل اقتصادی سبب شده است تا فشارهای اقتصادی باعث شود، افراد حقوق یکدیگر را رعایت نکنند.

حجت الاسلام محسن زاده ادامه داد: این دو عامل از بزرگترین عواملی هستند که در عدم رعایت این حقوق در ابعاد مختلفی چون حقوق متقابل مردم و دولت، حقوق الهی در روابط اجتماعی و حقوق اجتماعی مردم در قبال یکدیگر، اثرگذارند.

وی با اشاره به سئوال دیگر مقام معظم رهبری که فرمودند "علت قانون گریزی در برخی افراد و بخشها چیست"؟ تصریح کرد:مقام معظم رهبری از وجود قانون گریزی در برخی افراد و بخشها تعبیر به "بیماری خطرناک" کردند، اگر انسانی بیماری خود را نادیده بگیرد، رشد بیماری سبب آسیبهای بزرگی برای وی می شود که قابل جبران نخواهد بود.

امام جمعه خیرآباد اضافه کرد: در جامعه نیز اگر برای این بیماری که خطرناک هم هست، درمانی پیدا نشود، جامعه با رکود اقتصادی، اجتماعی و معنوی روبرو خواهد شد که عواقب بسیار بدی را برای جامعه به همراه خواهد داشت.

تقویت فعالیتهای آموزشی و نظارت بر بخشهای مختلف

وی عنوان داشت: علاوه بر رشد معنوی افراد و کاستن از فشارهای اقتصادی که می توان از عوامل بروز این بیماری خطرناک دانست، تقویت فعالیتهای آموزشی و نظارت بر بخشهای مختلف را نیز باید از درمانهای این بیماری معرفی کرد.

حجت الاسلام محسن زاده با اشاره با سئوال دیگر مقام معظم رهبری که "چقدر وجدان کاری و انضباط اجتماعی داریم"؟ افزود: امنیت و آرامش در جامعه از انضباط اجتماعی سرچشمه می گیرد و در سایه امنیت و آرامش است که افراد در جامعه همه کارهای خود را در چارچوب قوانین شرع، عقل و اجتماع انجام می دهند.

وی اظهار داشت: با برقراری امنیت لازم در سطح اجتماع و با پرداختن به آموزشهای دقیق می توانیم به انضباط اجتماعی دست پیدا کنیم.

امام جمعه خیرآباد در رابطه با سئوال دیگر مقام معظم رهبری که "چرا برخی حرفها و ایده های خوب در حد حرف و رؤیا باقی می ماند"؟ ادامه داد:نداشتن ایمان به تواناییهای خود را می توان از عوامل باقی ماندن ایده های خوب در حد رؤیا دانست؛ با اینکه امروز جوانان غیور این مرز و بوم با اعتماد به نفس بالا و اعتقاد بر اینکه "اگر می شود، ما می توانیم"، پیشرفتهای جدی داشته اند اما تقویت این ایمان و اعتماد، راه بیرون بر ایده های خوب از بن بست رؤیا خواهد بود.

با برخی از طرحهای خوب نخبگان برخورد سیاسی و جناحی می شود

وی تأکید کرد: متأسفانه با برخی از طرحهای خوب در کشور که از سوی نخبگان ارائه می شود، برخورد سیاسی و جناحی صورت می گیرد.

حجت الاسلام محسن زاده اضافه کرد: گاهی می بینیم برای تحقق طرحهایی که چندان مناسب نیستند، بودجه در نظر گرفته می شود ولی به طرحهای خوب توجه نمی شود و در واقع مسئولان به این طرحها نگاه سیاسی و جناحی دارند.

وی یادآور شد: یکی دیگر از علل تحقق نیافتن حرفها و ایده های خوب در کشور سوء مدیریت است که برخی مدیران تمایلی برای تعامل با نخبگان و کمک گرفتن از آنها ندارند.

امام جمعه خیرآباد افزود: برخی مدیران، طرحهای بلند مدت را زیر سئوال می برند و تمایل به طرحهایی دارند که در حداقل زمان به نتیجه برسد و در واقع حوصله و صبر لازم برای طرحهای بلندمدت را ندارند که این موجب می شود طرحهای درازمدت که در راستای تحقق برخی از این ایده ها طراحی شده است، بر روی زمین بماند و عملیاتی نشود.

وی گفت: عدم ثبات مدیران نیز در این راستا مؤثر است و مناسب است که وقتی دولتها تغییر می کنند، کمتر نسبت به تغییر مدیران میانی اقدام کنند و اجازه دهند این مدیران برنامه ریزیهای خود را عملیاتی کنند.

حجت الاسلام محسن زاده ادامه داد: وقتی دوره مدیریتها کوتاه شود، مدیران نمی توانند آنچه را که وعده می دهند، عملیاتی کنند.

کد خبر 1726365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha