حجت الاسلام سید حسین امیری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سئوال رهبر معظم انقلاب که "چرا در روابط اجتماعی حقوق متقابل رعایت نمی شود"؟ افزود: در اسلام حقوق همه افراد مشخص است که هر کس بر دیگری چقدر حق دارد؛ گاهی از روی خودخواهی همه حق را برای خودمان می خواهیم و برای دیگران ارزش قائل نیستیم.
وی بیان داشت: متأسفانه حاضر نیستیم که جایگاه حقوق دیگران را حفظ کنیم، این فرهنگ هنوز برای ما نهادینه نشده است که به حق خود قائل باشیم، در حالی که در دین ما مشخص شده که افراد نسبت به همدیگر حقوقی دارند.
امام جمعه قیامدشت با اشاره به "رساله حقوقی" امام سجاد(ع)، ادامه داد: برخی از سازمانها مانند صدا و سیما و امور مساجد و ائمه جمعه چون با مردم بسیار در ارتباط هستند می توانند در نهادینه کردن این فرهنگ کمک کنند.
عده ای از مردم دور زدن قانون را یاد گرفته اند
وی در رابطه با سئوال دیگر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "علت بروز بیماری خطرناک قانون گریزی در برخی افراد و بخشها چیست"؟ تصریح کرد: متأسفانه عده ای از مردم دور زدن قانون را یاد گرفته اند یعنی راه و روشی که قانون را به نفع خود تمام کنند؛ مردم باید بدانند عمل به قانون هم به نفع خودشان و هم به نفع جامعه است پس نفس عمل که همان احترام به قانون است را باید رعایت کنند.
حجت الاسلام امیری اضافه کرد: مردم و دولت باید باهم مشارکت داشته باشند و چون بخشهای دولتی برای مردم یک الگو هستند اول خودشان باید قانون را اجرا کنند، پس دولت و مردم مکمل یکدیگر هستند.
وی با اشاره به سئوال مقام معظم رهبری که "چقدر وجدان کاری و انضباط اجتماعی داریم"؟ عنوان کرد: وجدان کاری ریشه در ایمان و اعتقاد مردم دارد؛ باید همه به جایی برسیم که به فرموده امام(ره) خدا را همه جا ناظر و شاهد بر اعمال خود ببینیم.
امام جمعه قیامدشت افزود: باید طوری رفتار کنیم که اگر حتی کسی ما را نبیند، خود در برابر وجدانمان احساس مسئولیت کنیم و در زندگی و انضباط اجتماعی باید به این نکته توجه داشته باشیم که از روحیه همکاری برخوردار باشیم.
نقطه ضعف ایرانیها این است که نمی توانند در کنار هم باشند
وی یادآور شد: متأسفانه نقطه ضعف ایرانیها این است که نمی توانند در کنار هم باشند و فقط نظر شخصی خودشان، برایشان مهم است.
حجت الاسلام امیری در رابطه با سئوال دیگر مقام معظم رهبری که"چرا برخی ایده ها و حرفهای خوب فقط در حد حرف و رؤیا باقی می ماند"؟ ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی در رفتارها این است که وقتی حرف می زنیم استمرار ندارد و به آن عمل نمی کنیم و به طور مداوم آن را ادامه نمی دهیم.
وی گفت: استمرار در کار از همه چیز، حتی از شروع کار مهمتر است؛ اگر انسان کاری را شروع کرد باید آن را به مرحله اجرا برساند که لازمه اجرای کار، پشتکار و پیگیری است.
امام جمعه قیامدشت اضافه کرد: یکی از بیانات رهبر معظم انقلاب در سالهای گذشته این بوده که بسیاری از ایده ها و کارهای خوب وجود دارد اما چون استمرار ندارد و پیگیری نمی شود، در حد حرف باقی می ماند.
وی بیان کرد: گاهی موانعی بر سر راه به وجود می آید که ممکن است انسان را دلسرد کند؛ انسانی موفق است که آنقدر اراده قوی داشته باشد که کار را به سرانجام برساند که انشاءالله با توکل بر خدا و رفع مشکلات بتوانیم حرفها را به مرحله اجرا برسانیم.
نظر شما