محمد مهدی مهدوی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تاخیر چندین ساله در آغاز روند توسعه در این استان به دلیل جنگ و نا امنی در اوایل انقلاب اظهار داشت: نبود امنیت لازم برای فعالیت های عمرانی عملا این استان را از چرخه توسعه کشور عقب انداخت اما خوشبختانه فعالیت های شرکت گاز در زمینه گازرسانی به شهرها و روستاهای استان این عقب ماندگی را جبران کرد.
وی با اشاره به اینکه اکنون ساکنان 22 شهر و 620 روستای این استان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند، بیان کرد: استان کردستان در زمینه گازرسانی شهری و روستایی نه تنها از کشور عقب نیست بلکه از بسیاری از استان های کشور جلوتر است.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان به رتبه این استان در زمینه گازدار کردن روستاها در طول یک سال اشاره کرد و گفت: با گازدار کردن 156 روستا در طول سال گذشته از نظر گازرسانی به روستاها در طول یک سال رتبه سوم کشوری را کسب کردیم.
وی با اشاره به اینکه در آن سال ها عملیات گازرسانی به استان کردستان زیر نظر منطقه هفت عملیات که مرکز آن در همدان بود، انجام می شد، گفت: قبل از شکل گیری شرکت های گاز استانی عملیات گازرسانی به صورت محدود انجام می شد که با تشکیل شرکت های گاز استانی در سال 78 این روند شتاب بیشتری به خود گرفت.
وی اظهار کرد: تا سال 83 فعالیت چشمگیری در سطح کردستان در بخش روستایی صورت نگرفته بود و با ورود هئیت دولت در اولین سفر استانی به کردستان و مصوبات بخش گاز شرایط کاملا به نفع توسعه گازرسانی خصوصا در بخش روستایی تغییر کرد.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان، تعداد روستاهای گازدار استان کردستان در سال 83 تنها 16روستا است، عنوان کرد: ضریب نفوذ گاز طبیعی در جمعیت این روستاها نیز تنها چهار درصد بود و هم اکنون ضریب نفوذ گاز طبیعی در جمعیت روستایی استان اکنون به 62 درصد رسیده که عمدتا شامل روستاهای پرجمعیت استان است.
وی همچنین با اشاره به اینکه در سال 83 تنها 9 شهر استان دارای گاز طبیعی بود، گفت: اکنون 22 شهر استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار است و عملیات گازرسانی در دو شهر شویشه و صاحب نیز در دست اجرا است.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان به عملکرد کاری شرکت گاز استان در سال گذشته در راستای گازدار کردن روستاهای استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته 156روستای جدید و در شش ماهه اول امسال نیز 78 روستای جدید به روستاهای گازدار استان اضافه شده است.
مهدوی روستاهای استان را دارای مسیرهای سخت و صعب العبور دانست و گفت: استان کردستان دارای هزار و 703 روستا است که از نظر تعدادی 35 درصد این روستاها گازدار است اما از نظر جمعیتی باتوجه به اینکه روستاهای بزرگ استان گازدار شده و مابقی روستاها از جمعیت کمی برخوردار هستند اکنون 62 درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز طبیعی برخوردار است.
وی مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب و سه سفر هئیت دولت را در شتاب بخشی به روند توسعه گازرسانی در استان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: در سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب به کردستان، گازرسانی به 400 روستا و در سفر هئیت دولت نیز گازرسانی به 300 روستای استان کردستان به تصویب رسید.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان تعداد مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در بخش گازرسانی را به نسبت سایر بخش ها زیاد دانست و گفت: از مجموع تعداد کل مصوبات این سفر 27 درصد و از مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده 16 درصد اعتبارات به بخش گازرسانی تعلق دارد.
مهدوی در ارتباط با درصد پیشرفت مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در بخش گازسانی در استان، گفت: از مصوبه گازرسانی به 400 روستا، تاکنون 345 روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده و در 55 روستای دیگر نیز فعالیت گازرسانی در دست اجرا است.
وی اضافه کرد: 100 درصد مصوبات دو سفر رهبر معظم انقلاب و هئیت دولت به استان که گازرسانی به 700 روستا بود، عملیاتی شده است.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان در ادامه بیان کرد: هیچ اعتبار ویژه و خاصی بابت اجرایی مصوبات و تعهدات این سفرها به شرکت گاز کردستان اختصاص نیافت و در شرایط طبیعی و بدون اعتبارات و تسهیلات ویژه ای تعهدات اجرا شد.
مهدوی با اشاره به شرایط توپوگرافی استان کردستان که کوهستانی، سخت و صعب العبور است، گفت: مردم این روستاها نیز در ابتدا باور نمی کردند گاز طبیعی به این روستاها برود و آن را در حد یک شعار می دانستند.
وی گازرسانی به روستاهای استان کردستان را به دلیل مسیرهای سخت و صعب العبور، شیب تند و از طرفی بافت سست منازل روستایی و همچنین پایین بودن جمعیت روستاها در مواردی فاقد توجیه فنی و اقتصادی دانست و بیان کرد: گازرسانی به روستاهای کردستان در راستای سیاست های نظام جمهوری اسلامی مبنی بر محرومیت زدایی و تامین آسایش و رفاه مردم انجام می شود در حالیکه فعالیت های بسیار خوبی در حوزه گازرسانی در استان انجام شده و همچنان در حال انجام است، متاسفانه میزان اعتبارات با حجم فعالیت ها همخوانی ندارد.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان اظهار داشت: در سال 90 با 70 درصد اعتبارات تخصیصی سه برابر تعهدات در سطح استان فعالیت انجام شد و با وجود افزوده شدن 156 روستای جدید و 48 هزار و 100 مشترک جدید در سال گذشته، در حالت طبیعی باید 30 درصد افزایش مصرف حاصل می شد اما به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، تنها یک درصد رشد مصرف ایجاد شد.
مهدوی به عملکرد شش ماهه اول امسال نیز اظهار داشت: در این مدت 98 درصد کل بودجه عمرانی امسال جذب و هزینه شد و تا پایان سال با حجم بالای تعهدات تنها دو درصد اعتبار برای هزینه کردن در اختیار داریم.
وی بودجه عمرانی امسال شرکت گاز کردستان را 300 میلیارد ریال دانست و بیان کرد: این میزان بودجه نسبت به سال گذشته 59 درصد کاهش یافته است.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان با اشاره به اینکه فعالیت های این شرکت در تحقق و اجابت مصوبات مقام معظم رهبری و هئیت دولت بدون هرگونه اعتبارات و تسهیلات ویژه ای انجام شد، تنها ابزار کار و پشتوانه مجموعه شرکت گاز کردستان برای اجرای تعهدات را اعتماد به نفس و جسارتی دانست که به پشتوانه مصوبات در بین کارکنان خدوم گاز کردستان ایجاد شده بود.
مهدوی بیان کرد: باتوجه به حجم سنگین مصوبات و تعهدات، انتظار مساعدت های ویژه در تامین و تخصیص اعتبارات مورد نیاز و تسهیل در رویه های مصارف متعارف و جاری وجود دارد که محقق نشده است.
وی متوسط وصولی مطالبات گاز بها از مشترکان استان را در سال گذشته 78 درصد دانست و اعلام کرد: شرکت گاز کردستان جزو استان هایی است که به نسبت سایر استان ها بدهی کمتری دارد.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان بیشترین میزان وصول مطالبات را مربوط به بخش خانگی دانست و گفت: با فعالیت گروه های وصول مطالبات، مشکل چندانی در وصول مطالبات بخش خانگی نداریم.
مهدوی بیشترین میزان بدهی را مربوط به بخش نیروگاهی و مراکز نظامی و انتظامی دانست و گفت: مطالبات بخش نیروگاهی راسا فیمابین وزارتخانه های نفت و نیرو پیگیری می شود و شرکت گاز استان در این بخش وارد نمی شود.
وی همچنین از خوش حسابی جایگاه های CNGدر استان خبرداد و گفت: در این بخش مشکل وصول مطالبات نداریم و اکثر جایگاهداران خوش حساب هستند.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان در ادامه حجم گاز مصرفی در طول روزهای فصول سرد سال را در استان 12میلیون متر مکعب و در روزهای گرم را نیز شش میلیون متر مکعب دانست و بیان کرد: 45 درصد این مصرف متعلق به بخش نیروگاهی است و میزان گاز طبیعی در استان هزار و 975 میلیون متر مکعب است و مصرف شش ماهه سال جاری استان نیز هزار و 30 میلیون مترمکعب است.
مهدوی در ادامه سخنان خود به وضعیت خطوط انتقال گاز استان بیان کرد: تا قبل از سال 85 خطوط انتقال گاز استان یک خط انتقال ضعیف و شکننده بود که با هر بار افزایش مصرف در کشور، گاز بخشی از مناطق مصرف استان قطع می شد که از سال 86، خطوط انتقال فشار قوی با ظرفیت های بسیار بالایی نظیر خط انتقال 48 اینچ ساوه، همدان، بیجار، خط انتقال 30 اینچ بیجار، سنندج، خط انتقال 40 اینچ بیجار، میاندوآب، خط انتقال 30 اینچ زنجان، بیجار، اجرا شد و بدین صورت شرایط تامین گاز کردستان بسیار پایدار شده است.
نظر شما