به گزارش خبرنگار مهر، خسرو دانشجو در جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر تهران در جریان بررسی طرح اصلاحیه مصوبه مجوز تقسیط و چگونگی اخذ مطالبات شهرداری تهران گفت: این طرح توسط کمیسیون عمران رد شده زیرا بر خلاف مقررات است.
وی ادامه داد: شورا نمی تواند طرح هایی را که بار مالی به شورا وارد می کند به صورت طرح مطرح کند بلکه باید به صورت لایحه به شورا بیاید زیرا بر بودجه جاری شهرداری تاثیر مستقیم دارد.
وی با اشاره به جلسات کمیسیون برنامه و بودجه در این رابطه گفت: از محتوای سخنان نمایندگان شهرداری برمی آمد که چندان با این طرح موافق نیستند.
علیرضا دبیر عضو هیئت رئیسه شورا نیز با طرح این پرسش که چه ضمانتی وجود دارد که این طرح به نفع بساز و بفروش های شمال شهر تمام نشود، گفت: باید مشخص شود این طرح با قانون 5 ساله تطبیق دارد یا خیر.
دانشجو با تایید سخنان دبیر گفت: این ترس وجود دارد که عوارض میلیاردی را تقسیط کنند و آن پول از سود بانکی خودش بتواند هزینه های تقسیط را بپردازد که این ناز شصتی به بدهکاران میلیاردی به شهرداری است.
در ادامه جلسه تقوی نماینده شهرداری در شورا نیز خواستار بررسی این طرح در شهرداری تهران شد و افزود: این تقسیط های بلندمدت تاثیر مستقیمی بر درآمدهای شهرداری دارد که پیشنهاد می کنم شهرداری خود براساس نیازهای روز آن را به شورا ارائه کند.
پروین احمدی نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا در پاسخ به منتقدان این طرح گفت: شهرداری اعلام کرد در شهریور ماه 100 درصد درآمدهایش محقق شده بنابراین مشکلی در خصوص درآمدها ایجاد نمی شود.
وی ادامه داد: این حق مردم است و ما می خواهیم تاکیدی بر اجرای قانون های بالادستی داشته باشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا در واکنش به سخنان آنچه این طرح به نفع بدهکاران میلیاردی است، تصریح کرد: تمامی بدهی ها جدول بندی شده و بدهکاران کلان باید پیش پرداخت های بالاتری بپردازند.
حمزه شکیب، رئیس کمیسیون عمران شورا با قرائت آئین نامه شهرداری ها در خصوص پرداخت قسطی مطالبات شهرداری گفت: براساس این قانون شورا اجازه ارائه طرح در این زمینه را ندارد و ما باید در طرح هایمان شهرداری را که متعلق به مردم است، نیز در نظر بگیریم.
دانشجو در ادامه سخنان شکیب افزود: اگر این طرح به تصویب برسد دیگر تضمینی برای پرداخت نقدی بدهکاران میلیاردی وجود ندارد، چون منطق اقتصادی نیز در این زمینه وجود ندارد.
احمدی نژاد دلیل ارائه این طرح را بی توجهی مدیریت شهری به ارائه این لایحه پس از گذشت 8 ماه عنوان کرد و گفت: وقتی شهرداری چنین لایحه ای ارائه نمیکند ما باید پیش قدم شویم.
حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر نیز برخی شهرداری ها مطالباتشان را 72 قسطه دریافت می کنند، تصریح کرد: باید در این زمینه لایحه ای ارائه شود.
دانشجو در این زمینه تاکید کرد: اگر چنین چیزی وجود دارد تخلف است و ما به عنوان شورای نمایندگان مردم باید به شدت با آن برخورد کنیم.
وی خواستار هدفمند شدن اقساط بدهکاران شد و گفت: من با طویل المدت شدن بدهکاران پایین شهر که در متراژهای کم در حال ساخت و سازند یا بدهکاران مناطق فقیرنشین موافقم یا کسانیکه در بافت فرسوده کار می کنند اما در حال حاضر تمام ساخت و سازها در شمال تهران است و با وجود طرح های تشویقی در بافت فرسوده کمتر کسی تمایل به ساخت و ساز در این مناطق دارد.
در ادامه این جلسه علیرضا دبیر تاکید کرد: نحوه اختصاص تقسیط های بلندمدت باید قاعده مند شود تا افراد صاحب نفوذ از آن استفاده نکنند.
مرتضی طلائی نیز با تایید سخنان دبیر گفت: نباید برج سازان را اینگونه تقویت کنیم و باید نگاه تهیه کنندگان طرح حمایت اقشار آسیب پذیر باشد.
در پایان شکیب پیشنهاد کرد: شهرداری پیشنهادی را در این خصوص طی دو هفته آینده ارائه کند که مورد موافقت اعضای شورای شهر قرار گرفت. همچنین در این جلسه یک فوریت طرح تشکیل کارگروه ویژه جهت تهیه و ارائه طرح جامع ساماندهی تبلیغات محیطی در کلان شهرها به تصویب رسید.
نظر شما