حجت الاسلام علی خراسانی در گفتگو با خبرنگار مهر، به تبیین جایگاه قرآن کریم در جامعه امروزی پرداخت و عنوان کرد: یکی از مباحثی که در بحث کلام مطرح است اشاره به این مطلب دارد که معجزه هر پیامبری متناسب با نیازهایی بوده که در زمان پیامبر مطرح بوده است.
وی با بیان اینکه در زمان پیامبر(ص) اسلام بحث شعر و شاعری مطرح بوده است عنوان کرد: معجزه پیامبر اسلام نیز بر این اساس شکل گرفت و با توجه به خاتمیت به گونهای است که برای تمامی اعصار بشریت قابل استفاده است.
قرآن هدایتگر تمام انسانها است
وی ادامه داد: بر اساس گواهی قرآن کریم، قرآن هدی للناس و به بیانی هدایتگر تمامی انسان ها است و هر کس در هر مقامی به سراغ قرآن کریم برود، این کتاب آسمانی وی را هدایت می کند.
خراسانی با اشاره به وظایف مسلمانان در پناه بردن به قرآن و عترت عنوان داشت: مسلمانان باید با پناه بردن به این دو خیر کثیر، زندگی دنیوی و اخروی خود را با قرآن و عترت منطبق کنند.
قرآن به تمامی وجوه زندگی بشر اشراف دارد
وی با اشاره به اشراف قرآن کریم به تمامی وجوه زندگی بشر ابراز کرد: قرآن کریم در زمان پیامبر طی 23 سال توانست جنبه های عبادی و دینی را وارد زندگی بشر آن دوران کند که این نکته نیز باید در شرایط کنونی مورد توجه باشد و جامعه اسلامی بر اساس آموزه های قرآن کریم اداره شود.
این محقق با بیان اینکه متاسفانه قرآن آنچنان که باید و شاید در جامعه ظهور و بروز ندارد عنوان کرد: جامعه از جهات گوناگون اخلاقی و رفتاری با آموزههای قرآن کریم فاصله دارد.
وی تاکید کرد: حاکمیت اسلامی، جامعه، خانواده و نهادهای مختلف در کشور باید تلاش داشته باشند تا جوانان و نوجوانان رغبت لازم را نسبت به قرآن کریم در خود احساس کنند.
مدیر گروه دایره المعارف قرآنی قرآن کریم با اشاره به تاثیر نوع ادبیات و هنر در افراد ابراز داشت: باید با ابزار هنر و ادبیات تفاسیر قرآنی را به گونه ای عرضه کرد که شور و شوق لازم برای مطالعه تفسیرهای قرآن کریم در آحاد جامعه ایجاد شود.
وی تقدس قرآن کریم در بین آحاد جامعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: قرآن کریم دارای ارزش و قرب خاصی در میان آحاد جامعه است و این یک امتیاز محسوب میشود که بتوان با توجه به همین نکته آموزههای قرآنی را وارد زندگی مردم کرد.
نظر شما