به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی رفیعی قبل از ظهر چهارشنبه در نشستی خبری با اشاره به افزایش تعداد اکیپ های این اداره کل در عید قربان سال جاری افزود: 18 اکیپ ثابت و سیار در روز عید قربان آماده نظارت و بازرسی بر ذبح دام های قربانی هستند.
وی ادامه داد: هفت اکیپ به صورت ثابت و 11 اکیپ نیز به شکل سیار در سطح شهر فعالیت می کنند.
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: این اکیپ ها در سطح شهرهای جعفریه، کهک، خلجستان، اداره کل دامپزشکی استان، جمکران، کشتارگاه های پرتو و دام شهرداری و سطح شهر حضور دارند.
رفیعی بیان داشت: کشتارگاه های مذکور از ساعت 6 و 30 دقیقه تا 13 فعالیت دارند.
وی مجموع پرسنل حاضر در تیم ها را 53 نفر برشمرد و عنوان داشت: از این تعداد 53 نفر کراشناس دامپزشکی، 25 نفر ناظر و پشتیبان و سه نفر هم مسئول شرعی هستند.
مدیرکل دامپزشکی قم با تاکید بر ذبح دام ها در کشتارگاه ها تصریح کرد: امکان شستشوی کامل دام، جلوگیری از ایجاد آلودگی های زیست محیطی، جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک انسان و دام، دفع احشا و ضایعات شکمی به طور کامل از مزایای ذبح دام در کشتارگاه عنوان کرد.
رفیعی اذعان کرد: انتقال بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان از طریق خون است که ذبح هایی که در معابر عمومی انجام می شود محل مناسبی برای انتشار و انتقال بیماری های مشترک و رشد میکروبی و باکتریایی است.
وی تاکید کرد: در صورتی که همشهریان اقدام به ذبح دام در محلی غیر از کشتارگاه می کنند باید نکات بهداشتی و ایمنی را به طور کامل رعایت کنند.
مدیرکل دامپزشکی قم افزود: شهروندان مواردی مثل انجام ذبح در محلی تمیز با قابلیت شستشوی دام، عدم ریختن خون و احشا شکمی در خیابان، انجام ذبح، پوست کنی و خرد کردن با استفاده از دستکش و نگهداری قربانی های ذبح شده به مدت 24 ساعت در یخچال را رعایت کنند.
رفیعی اعلام کرد: شهروندان در صورت داشتن ابهام می توانند با شماره تلفن های 6638271 - 6638172 – 6701992 و شماره چهار رقمی 1512 اداره کل دامپزشکی تماس بگیرند.
وی ابراز داشت: معاونت خدمات شهری 10 جایگاه را برای عرضه دام در نظر گرفته و بهزیستی نیز دو مرکز برای پذیرش نذورات اعلام و کمیته امداد هم کشتارهای خود را در کشتارگاه انجام می دهد.
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: در سال گذشته در مجموع یک هزار و 454 راس دام در روز عید قربان ذبح، بازرسی و نظارت شد.
رفیعی ادامه داد: سال گذشته طی بازرسی ها 308 کیلوگرم گوشت غیربهداشتی از چرخه مصرف خارج شد.
وی افزود: این مقدار گوشت شامل چهار مورد لاشه کامل، اصلاح پنج مورد لاشه، 80 مورد ضبط کبد، 33 مورد اصلاح کبد، 60 مورد ضبط ریه و 22 مورد ضبط کلیه بود.
مدیرکل دامپزشکی قم در خصوص تعداد اکیپ ها و پرسنل فعال این اداره کل در سال گذشته اظهار داشت: تعداد 16 اکیپ و 23 کارشناس در عید قربان پارسال مسئولیت نظارت و بازرسی بر ذبح دام ها را بر عهده داشتند.
نظر شما