۳ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۳۳

آشوری در گفتگو با مهر:

لزوم "خود آگاهی" در زندگی مشترک/ علل چالش در زندگی زوجها

لزوم "خود آگاهی" در زندگی مشترک/ علل چالش در زندگی زوجها

ورامین - خبرگزاری مهر: مسئول واحد سلامت روانی و اجتماعی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ورامین گفت: زوجین در زندگی مشترک باید مهارت "خودآگاهی " را بیاموزند زیرا این مهارتها نه تنها در زندگی مشترک بلکه در همه ابعاد زندگی به کار می آید.

معصومه آشوری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سئوال مقام معظم رهبری که"چرا در برخی مناطق طلاق زیاد شده است"؟ افزود: با توجه به شناختی که از مردم مناطق مختلف وجود دارد، می توان گفت که در مناطق روستایی چون دختران در سن پایین ازدواج می کنند، مهارتهای لازم را برای مقابله با مشکلات زندگی، کسب نمی کنند.

وی اظهار داشت: علت این امر، فقر فرهنگی است که خانواده ها فکر می کنند اگر فرزندانشان در سنین پایین ازدواج کنند، بهتر است که این مشکلات زیادی به وجود می آورد.

آشوری ادامه داد: تعدادی چون در سن پایین ازدواج کرده اند، ملاکهای انتخاب همسر را نمی دانند یعنی مهارتهای لازم را برای زندگی مشترک ندارند.

کسب مهارتها ریشه در خانواده دارد

وی تصریح کرد: کسب این مهارتها ریشه در خانواده دارد، فرد باید بداند که چگونه استرس و خشم خود را کنترل کند یا به طور واضح تر مهارت "خودآگاهی" یعنی آگاه بودن به رفتارها و چگونگی برخورد با رفتارها را بداند، به خصوص مهارت "جرأت مداری" که بتوانند راحت صحبت کنند.

مسئول واحد سلامت روانی و اجتماعی شبکه بهداشت و درمان ورامین اضافه کرد: این دختران بیشتر در مقطع راهنمایی و دوران متوسطه ازدواج می کنند چون ملاکهای صحیح انتخاب همسر را نمی دانند و وقتی زندگی مشترک را آغاز می کنند با مشکلات زیادی روبرو می شوند.

برخی نوعروسان سئوالات جزئی و ابتدایی را نمی توانند پاسخ دهند

وی یادآورشد: در کلاسهای مشاوره زوجین مشاهده می کنیم که برخی نوعروسان سئوالات جزئی و ابتدایی را نمی توانند پاسخ دهند، به نوعی که نمی دانند چه رفتاری در برابر همسر خود داشته باشند و این ناآگاهانه رفتار کردن باعث اتفاقهای ناخوشایندی می شود و در برخی موارد باعث درگیریهای خانوادگی می شود.

این مسئول افزود: روانشناسان به این رفتارها، عدم تفاهم می گویند چون زن و شوهر مدام با هم درگیر هستند و قبلاً مهارت لازم را به دست نیاورده و راههای ارتباط مناسب با همسر را نمی دانند که این باعث می شود زندگی برایشان سخت می شود.

وی بیان داشت: این زوجها هدف از زندگی مشترک را فقط برآورده کردن نیازهای روحی، روانی و عاطفی یکدیگر می دانند و گاهی در برآورده کردن این نیازهای جزئی نیز مشکل دارند؛ فقط نیازهای فیزیولوژیکی رکن اصلی زندگی آنان را تشکیل می دهد؛ مرد باید بیرون از منزل کار کند، خوراک و پوشاک برای زن و فرزندانش تهیه کند و زن خانه داری کند و نهایتاً نیازهای جنسی و جسمی یکدیگر را برآورده کنند.

اصلی ترین مرحله زندگی نیاز به امنیت و احترام است

وی ادامه داد: اصلی ترین مرحله در زندگی مشترک در کنار هم زیستن است و علاوه بر آن، نیاز به امنیت، احترام و محبت است چراکه با مشارکت و همیاری همدیگر، می توانند به مرحله خودشکوفایی برسند.

این روانشناس عنوان کرد: اگر زوجین در سنین بالاتر باشند، به مرور زمان این مسائل را درک می کنند که راههای ارتباط خوب با خانواده و همسر باعث آرامش در زندگی می شود.

وی اضافه کرد: دو رکن اصلی یک خانواده، زن و شوهر است که با احترام به حقوق یکدیگر و کسب مهارتهای زندگی راههای مقابله با کنترل خشم و استرس و مشکلات زندگی را یاد می گیرند و همین باعث می شود که از زندگی احساس رضایتمندی داشته باشند، پس بهترین مهارت همین "خودآگاهی" است.

مسئول واحد سلامت روانی و اجتماعی شبکه بهداشت و درمان ورامین گفت: مهارتهای زندگی فقط در زندگی مشترک نیست و در همه ابعاد زندگی به کار می آید پس اول به خود فرد و بعد به جامعه کمک می کند چون یک همسر شایسته فرزند خوبی تربیت می کند و باعث ایجاد آرامش در زندگی مشترک می شود.

بعضی از زوجها دچار سرخوردگی می شوند

آشوری تصریح کرد: بعضی از زوجها اگر نتوانند این آرامش را به وجود آورند و احساس رضایت از زندگی خود نداشته باشند، دچار سرخوردگی می شوند.

وی ادامه داد: در اکثر مناطق روستایی زوجین پس از چند سال زندگی، تازه به این نکته پی می برند که از زندگی مشترک چه می خواهند و بعد از این همه سال و داشتن فرزند هنوز مهارتهای کافی و لازم را نمی دانند اما دیگر دیر شده و فرصت برای جبران اشتباه نیست و با نارضایتی از زندگی مشترک خود، گاهی به خاطر حفظ آبرو، زندگی را ادامه می دهند.

این مسئول تأکید کرد: این زوجین چون هدف لازم و درستی از زندگی مشترک نداشته اند و به آرامشی که هدف اصلی است، نرسیده اند در ارتباط با فرزندان نیز دچار مشکل می شوند و نمی توانند مسائل و مشکلات را آن طور که شایسته است حل و فصل کنند.

آشوری اضافه کرد: زوجینی که به این مرکز مراجعه می کنند، ابتدا مهارت خودآگاهی یعنی روانشناسی زن و مرد به آنان آموزش داده می شود؛ در بعضی خانواده ها به علت فقر فرهنگی که بینش و آگاهی لازم را نسبت به هم ندارند اتفاقهای بدی می افتد.

این روانشناس افزود: گاهی یکی از زوجین ندانسته رفتاری انجام می دهد که مایه رنجش دیگری می شود؛ در حالی که اگر از قبل، راه مقابله با این رفتار که همان مهارت "خودآگاهی" است را یاد گرفته بود، مقابله به مثل نمی کرد، در رفتارش انعطاف بهتری نشان می داد و ناآگاهانه راه دادگاه را پیش نمی گرفت که این اتفاق بیشتر در مناطق شهری رخ می دهد.

در مناطق روستایی خدمات مشاوره کمتری وجود دارد

وی عنوان داشت: در مناطق روستایی خدمات مشاوره کمتری وجود دارد؛ مسائل و مشکلات بین زوجین پر رنگ تر شده و گاهی فقط به خاطر فرزند یا حفظ آبرو، راه تحمل را پیش می گیرند.

آشوری ادامه داد: در مناطق شهری با وجود اینکه افراد تحصیلکرده هستند، گاهی در بین جوانان ملاکهای انتخاب همسر در حد کمال گرایی مشاهده می شود البته این فقط یک روی سکه است چون سختگیری بیش از حد، باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری می شود.

وی تصریح کرد: جوانان فکر می کنند که باید جلوی ضرر را بگیرند ولی نمی دانند که اگر با هر کس دیگری دوباره ازدواج کنند، مشکلات جدیدتری به وجود می آید و به این دلیل، زودتر به دادگاهها مراجعه کرده و راه جدایی را پیش می گیرند و علت آن را عدم تفاهم می گذارند.

این روانشناس بیان کرد: سختگیری های بیش از حد، دلیل خوبی برای زندگی مشترک نیست؛ سعی کرده ایم برای زوجینی که به ما مراجعه می کنند، مهارتهای لازم برای در کنار هم بودن را آموزش دهیم تا با کمک و یاری خداوند گامهای بهتری در راه رشد خانواده ها برداریم که شاهد افزایش آمار طلاق در کشور نباشیم.

کد خبر 1727628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha