دکتر علی اصغر محمدی فاضل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در مذاکرات اخیر رئیس سازمان محیط زیست با وزیرمحیط زیست و جنگلهای هندوستان در اجلاس تنوع زیستی که در این کشور برگزار شد علاقمندی ایران برای انتقال شیرایرانی به کشوربرای تکثیر در اسارت مجدداً مطرح شد که طرف هندی هم موافقت های ضمنی و نظر مساعد خود را اعلام کرد.
به گفته وی، با توجه به جمعیت خوب تکثیرشده شیر ایرانی در هندوستان آنها آمادگی لازم برای انتقال شیر ایرانی به کشور را دارند. با این وجود تصمیم گیری نهایی در این خصوص به بررسی های کارشناسی از طریق اتحادیه جهانی حفاظت محول شد.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به همکاری ایران با گروه گربه سانان این اتحادیه تصریح کرد: در حال حاضر ویرایش اولیه نقشه راه حفاظت از گربه سانان کشور تهیه شده است و در مذاکرات اخیر با طرف هندی قرار شد رایزنی های فنی در خصوص انتقال شیر ایرانی به کشور با این گروه انجام شود و با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و متقاضیانی که علاقمند به فعالیت در این زمینه هستند مقدمات انتقال شیر به ایران فراهم شود.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست موافقت کلی خود را با متقاضیان بخش خصوصی برای ورود شیرهای ایرانی به کشور اعلام کرده است افزود: هنوز هیچ گونه مجوزی برا این انتقال ازطرف سازمان محیط زیست صادر نشده است.
فاضل یاد آور شد: بخش خصوصی باید پیشنهادات خود در این خصوص در قالب طرح ارائه دهد تا پس از بررسی های کارشناسی مجوز های ملی از طریق سازمان محیط زیست و مجوز های بین المللی از طریق اتحادیه جهانی حفاظت صادر شود.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست در پاسخ به اینکه این انتقال تا چه زمانی اتفاق می افتد گفت: با توجه به اینکه شیر یکی از گربه سانان بزرگ جثه است و اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست در مورد این گونه ها سختگیری های زیادی دارد این فرایند زمانبر است و در حال حاضر زمان قطعی انتقال شیر به ایران مشخص نیست.
گفته می شود، تعدادی از متقاضیان بخش خصوصی به دنبال ورود شیر ایرانی برای پرورش در محدوده های نیمه اسارت و به صورت سافاری پارک هستند که سازمان محیط زیست موافقت کلی خود را با آنها اعلام کرده است اما هنوز مجوزی برای آنها صادر نشده است.
نظر شما