به گزارش خبرگزاری مهر، خانم شیونگ جیو لینگ افزود: برگزاری نمایشگاه ها و همایش های مختلف و ده ها طرح همکاری از زمره فعالیت های مشترک دو کشور چین و ایران طی سال جاری محسوب می شود.
وی که ریئس اتاق بازرگانی پکن نیز است، اظهارداشت: شورا ارتقای تجارت بین المللی پکن با ده ها کشور همکاری تجاری و تبادلات گسترده دارد که از جمله مهمترین آنها جمهوری اسلامی ایران است.
شیونگ افزود: سال آینده قرار است نمایشگاه همکاری تجاری توسط این شورا برگزار شود که از ایران نیز دعوت رسمی بعمل خواهد آمد.
این مقام اقتصادی چین تاکید کرد: ما علاقه مند به همکاری با طرف های ایرانی در عرصه های تجاری و اقتصادی هستیم .
به گفته وی دو طرف هم اکنون روابط گسترده تجاری و اقتصادی دارند و قرار است هیئت های تجاری بیشتری میان دو کشور مبادله شود.
تمایل صاحبان صنایع استان البرز به همکاری با چین
حسین طوسی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان البرز پس از مذاکره با رئیس اتاق بازرگانی پکن و امضای یک یادداشت تفاهم گفت: ما روابط تجاری دیرینه ای با چین داریم.
وی افزود: تجار و صاحبان صنایع استان البرز مایل به همکاری در عرصه های اقتصادی، علمی و فنی با طرف چینی هستند.
وی گفت: ما مایلیم چین سرمایه گذاران خود را بیشتر تشویق کند تا با سرمایه گذاران ایرانی به طور مشترک فعالیت تجاری و اقتصادی داشته باشند.
وی همچنین از هیئت های تجاری و اقتصادی و مسوولان این شورا برای سفر به ایران و استان البرز دعوت کرد.
حسین طوسی همچنین از وجود برخی مشکلات بانکی و مالی در تعاملات تجاری با چین ابراز گلایه کرد و گفت: طرف چینی باید بانک های مشخصی را معرفی کند تا به طور مستقیم با ایران همکاری کنند.
وی این امر را برای تسهیل در تبادلات تجاری برای بازرگانان دو کشور بسیار مهم ارزیابی کرد.
عرضه محصولات و صنایع دستی ایران در پکن
در حاشیه این ملاقات ها و امضای سند تفاهم همکاری، مسعود کمالی رایزن بازرگانی ایران در چین نیز گفت: در سال گذشته بین اتحادیه صنایع دستی ایران و اتاق بازرگانی پکن اسناد همکاری خوبی امضا شد.
وی افزود: در سه سال گذشته شاهد گسترش تبادلات تجاری ایران و چین بوده ایم.
به گفته وی ایران موفق شد سال قبل برای اولین بار محصولات و صنایع دستی خود را در پکن ارائه کند.
وی حضور ایران در نمایشگاه های تجاری چین و عرضه محصولات ایرانی از جمله فرش را از موفقیت های همکاری اقتصادی بین دو کشور دانست و گفت: مردم چین به صنایع دستی و محصولات ایرانی علاقه نشان داده اند.
کمالی افزود: ایران در دو نمایشگاه فن آوری پیشرفته که ماه جاری میلادی در شهر شن جن در جنوب چین و سال آینده در شهر پکن برگزار می شود، شرکت خواهد کرد.
مبادلات تجاری ایران و چین سال گذشته به 45 میلیارد دلار رسید.
هیئت های تجاری استان های البرز و آذربایجان شرقی این هفته برای گفتگو با طرف های چینی وارد پکن شدند.
تسهیل روابط تجاری استان البرز و چین با امضای تفاهم نامه های همکاری
هیئت تجاری و اقتصادی استان البرز در جریان سفر به چین ضمن دیدار با مقامات و صنعتگران این کشور، با امضای تفاهم نامه همکاری با اتاق بازرگانی این کشور و شورای ارتقای تجارت بین الملل پکن زمینه توسعه بیشتر مبادلات اقتصادی دوطرف را تسهیل می کند.
حسین طوسی با بیان اینکه هدف از این سفر ارتقای سطح روابط اقتصادی و توسعه صادرات غیر نفتی است، افزود: روز سه شنبه تفاهم نامه همکاری میان دو اتاق با حضور خانم شیونگ جیو لینگ رئیس شورای ارتقای تجارت بین المللی پکن امضا شد.
وی ادامه داد: شرکت در نمایشگاه های تخصصی، ارائه توانمندی های تولیدکنندگان استان البرز و آشنایی با ظرفیت ها و پتانسیل های اقتصادی این کشور از جمله اهداف ما است که در این سفر دنبال می کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز گفت: ایجاد فضای مذاکرات رو در رو و بازاریابی، امکان ارتباط بازرگانان و تولیدکنندگان با طرف های تجاری، مشارکت در پروژه ها و شناخت نیازها و خواسته های مصرف کنندگان از دیگر فواید این سفر است.
طوسی اظهار داشت: بر اساس این تفاهم نامه موسسات محلی دو کشور به امضای قراردادهای سرمایه گذاری و اجرای طرح های مشترک و همچنین همکاری علمی، فنی، اقتصادی و تجاری تشویق خواهند شد و بر تبادل اطلاعات میان کمیته های مختلف تجاری، سرمایه گذاری و ... تاکید شده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز تصریح کرد: در این سفر تفاهم نامه دیگری نیز با همتایان خود در شهر تیان جین در شمال شرق چین امضا خواهیم کرد.
وی گفت: این سفر از لحاظ افزایش همکاری تجاری و توسعه صادرات بین دو کشور موثر خواهد بود.
نظر شما