۵ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۲۶

قربان نمایشی از یکدلی/

فرش نمازلیق در عیدگاههای " آید نماز"

فرش نمازلیق در  عیدگاههای " آید نماز"

کلاله - خبرگزاری مهر: دسته دسته مردان و زنانی که با دردست داشتن قالیچه های نمازلیق به عیدگاههای " آید نماز" آمدند تا نماز عشق و بندگی بجا آوردند و با رسول عشق و رحمت تجدید میثاق کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، عیدگاههای اهل سنت گلستان در روز عید قربان همانند مصلی ها و مکانهای برپایی نماز عید قربان مملو از حضور مردمانی است که نغمه اتحاد و یکدلی سر داده اند.

با توجه به اهانت آمریکایی – صهیونیستی نسبت به رسول مکرم اسلام(ص)، نماز عید قربان با شکوه و استقبال پرشور اقوام مختلف ایران زمین در گلستان برگزار شد.

در میان ترکمنها آیین قربانلق (قربانی کردن) و مراسم عید قربان، سنتی است مذهبی و دینی که همراه با آداب و روسومی خاص اجرا می شود.

دبیر ستاد زکات اهل سنت گلستان درگفتگو با خبرنگار مهر افزود: از نخستین ساعات روز عید قربان، مردان ترکمن با هر وسیله حتی با پای پیاده با جانمازی که به آن نمازلیق می گویند به استقبال نماز عید قربان می روند.

حاج امان الله آخوند کوچک نژاد افزود: معمولا محل برگزاری نماز عید در عیدگاه که به زبان ترکمن به آن " آید نماز" می گویند در خارج شهر واقع شده است.

وی اظهار داشت: پس از ادای نماز عید، نمازگزاران عید را به یکدیگر تبریک و شادباش می گوید و روانه خانه می شوند و پس از بازگشت به منزل به دید و بازدید می روند.

وی قربانی کردن را از دیگر آیین روز عید قربان بیان کرد و گفت: بخشی از گوشت قربانی بین فقرا و نیازمندان تقسیم می شود و در بین اقوام ترکمن، هرخانواده با توجه به استطاعات مالی یک تا سه گوسفند قربانی می کند و عید قربان در بین ترکمنها سه روز طول می کشد.

کوچک نژاد اظهار داشت: در بین ترکمنها رسم است که در زمان قربانی، اولین خونی که از گوسفند یا گاو قربانی ریخته می شود به وسیله انگشت به پیشانی همه افراد خانواده می مالند و این به دلیل پاکی و تقدس این خون است که می تواند سرنوشت بد و پیشانی نوشت افراد را تغییر دهد.

دبیر ستاد احیای زکات اهل سنت گلستان بیان داشت: در این ایام ترکمنها با پوشیدن لباس های نو و چارقدهای الوان و رنگارنگ و زیورآلات قدیمی و سنتی خود را می آرایند.

وی به برخی آیین های ویژه عید قربان اشاره و اضافه کرد: از جمله این آیین ها تاب بازی است که بصورت گسترده در میان اقوام رواج دارد و زوجهای جوان، دختران و پسران از مشتاقان برگزاری این آیین سنتی هستند و بنا به یک اعتقاد قدیمی بین ترکمنها، با تاب خوردن گناهان ریخته و آلودگی پاک می شود.

 وی عنوان کرد: پوشیدن لباس نو، عطر زدن و ذکر از آداب ترکمن ها در روز عید است و همچنین در روز عید قربان، قورمه شوری از گوشت قربانی تهیه می کنند و با آن از مهمانان عید پذیرایی می کنند.

آخوند کوچک نژاد بیان داشت: عید قربان مظهر وحدت، برادری و برابری، ایثار، فدارکاری و ایمان و اخلاص است و قربانی کردن یعنی بریدن از همه تعلقات و برون ریختن همه ناپاکی ها و کینه ها.

استفاده از ظرفیت عظیم عید قربان

وی اظهار داشت: عید قربان ظرفیت عظیمی است که باید از آن برای گسترش ایمان و اتحاد دینی استفاده کرد و این سنت ابراهیمی را سرمایه همگرایی ملی قرار داد.

کد خبر 1728780

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha