۵ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۲۸

اخبار کوتاه فرهنگی/

دریافت پنج هزار اثر در دبیرخانه جشنواره تولیدات مراکز علمی - کاربردی

دریافت پنج هزار اثر در دبیرخانه جشنواره تولیدات مراکز علمی - کاربردی

بندرعباس - خبرگزاری مهر: سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: بیش از پنج هزار اثر در دبیرخانه نخستین جشنواره آثار و تولیدات مرکز علمی - کاربردی فرهنگی، هنری کشور دریافت شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، انوشیروان پیشدار در این خصوص گفت: با اتمام مهلت ارسال آثار که سه آبان ماه بود بیش از پنج هزار اثر در 19 رشته مختلف فرهنگی - هنری از دانشجویان و هنرجویان 37 مرکز علمی کاربردی فرهنگی - هنری توسط دبیرخانه جشنواره دریافت شد.

وی افزود: هم اکنون 75 مرکز علمی - کاربردی فرهنگی، هنری در سراسر کشور فعال است که بیش از نیمی از آن ها در این جشنواره شرکت کرده اند.

دبیر نخستین جشنواره آثار و تولیدات مرکز علمی - کاربردی فرهنگی،  هنری کشور یاد آور شد: پس از اتمام داوری، این جشنواره 17 الی 19 آبان ماه در شهرستان بندرعباس فرهنگسرای طوبی برگزار می شود. مراسم اختتامیه جشنواره با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران 37 مرکز علمی - کاربردی کشور و ... در فرهنگ سرای طوبی بندرعباس برگزار می شود.

سه نمایش در اولین روز جشنواره تئاتر بسیج هرمزگان به روی صحنه رفت

در اولین روز از دهمین جشنواره تئاتر بسیج استان هرمزگان سه نمایش در سالن فرهنگ فرهنگسرای طوبی به روی صحنه رفت که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

نمایش«لیوا» به نویسندگی باقر رمضان زاده و کارگردانی کمیل جعفری از جزیره قشم نیز ساعت 16 به اجرا درآمد. نمایش «غرغشه در فرکانس دوخت» به نویسندگی مجتبی سلیمی و کارگردانی حسین غلامشاهی از شهرستان میناب آخرین نمایش روز اول بود که ساعت 20 به روی صحنه رفت.

دهمین جشنواره تئاتر بسیج استان هرمزگان از سوم آبان ماه فعالیت خود را در فرهنگ سرای طوبی بندرعباس آغاز کرد و در مدت برگزاری شش نمایش به روی صحنه خواهد رفت.

هنر تئاتر نقش به سزایی در گسترش فرهنگ دفاع مقدس دارد

کارگردان نمایش «غرغشه در فرکانس دوخت» شرکت کننده در دهمین جشنواره تئاتر بسیج استان هرمزگان گفت: هنر تئاتر نقش به سزایی در گسترش فرهنگ دفاع مقدس دارد.

حسین غلامشاهی پس از اجرای نمایش خود در اولین روز جشنواره افزود: نمایش «غرغشه در فرکانس دوخت» ماجرای تقابل دو پزشک ایرانی و عراقی است که سال ها پس از جنگ در یک کشور غربی با هم برخورد می کنند و این تقابل مسائل اجتماعی خاصی را در پی دارد.

وی عنوان کرد: رضا غریب زاده دریایی، محمود سلیمی زاده و خدیجه خنفری نقش آفرینی این نمایش را بر عهده دارند و تولید این اثر نیز نزدیک به دو ماه زمان برده است. با توجه به اهمیت دفاع مقدس و حفظ ارزش های آن نیاز است از گروه های نمایشی که به چنین موضوع هایی می پردازند توجه و حمایت بیشتری شود.

غلامشاهی اضافه کرد: از میان رشته های مختلف هنری به جرأت می توان گفت: هنر تئاتر بیشترین نقش را در گسترش ارزش های دفاع مقدس داشته است و دلیل این مدعا برگزاری جشنواره های مختلف با موضوع دفاع مقدس در سراسر کشور است.

ترویج و نشر ارزش های دفاع مقدس نیازمند مجاهدت است

کارگردان نمایش «لیوا» از جزیره قشم، شرکت کننده در دهمین جشنواره تئاتر بسیج هرمزگان گفت: ترویج و نشر ارزش های دفاع مقدس نیازمند مجاهدت است.

کمیل جعفری پس از اجرای نمایش افزود: این نمایش به روایت زندگی جوانی می پردازد که بدون اطلاع دادن به دیگران به جبهه می رود و در زمان غیبتش قتلی صورت می گیرد که همه فکر می کنند کار او بوده و گریخته است و جوان نیز در جبهه اسیر می شود و پس از بازگشت دچار مصائب و مشکلاتی می شود.

وی خاطرنشان کرد: در تولید نمایش «لیوا» که یک ماه به طول انجامید بازیگران: بشیر فینی، کیمیل جعفری، اکبر رئیسی، محمدرضا صیادی، مجتبی احمدی پور و ... همکاری داشتند.

کارگردان نمایش «لیوا» درخصوص کیفیت برگزاری جشنواره امسال اظهار داشت: چهار دوره متوالی در جشنواره تئاتر بسیج حضور دارم و کیفیت برگزاری جشنواره امسال بهتر از دوره های قبل است و دلیل آن هم برگزاری جشنواره توسط بسیج هنرمندان است.

کمیل جعفری در ادامه به بیان چگونگی گسترش فرهنگ دفاع مقدس در جامعه پرداخت و گفت: هنر و به ویژه نمایش بهترین وسیله برای نشر ارزش های دفاع مقدس است اما تارسیدن به نقطه مطلوب راه بسیاری در پیش می باشد و تحقق این آرمان نیازمند هم دلی، مشارکت هنرمندان و مجاهدت در این راه است.

اجرای عموم نمایش های برگزیده جشنواره تئاتر استانی در شهرستان میناب

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان میناب از اجرای عموم نمایش های برگزیده بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان در میناب خبر داد.

رضا اوژند در این خصوص گفت: آثار منتخب و برگزیده در بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان توسط سه گروه نمایشی به مدت 20 روز از هفتم آبان ماه در فرهنگسرای شهید بهشتی میناب به روی صحنه می روند. این اجراها به مناسبت آغاز دهه ولایت انجام می پذیرد و می تواند بهترین هدیه برای مردم میناب و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در شهر میناب باشد.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان میناب به معرفی نمایش ها پرداخت و عنوان کرد: نمایش های " خرین مروارید" به کارگردانی ایوب رحیمی و جعفر قاسمی از گروه هنری ابوذر، نمایش " فریادی در خیال " به کارگردانی علی رحیمی از گروه هنری انگاره و نمایش " مرگ ناصری " به کارگردانی حسن سبحانی از گروه هنری آنامیس به مدت 20 روز از هفتم آبان ماه ساعت 18:30 در فرهنگسرای شهید بهشتی میناب اجرای عموم خواهند داشت.

کد خبر 1728911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha