به گزارش خبرنگار مهر، نیمه اول سالجاری 415 هزار تن کالا به مقاصد کشورهای مختلف از گلستان صادر شد که افزایش هیئت های تجاری، برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی صادرات، توسعه پایانه های گمرکی، بهبود بسته بندی و فرآوری محصولات و رفع موانع گمرکی در این زمینه نقش موثری داشته است.
گلستان چهار پایانه گمرکی و صادراتی دارد و سالجاری صادرات 300 میلیون دلار کالای غیر نفتی در استان هدفگذاری شده است.
استاندار گلستان در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: صادرات غیر نفتی گلستان در سال گذشته 15 میلیون دلار بیشتر از برنامه پیش بینی شده بود و سال 90 حدود 200 میلیون دلار صادرات هدفگذاری شده بود.
جواد قناعت افزود: امسال میزان هدفگذاری صادرات 300 میلیون دلار است ولی آمارها نشان می دهد که در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی شاهد رشد 219 درصدی و از نظر ارزش رشد 58 درصدی صادرات هستیم.
وی یکی از دلایل رشد افزایش صادرات را رشد هیئت های تجاری و اعزامی دانست و با بیان اینکه صادرات استان در شش ماهه اول سالجاری رشد خوبی داشته است، گفت: از نظر ارزشی 145میلیون دلاربا رشد 57 درصدی و از لحاظ وزنی 415هزار تن با 219 درصد رشد نسبت به سال گذشته است.
وی اظهار داشت: با توجه به محدودیت هایی که بیگانگان برای کشور ما بوجود آورده اند اما در زمینه صادرات در سطح ملی و استانی شاهد رشد و افزایش خوبی هستیم.
درویشعلی حسن زاده گفت: بهبود بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی و اضافه شدن محصولات صنعتی در این چرخه، بازار یابیهایی که از یکی دو سال گذشته توجه ویژه ای به این بخش شده است در ارتقای صادرات استان موثر بوده است.
وی عنوان کرد: پذیرش هیئت های تجاری، برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی سبب شد که صادرات استان در سال جاری و گذشته رشد داشته باشد.
وی اظهار داشت: توسعه زیرساختها، احداث خط آهن گرگان – ترکمنستان که در آینده نقش بسزایی در توسعه صادرات دارد، ایجاد پایانه صادراتی از دیگر برنامه ها برای رونق صادرات است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان ادامه داد: توسعه بازارهای هدف و ماندگاری در بازار از جمله برنامه هاست تا میزان صادرات بیشتر شود.
وی اظهار داشت: در نیمه اول سالجاری رقم صادرات استان به 145 میلیون دلار رسید که فولاد، سیمان، مصنوعات
پلاستیکی، رنگ و رزین، میوه و تره بار و ... از جمله اقلام صادراتی بوده است.
وی اظهار داشت: ترکمنستان، قراقستان، روسیه، عراق و افغانستان بیشتر کشورهای مقصد صادراتی استان را تشکیل می دهند.
همچنین مدیرکل گمرکات گلستان افزایش صادرات استان را نتیجه رفع موانع گمرکی و تسهیل در امور گمرکی برشمرد و گفت: برنامه های خوبی برای تسهیل تشریفات گمرکی در استان اجرا شده است.
شهریار شهریاری افزود: ایجاد پایانه های صادراتی، ارزیابی در کارخانه ها، ارزیابی در محل تولید و انبارهای اختصاصی از جمله برنامه هاست تا روند تشریفات گمرکی تسهیل یابد.
وی بیان داشت: در حال حاضر چهار پایانه گمرکی و صادراتی در استان فعالیت دارد.
نظر شما