۶ آبان ۱۳۹۱، ۲۱:۳۳

جلال زاده خواستار شد:

لزوم استخراج هویت ارومیه/ اختصاص بودجه استانی به بنیاد ایران شناسی

لزوم استخراج هویت ارومیه/ اختصاص بودجه استانی به بنیاد ایران شناسی

ارومیه - خبرگزاری مهر: استاندار آذربایجان غربی بر لزوم استخراج هویت تاریخی و فرهنگی ارومیه از دالانهای تاریخی و پژوهش علمی در خصوص این موضوع تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید جلال زاده عصر شنبه در مراسم اختتامیه همایش هم اندیشی ارومیه شهر ایرانی بر لزوم افزایش سطح روحیه هویت خواهی و هویت طلبی تاکید کرد و افزود: باید هویت تاریخی، فرهنگی و جایگاه سیاسی و اقتصادی ارومیه در طول ادوار مختلف تاریخی با برگزاری همایشها و پژوهشهای علمی از دالانهای تاریخی استخراج و به همگان معرفی شود.

وی ضمن تاکید بر لزوم احیای ارزشها، هنجارها، سنن و آداب و رسوم تاریخی، فرهنگی و مذهبی این مرز و بوم، اظهار داشت: در جامعه جهانی و عصر اطلاعات نیز می توان به سنن و آداب و رسوم گذشته رجوع کرده و هنجارهای جامعه خود را با مقتضیات زمان خود تلفیق کرد.

استاندار آذربایجان غربی عنوان کرد: این برنامه های فرهنگی با هدف معرفی چیستی و کیستی شهر ارومیه و جایگاه آن از طریق ارائه مقالات علمی و تحقیقاتی توسط دانشگاهیان با همکاری فرهنگستان هنر در تهران و ارومیه برگزار شد.

جلال زاده الگو سازی، هویت طلبی، احیای ارزشها و تاریخ نگاری را چهار رکن اصلی و ضروری برای تبیین و معرفی شهر ارومیه و حفظ جایگاه خود در بین هزار شهر منتخب یونسکو برشمرد.

وی از خالی بودن جای تاریخ نگاری در ارومیه و آذربایجان غربی طی ادوار و سالهای گذشته خبر داد و اضافه کرد: ثبت ارومیه در فهرست هزار شهر برگزیده یونسکو و جمع آوری برخی اطلاعات و تهیه آثار مکتوب تاریخی آغاز راهی جدید برای جستجو در تاریخ ارومیه و منطقه است.

وی بر لزوم توجه ویژه جامعه دانشگاهی به اجرای همایشهای علمی و فرهنگی برای شناساندن و معرفی جایگاه واقعی ارومیه و آذربایجان غربی تاکید و عنوان کرد: در این راستا وظیفه مسئولان دولتی و سیاسی حمایت مادی از این برنامه ها است.

استاندار آذربایجان غربی از اختصاص بودجه استانی به نمایندگی بنیاد ایران شناسی در استان شد و با اشاره به لزوم راه اندازی بنیاد ارومیه شناسی، گفت: امیدواریم با تخصیص بودجه مورد نیاز پژوهشگران تاریخی سرنخهای ایجاد شده در این همایش را پیگیری کنند.

وی ضمن انتقاد از کم توجهی به حوزه علوم انسانی و جامعه شناسی در پژوهشهای دانشگاهی و پایان نامه های تحصیلی، ادامه داد: دانشگاهیان وظیفه دارند به این موضوع توجه ویژه داشته و مقالات علمی قابل استفاده و عملی تدوین کنند.

در ادامه این همایش از علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر ایران، مصیب زاده دبیر علمی، محمدرضا قدیم خانی دبیر هنرهای نمایشی، یوسف پیربداقی سرگروه مطبوعات و پری ملک زاده سرگروه هنرهای تجسمی تجلیل شد.

همچنین ساحل دژ پسند سرگروه معماری، فرشید جهاندیده سرگروه موسیقی، عسگر ایلدوستی سرگروه صنایع دستی، بهمن کارگر سرگروه میراث فرهنگی، پرویز عقل مند سرگروه تاریخ، مظفر عباسی سرگروه شهرسازی و محبوب طالعی سرگروه ادبیات مورد تقدیر قرار گرفتند.

کد خبر 1729779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha