۷ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۰۴

گزارش خبری/

بررسی راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران/ تصویب 25 اقدام برای شرایط اضطرار

بررسی راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران/ تصویب 25 اقدام برای شرایط اضطرار

تهران – خبرگزاری مهر: نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران در محل استانداری تهران برگزار شد و مدیران حاضر در این نشست، راهکارهای کاهش آلودگی هوای شهر و استان تهران را بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، این نشست با حضور مرتضی تمدن استاندار تهران، دکتر رسول علی اشرفی پور مدیرکل محیط زیست استان تهران و سایر اعضا روز شنبه به بررسی چهار دستورکار پرداخت که مهمترین آنها پیش ‌بینی‌های لازم برای وارونگی هوا در اوایل فصل سرما بود.

در این نشست 25 اقدام تعریف شده برای شرایط اضطرار مورد بررسی و تصویب مجدد قرار گرفت و مقرر شد این اقدامات به دو صورت بلند مدت و کوتاه مدت در زمان بروز شرایط اضطرار در هوای تهران به اجرا در آید.

مهمترین راهکارهای مؤثر در کاهش آلودگی هوای تهران

در این نشست، کاهش ساعت کار ادارات، تعطیلی پنجشنبه مدارس، افزایش محدوده طرح ترافیک، سختگیری در محدوده زوج و فرد، تغییر سوخت واحدهای دامی و کشاورزی از گازوئیل و مازوت به گاز، تغییرل سوخت نیروگاه‌ها، توسعه فضای سبز در شمال، غرب و شرق تهران و همچنین توسعه جایگاه‌های CNG‌از مهمترین راهکارهای مؤثر در کاهش آلودگی هوای تهران عنوان شد.

در گزارش مدیرکل محیط زیست استان تهران که در کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران ارائه شد، در طول هفت ماه ابتدایی امسال از 220 روز، 17 روز پاک، 198 روز سالم و پنج روز ناسالم، همچنین یک روز بسیارناسالم بوده که این گزارش بدون احتساب ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون بوده است.

طبق گزارش مدیران ذیربط در کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران، از پنج هزار و 560 واحد دامی و کشاورزی شهر تهران تا کنون یک هزار و 650 واحد سوخت خود را از گازوئیل و مازوت به گاز تغییر داده اند و گازرسانی به شهرها و روستاها که 90 درصد در کاهش آلودگی هوا مؤثر است، به کاهش آلودگی هوا منجر شده است.

اجرای دو هزار هکتار فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است

استاندار تهران در حاشیه نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران در جمع خبرنگاران گفت: توسعه فضای سبز از عوامل مؤثر است که در کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران مورد تأکید قرار گرفت؛ در حال حاضر اجرای دو هزار هکتار فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است چرا که هر هکتار جنگل سالانه 2.5 تن اکسیژن تولید کرده و 78 تن گرد و غبار را رسوب می ‌دهد.

وی افزود: شهرداری تهران موظف شده سرانه فضای سبز را از 14 مترمربع در داخل شهر به 15 مترمربع و در خارج از شهر از 23 به 23.7 برساند.

مرتضی تمدن تردد مینی ‌بوس‌های فرسوده را به عنوان یکی از مهمترین آلاینده های سطح شهر تهران دانست و اظهار داشت: در شش ماهه اول امسال 120 مینی‌ بوس فرسوده از ناوگان خارج شده اما باید این اقدام سرعت بیشتری بگیرد، گازسوز شدن سه هزار و 500 اتوبوس شهری از مجموع 7 هزار اتوبوس و همچنین افزایش تعداد جایگاه‌های CNG‌به 207 جایگاه نیز از عوامل موثر دیگر در کاهش آلودگی هوای تهران گزارش شد.

ارائه طرح به مجلس برای توجه به معاینه فنی خودروها

وی ادامه داد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش آلایندگی هوای تهران توجه به معاینه فنی خودروهاست که زمان آن از دو سال به پنج سال رسیده که باید با ارائه طرحی به مجلس شورای اسلامی، سن معاینه فنی خودروها به ویژه در شهر تهران به دو سال برسد که بر همین اساس مقرر شده نظارت بر مراکز معاینه فنی تشدید شود و این مراکز موظفند بر اساس چارچوب‌های عنوان شده نسبت به صدور معاینه فنی خودروها اقدام کنند.

در نشست صبح شنبه، استفاده از حمل و نقل عمومی و توسعه ناوگان حمل و نقل نیز یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران عنوان شد که تمدن در این خصوص گفت: در حال حاضر سهم حمل و نقل عمومی در جابجایی‌های شهری 64 درصد است که باید به 75 درصد افزایش یابد.

وی ادامه داد: بهبود وضعیت بنزین و افزایش استاندارد آن از عوامل مؤثر دیگری است که به کاهش آلودگی هوای تهران کمک کرده است.

انتقاد از تردد سه میلیون موتورسیکلت در سطح شهر تهران

رئیس کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران از تردد سه میلیون موتورسیکلت در سطح شهر تهران نیز انتقاد کرد و یکی از مهمترین اقدامات و دستور نشست آینده این کارگروه را جایگزینی موتورسیکلت‌های برقی با موتورسیکلت‌های با سوخت فسیلی عنوان کرد.

وی اضافه کرد: در نشست آینده علاوه بر نحوه اجرای طرح موتورسیکلت‌های برقی، تمهیدات لازم برای حمایت از بخش خصوصی برای توسعه موتورسیکلت‌های برقی بررسی می شود.

تمدن از ارائه دستگاه جدیدی برای کاهش آلایندگی خودروها توسط بخش خصوصی خبر داد و افزود: در نشست آینده این کارگروه، روش‌های حمایتی از بخش‌های خصوصی مؤثر در کاهش آلودگی هوای تهران اعلام خواهد شد.

وی درباره وضعیت آلودگی هوای تهران و اقدامات صورت گرفته از سوی استانداری به عنوان متولی امر اظهار داشت:‌ تمام تصمیماتی که در چارچوب بحث زیست محیطی در تهران صورت می‌ گیرد بخصوص در موضوع کاهش آلودگی هوای تهران تا قبل از این که به مسئله جدی و اولویت دار تبدیل نشده بود، به صورت مقطعی و پراکنده تصمیم‌گیری می ‌شد اما از زمانی که سند جامع کاهش آلودگی هوا تدوین شد و تا زمانی که مراحل اولیه تصویب را طی کرد تقریباً فضای کاری این کارگروه براساس برنامه تدوین شده عمل کرد.

تمدن افزود: واقعیت این است که دو دسته اقدامات در دستور کار دولت قرار گرفت، اقدامات بلند مدت و اقدامات کوتاه‌ مدت؛ در حوزه اقدامات بلندمدت تعاریف متفاوت و سلایق متعددی ممکن است برای کاهش آلودگی هوا وجود داشته باشد اما یکسری توافقات مشترک بین همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها وجود دارد، از جمله اینکه کلانشهر تهران بیش از این در معرض توسعه غیراصولی و غیرفنی قرار نگیرد.

وی تصریح کرد: برای این اقدام باید محدوده ساخت و ساز از نو تعریف شودکه این اتفاق نیز در حال حاضر رخ داده و بر این اساس در حوزه توسعه شهر تهران، شاهد آن هستیم که در تراز بالای 1800 متر و در شرق و شمال شرق تهران و در محدوده‌هایی از غرب تهران، ساخت و ساز‌ها در محور بزرگراه شهید بابایی تقریباً متوقف شد.

رشد 145 درصدی شهرک‌های صنعتی در استان تهران

استاندار تهران با تأکید بر ارتقای شهرک‌های صنعتی در استان تهران اظهار داشت:‌ 11 شهرک صنعتی در استان وجود داشت که طی سه سال گذشته این شهرک‌ها به 27 شهرک صنعتی ارتقا یافته است به این مفهوم 145 درصد رشد است.

وی با اشاره به لزوم ساماندهی معادن شن و ماسه در غرب شهر تهران تأکید کرد: یکی از مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که باید از استقرار صنایع آلاینده هم در شعاع 120 کیلومتری و هم در غرب شهر تهران جلوگیری شود.

جابجایی کارگاه‌ها و معادن شن و ماسه غرب تهران

وی کارگاه‌ها و معادن شن و ماسه غرب تهران را یکی از مهمترین منابع آلاینده هوای تهران دانسته و از انتقاد جدی کارگروه در این خصوص خبر داد.

استاندار تهران اظهار داشت: در کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران این مورد به دقت بررسی شده و مقرر شد که در نشست آینده کارگروه، جابجایی این کارگاه‌ها و معادن مصوب شود.

وی ادامه داد: معتقدم معادن شن و ماسه‌ای که طی سال‌های گذشته در غرب تهران مجوز داده شده به جهت اینکه در مسیر باد غالب تهران قرار دارند باید به تدریج ساماندهی شود، زیرا وجود این معادن به گونه ‌ای گرد و غبار ناشی از ریزدانه ‌هایی که از غرب کشور وارد می ‌شود را تشدید می‌ کند.

کاهش 50 درصدی واحدهای آلاینده تا پایان سال 91

مدیرکل محیط زیست استان تهران نیز در حاشیه این نشست، از کاهش 50 درصدی واحدهای صنعتی آلاینده شهر تهران تا پایان سال 91 خبر داد و گفت: در سال 89 تعداد واحدهای آلاینده در شهر تهران از 750 واحد به 568 واحد کاهش یافت، در سال 90 با کاهش 30 درصدی به 285 واحد رسید و بر اساس برنامه، این تعداد نیز در سال 91 با کاهش 50 درصدی روبرو خواهند شد.

رسول علی اشرفی پور افزود: 127 واحد از واحدهای دارای آلایندگی بالا از پتانسیل زیادی برای آلودگی برخوردار بودند که تدابیر لازم برای کاهش آلایندگی آنها اتخاذ شده است.

تصویب 25 اقدام تعریف شده برای شرایط اضطرار

وی با اشاره به 25 اقدام مؤثر در زمان اضطرار که در نشست شنبه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران به تصویب رسید، گفت: محدودیت تردد خودروها در طرح زوج و فرد، طرح ترافیک، منع تردد خودروهای فرسوده و دودزا، خاموش بودن اتوبوس‌ها در پایانه‌ها و ترمینال‌ها، ممنوعیت فعالیت معادن، کارگاه‌های شن و فعالیت‌های عمرانی، ممنوعیت آتش زدن لاستیک و ایجاد آتش در معابر، استقرار اورژانس در شش میدان اصلی تهران از جمله میدان‌های امام حسین(ع)، امام خمینی(ره)، انقلاب، آزادی، رسالت و تجریش برخی از مصوبات در زمان آلودگی هوا در شرایط اضطرار است.

مدیرکل محیط زیست استان تهران ادامه داد: انجام پروژه‌های عمرانی در کلانشهر تهران اجتناب ناپذیر است و به همین دلیل مقرر شد، مدیران پروژه‌ها در صورت تمایل برای کاهش آلودگی هوای ناشی از فعالیت عمرانی، دستگاه‌های مه پاش را به صورت محدود مورد استفاده قرار دهند.

وی بیان داشت: کمیته علمی کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران فعال شده که نباید جلسات این کمیته و کارگروه تنها به زمان اضطرار آلودگی هوا منتهی شود بلکه باید با توجه به اهداف کارگروه که کاهش آلودگی هوای تهران در همه فصول سال است، جلسات به طور مرتب برگزار و نتایج آن اعلام شود.

کد خبر 1730135

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha