به گزارش خبرنگار مهر، همایش دانش بنیان تامین آب شرب استان بوشهر در گذشته، حال و آینده ظهر یکشنبه در سالن همایشهای بانک صادرات شهرستان بوشهر برگزار شد.
در این همایش که با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آبفای کشور و مسئولان اداره کل آب و فاضلاب استان بوشهر برگزار شد، برای نخستین بار در سطح کشور از سند چشم انداز 30ساله تامین آب شرب استان رونمایی شد.
ضرورت برگزاری همایشهای دانشبنیان حل بحران آب
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آبفای کشور در این آئین ضمن تقدیر از مسئولان برگزار کننده همایش و تقدیر و تشکر از توجه ویژه نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر به مسئله بحران آب، بر اهمیت این همایش به عنوان نخستین همایش تامین آب شرب استان بوشهر تاکید کرد.
جاودانی اظهار داشت: امیدواریم با همت مسئولان دلسوز در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور این همایش سرآغاز برگزاری همایشهای دانش بنیان در حل مسئله بحران آب کشور باشد تا از رهگذر این همایشها به زودی بتوانیم بر مشکل کم آبی کشور فائق شویم.
وی ادامه داد: پس از نشستی که امام جمعه بوشهر با وزیر نیرو داشت و پس از ارائه پیشنهاد آیتالله صفایی بوشهری برای تنظیم سند چشم انداز 30 ساله آب استان بوشهر و مورد استقبال قرار گرفتن این پیشنهاد از سوی مسئولان اداره کل آب و فاضلاب کشور ستاد این همایش تشکیل و طی یک ماه و یک هفته، 25 جلسه برای برگزاری این همایش برگزار شد.
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آبفای کشور در ادامه از دریافت 21 مقاله به دبیرخانه ستاد همایش دانش بنیان تامین آب شرب استان بوشهر گذشته، حال و آینده و گزینش هشت اثر به عنوان مقالههای برتر خبر داد و گفت: نکته جالب برای من و همکارانم در مرکز، همت و جدیت دوستان و همکاران ما در استان بوشهر در برگزاری نخستین همایش دانش بنیان حل بحران کم آبی در این استان است.
ضرورت استفاده از فناوریهای روز برای مدیریت آب
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز در سخنانی بر اهمیت پرداختن به حل بحران آب در کشور تاکید کرد و گفت: جهان سلطه با نگاهی سیاسی به مقوله بحران جهانی آب سعی در طراحی استراتژیهای ویژه برای مدیریت جهان دارد.
آیتالله غلامعلی صفاییبوشهری ضمن برشمردن مقوله آب به عنوان یکی از مولفههای مهم و بنیادین توسعه و پیشرفت در جوامع جهانی، اظهار داشت: هرکشوری باید در تمام مراحل تامین تولید انتقال توزیع و مصرف بهینه دارای اندیشه مدیریت دانش بنیان باشد.
وی همچنین اضافه کرد: اگر ما آب را مدیریت نکنیم آب به شکل یک بحران جدی جامعه را مدیریت تخریبی خواهد کرد و این بدترین شکل عقبگرد و تاثیر پذیری از پدیده های زیستی است.
امام جمعه بوشهر با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوریهای روز دنیا برای جلوگیری از هدر رفت آب گفت نگاه ما به مقوله آب بایست یک نگاه استراتژیک و دانش بنیان باشد زیرا مسئله آب یک مسئله فوق روز است و ما از همین حالا باید علومی تولید کنیم که با کمک آنها بتوانیم علم تامین و ذخیره آب در 30 سال آینده را در اختیار داشته باشیم و از کم عمق شدن بیشتر سفره های زیرزمینی جلوگیری کنیم.
هدررفت 29 درصدی آب در استان بوشهر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوشهر نیز در ادامه این همایش به توضیحاتی درباره وضعیت آب استان بوشهر در گذشته و پیشرفتهای حاصله طی سالیان گذشته در این زمینه پرداخت و گفت: در حال حاضر با اینکه اداره کل آب و فاضلاب استان بوشهر رتبه دوم رضایتمندی از عملکرد را در کشور کسب کرده است ولی از نظر من همچنان راضی کننده نیست زیرا وضعیت آب در استان ما در حال حاضر وضعیتی عادی نیست.
محسن درفشان در ادامه با ارائه آماری از وضعیت آب طی دهه 40 و 50 شمسی در استان بوشهر، بیان کرد: از اوایل دهه 80 با احداث خط لوله آب کوثر به طول 475 کیلومتر که از شهرستانهای دیلم گناوه و بندر ریگ می گذرد 55درصد نیاز مصرفی استان به آب شرب تامین و باقیمانده از طریق خط لوله بوشیگان تهیه شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوشهریادآور شد: بنا بر توصیه موکد مسئولان امر در احداث کارخانههای آب شیرینکن در نوار ساحلی استان بوشهر تا حدودی مشکل کم آبی در این منطقه مرتفع خواهد شد.
وی ضمن اذعان به هدر رفت 29 درصدی آب در استان، تعداد اتفاقات شبکه توزیع آب در استان را11هزار و 415مورد شکستگی عنوان کرد و افزود: این آمار خود حکایت از تلاش شبانهروزی همکاران پرتلاش در بخش اتفاقات شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان دارد.
در پایان با حضور امام جمعه بوشهر، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آبفای کشور و مسئولان اداره کل آب و فاضلاب استان بوشهر از سند چشم انداز 30 ساله تامین آب شرب استان بوشهر رونمایی شد.
نظر شما