به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از رسا، گريت هارمز، كارشناس ارشد رشته تئولوژي پروتستان اظهار داشت : ما شش كشيش مسيحي در قسمتهاي مختلف گفت وگو با اسلام فعاليت ميكنيم. به همين دليل به كشور ايران سفر كرديم تا بيشتر با اسلام آشنا شويم. هدف تمام انسانهاي دنيا اين است كه در صلح و آرامش زندگي كنند و صلح و آرامش در دنيا حاكم نميشود مگر اين كه ابتدا ميان اديان صلح برقرار شود.
وي در خصوص ثمرات اين سفر گفت : اميدواريم براي تعداد بيشتري از مردم جهان اين امكان به وجود آيد تا بتوانند همانگونه كه امروز ما اسلام را شناختيم، بشناسند. احساس ميكنيم ما همه به خدا نياز داريم و در سايه خداوند و رحمت او ميتوانيم زندگي كنيم. ما مسلمانان و مسيحيان به يكديگر نياز داريم تا ايمان هر دو گروه به خدا محكم تر شود و هر دو در راه صلح تلاش كنيم.
گريت هارمز اضافه كرد : اميدوارم صلح هميشه براي ايران و اروپا و همه كشورها پايدار بماند و از تمام كساني كه اين امكان را به ما دادند تا تجربيات مثبتي در ايران كسب كنيم، متشكريم. سفر به قم اطلاعات زيادي به ما داد و نگاهمان به اسلام عميقتر شد. زيرا در آلمان بشتر با اهل سنت ارتباط داريم ولي امروز متوجه شديم تشيع جهان ديگري دارد و در صدد هستيم بيشتر تشيع را مورد مطالعه قرار دهيم و سميناري در آلمان برگزار كنيم.
وي نقاط مشترك ميان اسلام و مسيحيت را بسيار زياد و متنوع ارزيابي كرد و افزود: از نظر فكري متوجه شدم ميان اسلام و مسيحيت تشابهات زيادي وجود دارد ولي از نظر زندگي با هم متفاوت هستيم. اسلام دين بزرگي است و گفت وگو با آن تمام نشده بلكه تازه آغاز شده است و ميتوانيم در آينده با هم براي صلح جهاني و مبارزه با ماترياليسم مبارزه كنيم.
اين كشيش آلماني نگاه مسيحيت و غرب نسبت به اسلام و ساير اديان را در گذشته نگاهي از بالا به پايين عنوان كرد و گفت : هزاران سال است كه ما مسيحيان از بالا به پايين نگاه ميكنيم ولي امروز ياد گرفتيم كه بايد از اين بلندي به پايين بياييم و در يك سطح با يكديگر صحبت و بحث كنيم.
هرمن برمر، ديگر كشيش مسيحي آلماني نيز در حاشيه بازديد از كتابخانه آيت الله مرعشي نجفي ـ ره ـ در قم، فعاليتهاي نگهداري و جمعآوري اين مركز را بسيار دقيق و علمي عنوان كرد و آن را منحصر به فرد شمرد.
هرمن برمن، كارشناس ارشد رشته تئولوژي پروتستان گفت : اميدوار بوديم چنين كتابخانهاي را در ايران شاهد باشيم. در كشورهاي مختلف كتابخانههاي فراواني وجود دارد، ولي چنين كتابخانهاي با اين حجم كتب خطي را نديده بودم و برايم بسيار جالب بود و تقريباً منحصر به فرد است.
وي افزود: اين كه اين همه كتب خطي با آن همه دقت و به صورت علمي نگهداري شود، بسيار قابل توجه است و انتظار اين نوع فعاليتها را در ايران به ويژه قم نداشتم.
نظر شما