۱۵ آبان ۱۳۹۱، ۱۴:۴۷

واگذاری امور به بخش خصوصی/

تعیین 7 اولویت برای صنعت آب و فاضلاب

تعیین 7 اولویت برای صنعت آب و فاضلاب

رئیس کمیته آب و فاضلاب مجلس، تامین آب مورد نیاز مسکن مهر، ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری، توسعه آب شیرین کن ها و حل مشکلات اقتصادی آبفا را از مهم ترین اولویت های 7گانه این صنعت اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد دامادی با بیان اینکه امسال اولین دوره است که جشنواره آب و فاضلاب در کشور برگزار می‌شود، گفت: برگزاری این جشنواره فرصتی را فراهم خواهد کرد تا شرکت‌هایی که در این صنعت فعالیت دارند دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست اندرکاران و متخصصان قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازار و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیت‌ها و نوآوری‌های آتی خود را هدایت نمایند.

رئیس کمیته آب و فاضلاب مجلس اظهار داشت: تقریبا کشور در زمینه تولیدات محصولات و بهره برداری در صنعت آب و فاضلاب به نوآوری های زیادی دست پیدا کرده است، مهمترین نیاز طرح‌های آبرسانی و فاضلاب بحث تامین و تولید لوله است که ایران از نظر تامین انواع لوله‌های فولادی، چدن داکتیل، پلی‌اتیلن، بتنی پیش‌ فشرده و غیره به خودکفایی رسیده است، تمامی نیاز صنعت آبفا از طریق تولیدات داخلی تامین و بخشی نیز به خارج از کشور صادر می‌شود. همچنین این صنعت در انجام مطالعات فنی و اجرای طرح‌ها بخش آب و فاضلاب پیشرفت چشمگیری داشته و تقریبا تمامی پروژه‌های کشور توسط مشاوران و پیمانکاران داخلی طراحی و احداث می‌شود.

دامادی ادامه داد: در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی لازم است 7 اولویت ‌مهم در نظر گرفته شود، یعنی تامین آب مورد نیاز مسکن مهر، حل مسائل و مشکلات اقتصادی بخش، اتخاذ راهکارهای مناسب برای ترغیب بخش خصوصی به منظور تامین نیازهای تجهیزاتی صنعت آب و فاضلاب، ایجاد بانک اطلاعاتی مناسب برای معرفی توانمندی‌های تولید‌کنندگان داخلی، تلاش در جهت ارتقای کیفیت تولیدات داخلی و استفاده از مکانیزم‌های سرمایه‌گذاری مختلف نظیر BOO، BOT و فاینانس داخلی برای انجام طرح‌های این بخش؛ همچنین باید استفاده از آب های غیرمتعارف (شور و لب‌ شور) با توسعه واحدهای آب‌ شیرین‌کن توسط بخش خصوصی و نیز استفاده از پساب در صنعت مطرح و پیگیری شود.

وی خاطر نشان کرد: فاصله بین تعرفه آب و خدمات فاضلاب با قیمت ‌تمام‌ شده محصولات یکی از مشکلات بخش آبفا است که پایین بودن تعرفه آب سبب عدم استقبال سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در این بخش و اجرایی شدن اصل 44 شده‌است، لذا ضرر ده بودن شرکت های آب و فاضلاب، عدم توسعه تصفیه خانه‌ها و ضرورت استقرار سامانه پایش کنترل از راه دور؛ موضوعات مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد. همچنین افزایش ضریب ایمنی تاسیسات گندزدایی، فاصله بالای تعرفه آب و خدمات فاضلاب و عدم استقبال سرمایه گذاران از مسائل مهم پیش روی صنعت آب و فاضلاب است.

رئیس کمیته آب و فاضلاب مجلس گفت: خوشبختانه کشور در این حوزه جزو کشورهای پیشرو بوده و به خصوص در تامین آب جوامع شهری، ضمن رعایت استانداردهای بالا جزو کشورهای تراز اول محسوب می شود. ایجاد خطوط آبرسانی و تصفیه‌ آب یکی از مهم‌ترین اقدامات بخش آبفا جهت تامین آب شرب است که در حال حاضر، ظرفیت تاسیسات آبرسانی بالغ بر 9562 میلیون مترمکعب بوده‌است. ایجاد تاسیسات تصفیه فاضلاب علاوه بر ارتقای بهداشت جامعه انسانی از ورود آلاینده‌ها به منابع آبی کشور با توجه به محدودیت منابع آب شیرین جلوگیری می‌کند که این خود یکی از برنامه‌های اصلی بخش آبفا است.

همچنین علی نعمت چهاردولی نیز هدف از برگزاری جشنواره سرمایه گذاری در زمینه تولیدات و جمع آوری افراد صاحب فکر و اندیشه است، گفت: نکته مهمی که در برگزاری جشنواره‌ها باید به آن توجه شود نشان دادن راه کارعملیاتی برای حل مشکلات و رسیدن به نتیجه مطلوب است؛ اگر جشنواره‌ها با هدف نمایشی و بدون خروجی برگزار شوند نه تنها مشکلات را حل نمی‌کنند بلکه هزینه‌های سنگینی را نیز تحمیل خواهند کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: هنوز در حوضه بهره برداری آب و فاضلاب کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، شبکه‌های آبرسانی باید اصلاح شوند و دولت و مجلس باید اعتبار کافی برای این پروژه ایجاد کنند. کمبود آب کشاورزی یکی دیگر از مشکلاتی است که در این خصوص هیچ اقدامی صورت نگرفته است؛ در روستاهای ملایر به دلیل بالا بودن نیترات آب، به طور جدی با مشکل کمبود آب زیرزمینی مواجه هستیم و باید راهکاری برای آن در نظر گرفته شود.

چهاردولی افزود: بخش آب و فاضلاب شامل دو بخش روستایی و شهری است که در شهرها رسیدگی و پیشرفت خوبی در زمینه بهره‌برداری از صنعت آب و فاضلاب صورت گرفته اما در روستاها هنوز مشکلاتی وجود دارد که این امر باعث مهاجرت روستائیان به شهرها می‌شود. استفاده از توان و پتانسیل داخلی چه در بخش سرمایه گذاری و چه در بخش اجرایی بهره برداری در صنعت آب و فاضلاب می‌تواند کمک بسزایی برای بهبود شرایط باشد.

حبیب آقاجری با تاکید بر اینکه برگزاری جشنواره‌ها شاید کمک بزرگی برای رفع مشکلات باشد اما باید در جهت مثبت و برای شکوفا سازی ایده‌ها استفاده شود، گفت: ما در شهرستان‌ها نسبت به تهران با مشکلات بیشتری در حوزه آب و فاضلاب مواجه هستیم؛ مخصوصا در شهرهایی مثل ماهشهر و بندرامام که برای رفع مشکلات آبرسانی طرح کوثر به اجرا درآمده است، در رابطه با فاضلاب‌ این شهرها هم راهکارهایی در دست بررسی است، امیدوارم برگزاری جشنواره تا حدودی به بهبود شرایط کمک کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس، اظهار داشت: هنوزدر برخی از شهرستان‌ها مثل خوزستان کیفیت و کمیت آب رضایت‌ بخش نیست و باید با راهکارهایی که در جشنواره اندیشیده می‌شود برای رفع آنها چاره اندیشید، مخصوصا شهرهای بندرامام و ماهشهر که از نظر کیفیت وضعیت نامطلوبی دارند و مردم مجبورند از تصفیه خانگی استفاده کنند؛ از لحاظ کمیت هم امکان جاری شدن آب وجود ندارد، آب کشاورزی بسیار اندک است و آبیاری زمین‌ها با آب شور انجام می‌گیرد. مسئولان قصد دارند طرح کانال ‌کشی برای آبیاری 50 هکتار از زمین‌های کشاورزی را اجرا کنند اما هنوز عملیاتی نشده است، امیدواریم با برگزاری چنین جشنوارهایی موضوع شکافته شده و موانع پیش رو شناسایی شود تا بتوانیم کاستی‌ها را برطرف کنیم.

کد خبر 1735382

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha