به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدحسین خوشنویسان با اشاره به لزوم خودکفایی در زمینهتولید تجهیزات دندانپزشکی گفت: استقرار سیستم حمایتی متشکل از تمام ارگانها برای تولیدکنندگان تجهیزات و مواد دندانپزشکی در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر اغلب تجهیزات لازم در داخل کشور تولید میشود و باید با بالا بردن سطح تولیدات صادرات را گسترش داد تا ارز حاصله را بتوان در خرید مواد اولیه تولیدات دیگر استفاده کرد.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، مشارکت تمام ارگانها را برای خودکفایی در زمینه تولید تجهیزات و مواد دندانی ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا در وزارت بهداشت جلسات متعددی با وزارت بازرگانی، بانکها، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاههای دستاندرکار برگزار شده است.
رئیس مرکز همکاریهای سازمان بهداشت جهانی در آموزش سلامت دهان و دندان در ادامه در خصوص وضعیت سلامت دهان و دندان در کشور اظهار داشت: در حال حاضر شاخص پوسیدگی دندان در ایران وضعیت مناسبی ندارد و این شاخص در گروه سنی 6 ساله از 5 به 5.7 دندان پوسیده در طول کمتر از یک دهه افزایش یافته است.
وی با اشاره به روند افزایشی پوسیدگی دندانهای کودکان در کشور، خاطر نشان کرد: هر کودک 6 ساله در ایران به طور متوسط 5 دندان پوسیده در سال 82 داشته است و این در حالی است که طبق بررسی انجام شده که در بین یک میلیون و 200 هزار کودک ایرانی در سال 90 انجام شد، شاخص پوسیدگی دندان به 5.7 دندان پوسیده افزایش یافته است.
خوشنویسان اظهار داشت: بالا رفتن شاخص پوسیدگی دندان در بین کودکان صرفا به خاطر عدم اجرای برنامه های پیشگیری نبوده است و برنامه ریزی های پیشگیری در ایران به لحاط نوع، روش و مسیر خوب و ایده آل بوده است اما باید گسترش یابد.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تاکید کرد: گسترش پوشش بیمهها برای ارایه خدمات پیشگیری دندانپزشکی کمک موثری به شمار می رود که امید است سازمانهای بیمهگر همکاری لازم را در این باره داشته باشند.
خوشنویسان با اشاره به اینکه سیاست وزارت بهداشت آن است که تمرکز خدمات خود را با استفاده از روشهای پیشگیری در گروههای هدف جامعه گسترش دهد، گفت: این گروههای هدف شامل مادران باردار و کودکان زیر 12 سال هستند که هدف اصلی جلوگیری از پوسیدگی دندان و رسیدن به مرز 90 درصد دندان بدون پوسیدگی است.
وی در ادامه گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده تا سال 1404 به سمتی پیش خواهم رفت که در کشور پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه در بین کودکان به صفر نزدیک شود و بدین طریق بیش از 95 درصد کودکان شش تا 12 ساله کشور، هیچ دندان پوسیده ای نخواهند داشت.
رئیس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت گفت: هم اکنون بررسیهایی پیرامون وضعیت سلامت دهان و دندان در بین گروههای مختلف اعم از پنج گروه سنی در سطح کشور در حال انجام است.
نظر شما