۱۴ آبان ۱۳۹۱، ۱۴:۰۸

گزارش خبری/

نظارتهای بهداشتی بر عرضه فرآورده های دامی در یزد تشدید شد

نظارتهای بهداشتی بر عرضه فرآورده های دامی در یزد تشدید شد

یزد - خبرگزاری مهر: به منظور پیشگیری از بیماریهای مشترک میان انسان و دام نظارتهای بهداشتی بر عرضه فرآورده های دامی در استان یزد تشدید شده و به گفته مسئولان دامپزشکی استان یزد این نظارتها در شهرستانها نیز با جدیت بیشتری انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، با شیوع بیماریهایی نظیر تب برفکی، تب کریمه کنگو، تب مالت، آنفولانزای فوق حاد پرندگان در مقاطع مختلف طی سالهای اخیر در سطح کشور و به تبع آن در استان یزد، اقدامات پیشگیرانه شکل جدی تری به خود گرفته است.

اجرای طرحهای سراسری واکسیناسیون، معاینات مستمر دام ها، برقراری ارتباط مستمر دامپزشکان با واحدهای بزرگ پرورش دام، نظارت بر کشتارگاه ها و نظارت بر مراکز بسته بندی و عرضه فرآورده های دامی، شکی از روشهای پیشگیرانه از بروز بیماری های مشترک انسان و دام است.

در استان یزد نیز به تبع کشور این اقدامات شکلی جدی تر به خود گرفته و علاوه بر اجرای طرح های واکسیناسیون، نظارتها تشدید شده است.

اجرای طرح های نظارتی در همه شهرستانهای استان یزد

طرحهای متعددی نیز در شهرستانهای استان یزد در حال اجراست تا از این طریق بتوانیم شاهد کمترین تبعات بیماری های مشترک بین انسان و دام و ریشه کنی آنها در استان باشیم.

شهرستانهای ابرکوه، مهریز، بافق و تقریبا همه شهرستانهای استان یزد در اجرای طرحهای مختلف نظارتی در استان موفق عمل کرده اند و به تازگی نیز طرحهایی در بافق و مهریز به مرحله اجرا درآمده است.

خرید فرآورده های دامی مستلزم برچسب بهداشتی دامپزشکی

به عنوان نمونه در شهرستان مهریز خرید فرآورده های خام دامی مستلزم داشتن برچسب بهداشتی دامپزشکی است.

این اقدامات و نظارت ها سبب شده تا تقریبا هر روز مقداری فرآورده فاسد دامی به دنبال بازرسی ها کشف و معدوم شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مهریز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: طی بازرسی های دوره ای در شهرستان مهریز مقدار 70 کیلوگرم گوشت سفید تاریخ گذشته از مراکز عرضه کشف و معدوم سازی شد.

احسان آقابابایی افزود: همچنین 138 کیلوگرم فراوردهای خام دامی، از قبیل ران، سینه، بال و گردن که به روش غیر بهداشتی وغیر استاندارد منجمد شده بود و مشکوک به آلودگی بود پس از نمونه گیری و ارسال به آزمایشگاه و تا حصول نتیجه توقیف شد.

وی تاکید کرد: خرید فرآورده های خام دامی مستلزم اطلاع از منشأ تولید، تاریخ تولید و انقضاء محصول است.

آقابابایی ادامه داد: قطعه بندی و فرآوری فرآورده های خام دامی به نحوی که دسترسی به اطلاعات روی برچسب وجود نداشته باشد و مورد تأیید دامپزشکی نباشد غیر قانونی است.

ْآغاز طرح لیبل گذاری لاشه های دام در بافق

در بافق نیز اقدامات نظارتی شکلی جدی تر به خود گرفته است به نحوی که رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بافق از آغاز طرح لیبل گذاری لاشه های دام در کشتارگاه بافق خبر داده است.

علی میرزایی عنوان کرد: شبکه دامپزشکی با همکاری فرمانداری تجهیزات لازم برای لیبل گذاری لاشه های دام در کشتارگاه خریداری شده و از ابتدای آبان ماه کلیه لاشه های کشتار شده در کشتنارگاه شهرستان لیبل گذاری می شود.

وی افزود: این اقدام به منزله شناسنامه دار شدن لاشه های کشتارگاه است و اطلاعاتی از قبیل تاریخ تولید، محل کشتار، مدت زمان مصرف و شعار بهداشتی بر روی لیبل ها چاپ می شود.

میرزایی عنوان کرد: به طور قطع وجود مهر و لیبل بر روی لاشه ها سلامت لاشه از نظر بهداشتی تایید خواهد کرد و علاوه بر آن جلوگیری از کشتار قاچاق دام راحتتر صورت خواهد گرفت.

این اقدامات تقریبا در همه شهرستانهای استان یزد در مرحله اجراست و به طور قطع با همکاری مردم در اجرای این طرحها، به زودی شاهد از بین رفتن کانونهای بیماری های مشترک انسان و دام در استان یزد خواهیم بود.

کد خبر 1735493

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha