به گزارش خبرنگار مهر، سوخت قاچاق در شرق کشور جزو معدود کالاهایی است که از آن سوی مرزها نمی آید بلکه با روشهای مختلف سوخت از ایران به پاکستان و افغانستان قاچاق می شود هر چند با سهمیه بندی بنزین میزان قاچاق بنزین تا حدودی کاهش یافته است اما همچنان قاچاق سوخت در این مناطق ادامه دارد و به خصوص به سمت گازوئیل سوق داده شده است.
این درحالی است که طی ماههای اخیر قاچاق سوخت از مهمترین زمینه های سودجویی قاچاقچیان عمده است و سوخت را با قیمت اندک در این سوی مرزها تهیه می کنند و در مرز به دلالان سوخت چندین برابر قیمت می فروشند و از این راه سود هنگفتی به جیب می زنند.
این روند طی سالهای اخیر هر چند با اقدامات پیشگیرانه ای روبرو بوده است اما همچنان ادامه داشته و رشد نیز کرده است و در نتیجه این سودجویی این است که بخش قابل توجهی از سرمایه ملی کشور هدر می رود.
رونق قاچاق سوخت در مرزهای شرقی
در این میان نباید از نقش خشکسالی و مشکلات عدیده اقتصادی برای کشاورزان مناطق شرقی کشور چشم پوشی کرد، دقیقا از همین نقطه ضعف است که قاچاقپیان و سوداگران عمده اقتصادی سوء استفاده می کنند و سعی می کنند از نیاز مالی مردم بومی در راستای قاچاق سوخت به مرز نهایت استفاده را ببرند و درنهایت مردم بومی شرق کشور می مانند و زمینهای کشاورزی خشک شده و ثروتی ملی بر باد رفته و پولهای هنگفتی که هر روز سود جویان را حریص تر می کند.
قاچاق سوخت در مناطق مرزی
تاکنون آمار رسمی در خصوص قاچاق سوخت از مرزهای شرقی ارائه نشده است اما آمار نشان می دهد این نوع قاچاق به صورت فعال ادامه دارد.
کشف هزاران لیتر سوخت قاچاق در استان کرمان
دادستان عمومی وانقلاب سیرجان در گفتگو با مهر در خصوص آخرین محموله سوخت قاچاق در این شهرستان از توقیف 150 هزار لیتر سوخت قاچاق در این شهرستان خبر داد.
مهدی بخشی در این خصوص گفت: قاچاقچیان قصد داشتند با استفاده از پنج دستگاه تریلر حمل سوخت این میزان سوخت را قاچاق کنند.
وی افزود: اما با هوشیاری سربازان گم نام امام زمان(ع) و شناسایی این باند بزرگ قاچاق سوخت خوشبختانه از انتقال این سرمایه ملی به خارج از مرزها جلوگیری شده است.
وقتی سوخت از تهران به مرزهای شرقی قاچاق می شود!/ قیری که سوخت قاچاق از کار در آمد
دادستان بم نیز چندی قبل از کشف 20 هزار لیتر سوخت قاچاق خبر داد.
محمد رضا سنجری افزود: این میزان سوخت از تهران به سمت مرزهای سیستان و بلوچستان در حال انتقال بود که در کرمان شناسایی و توقیف شد.
این مسئول نگفت چگونه این میزان سوخت از استانهای مختلف گذشته و به کرمان رسیده است اما آنچه که مشخص است این میزان سوخت با جعل پلمب گمرک و به عنوان قیر به سمت مرز در حال انتقال بوده است.
محمد صدوقی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با مهر اظهارداشت: قاچاق و اقتصاد زیر زمینی یکی از معضلات اصلی در بررسی مسائل اقتصادی است و قاچاق سوخت یکی از مظاهر این اقتصاد است که در نهایت صدمه جبران ناپذیری به بدنه اقتصادی کشور می زند.
وی همچنین خواستار وضع قوانین مشخص و شدید در راستای برخورد با قاچاق سوخت شد زیرا این امر مصداق اخلال اقتصادی محسوب می شود و باید افراد سرمنشاء را شناسایی و برخورد قاطع انجام شود.
نظر شما