دکتر حمیدرضا آیت اللهی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سؤال که آیا ملاک تعداد مقالات منتشر شده در ISI ملاک خوبی برای رشد علمی کشور است، حتی پذیرفتن دانشجویان در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد هم به چاپ مقاله در ISI منوط شده است، گفت: این موضوع، بحث مفصلی دارد و موضوعی است که دارای طرفداران و مخالفانی است. عده ای می گویند ISI، مناسب نیست و بد است اما اجرا می شود، چون یک ملاک است.
وی با اشاره به اینکه عده ای از کارشناسان منتقد ISI هستند، افزود: این عده می گویند چرا مقالات خود را باید در مجلات خارجی منتشر کنیم. در پاسخ به این افراد می گویم باید جایگزینی وجود داشته باشد تا براساس آن ارزیابی صورت گیرد، تا مشخص شود که استادی کار بهتری انجام داده است.
آیت اللهی با اشاره به اینکه شاید ISI هزار تا اشکال داشته باشد، ولی راه حل بهتری نداشتند، بیان کرد: راه حل جایگزین خوبی باید ارائه شود، اما کسی راه حل جایگزین خوبی ارائه نداده است. همه منتقد هستند اما راهکار جایگزین ارائه نمی دهند.
وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: بنده خودم ISI را دارای ضعفها و نقصهای بسیار می دانم و اینکه تولید علم کشور ما در جای دیگر مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد، اما معتقدم چون آنها این امکانات را دارند ما مجبور شدیم از امکانات آنها استفاده کنیم و به اصطلاح در زمین آنها بازی کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پایگاه استنادی جهان اسلام می تواند جایگزینی برای ISI مطرح شود، گفت: اگر این پایگاه بتواند خود را گسترش دهد و در جامعه جهانی بتواند خود را نشان دهد، خیلی خوب است؛ البته اگر بتواند این کار را انجام دهد. راه اندازی این مرکز کار خوب و ارزشمندی است و بسیار هم مهم است به شرطی که توانایی حضور در جامعه اندیشه دنیا را هرچه بیشتر داشته باشند.
نظر شما