۱۶ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۵۹

مهدوی:

66 اثر برتر طلاب حوزه علمیه خراسان رضوی مورد تقدیر قرار می گیرند

66 اثر برتر طلاب حوزه علمیه خراسان رضوی مورد تقدیر قرار می گیرند

مشهد - خبر گزاری مهر: معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان رضوی اظهار داشت: از مجموع یکهزار و 420 اثر رسیده به دبیر خانه هفتمین دوره آثار پژوهشی و ممتازان آموزشی حوزه علمیه استان 66 اثر حائز رتبه برتر شناخته شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مجتبی مهدوی قبل از ظهر سه شنبه در نشست خبری "چهارمین مراسم تجلیل از برترین های حوزه علمیه خراسان رضوی "که در مرکز مدیریت حوزه علمیه استان در مشهد برگزار شد گفت: خراسان رضوی با داشتن 131 حوزه علمیه که 90 حوزه آن متعلق به برادران و41 حوزه علمیه نیز به خواهران اختصاص دارد یکی از دو قطب برتر حوزه علمیه کشور وجهان اسلام به حساب می آید.

وی افزود: در پی فراخوان هفتمین دوره آثار پژوهشی طلاب حدود 1420 اثر به دبیر خانه ارسال شده است که 1014 اثر مقاله، 242 اثرتحقیقاتی،121  عنوان کتاب، پنج نرم افزار دینی و34 پایان نامه است.

حجت الاسلام مهدوی اظهار داشت: آثار دریافت شده که طی فراخوان آبان ماه سال گذشته به دبیر خانه رسیده است موضوعات مختلفی همچون حقوق و اصول، ادبیات عرب، علوم حدیث، عرفان، کلام اسلامی و...را در بر می گیرد.

وی افزود: این آثار بر اساس ملاک ها و ارزش یابی های استانداردی که تعریف شده است انتخاب و برگزیدگان برتر شناخته شده اند.

 وی   توضیح داد: محتوای علمی و نحوه نگارش، از جمله چند ملاک ارزیابی این آثار بوده است.

وی با بیان اینکه شرکت کنندگان در این فراخوان از سطح های تحصیلی مختلف حوزه بوده اند افزود: 729 اثرمتعلق به طلبه های سطح یک حوزه، 327 اثر متعلق به سطح دو، 103 اثر متعلق به سطح سه و 298 اثر نیز متعلق به طلبه های سطح چهار حوزه بوده است.

معاون آموزش وپژوهش حوزه علمیه خراسان رضوی گفت:916 اثر ارسال شده به دبیر خانه از بین طلبه های برادر و504 اثر متعاق به خواهران است.

وی همچنین از احیای  فراگیری علوم دینی در مسجد گوهر شاد خبر داد و توضیح داد: در حال حاضر حدود 600 طلبه سطح دو وسه "کارشناسی و کارشناسی ارشد" در این مکان مقدس مشغول به تحصیل هستند.

حجت الاسلام مهدوی افزود: هدف از احیای فراگری علوم در مسجد گوهر شاد مشهد نظام مند کردن وضعیت آموزش در این دو سطح "سطح دو و سه" بوده است.

وی در ادامه با اشاره به نظام جدید آموزش در حوزه علمیه بیان کرد: در نظام آموزشی گذشته فقط یک ملاک و معیار برای محک زدن اطلاعات و علوم طلبه ها وجود داشت، که این مسئله در نظام جدید با پنج معیار سنجیده می شود.

وی اظهار داشت: نمره استاد، نمره پژوهش، امتحان میان ترم، امتحان شفاهی و امتحان پایان ترم پنج معیاری است که طلبه های حوزه علمیه باید برای اثبات فراگیری علوم دینی بگذرانند.

وی یکی دیگر از برنامه های حوزه علمیه خراسان را که همه طلبه های حوزه علمیه خراسان موظف به گذراندن دوره های 10 گانه آن هستد دوره های تفسیر قرآن.دانست وافزود: ریاست ستاد تفسیر قرآن استان برعهده آیت الله احمد علم الهدی گذاشته شده است و برنامه های این ستاد پس از انجام کارهای پژوهشی و جلسه های متعدد کارشناسی به تصویب اعضا رسیده است.

حجت الاسلام مهدوی با اشاره به تدریس 12 رشته تخصصی در حوزه علمیه استان بعضی از عنوان های این رشته ها را بیان کرد و توضیح داد: کلام اسلامی، فقه  و اصول، علوم معارف و قرآن،علوم حدیث، قضا با دو گرایش و... از جمله رشته های تخصصی است که طلبه های استان در آن مشغول به تحصیل هستند.

وی گفت: تعدادی از این علوم برحسب توانمندی در مدرسه علمیه عالی نواب، حوزه علمیه رضویه بیرجند و دفترسازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار می شود.

وی همچنین به حضور 14 استاد برجسته در بخش تفسیر آیات و احکام اعتقادی و دینی در سطح حوزه های علمیه خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: 19 کرسی خارج فقه و 15 کرسی خارج اصول سطح چهار نیز در حوزه علمیه استان برگزار می شود.

وی در این نشست از همه رسانه های گروهی برای شرکت در مراسم تقدیر از طلاب برتر حوزه علمیه مشهد که پنجشنبه  18 آبانماه سال جاری ساعت 8:30 صبح در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحجج(ع) در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار می شود دعوت بعمل آورد.

کد خبر 1737212

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha