۱۷ آبان ۱۳۹۱، ۱۵:۳۶

استعدادی:

53 هزار همدانی عضو فعال کتابخانه های عمومی هستند/ عضویت سه درصد جمعیت در کتابخانه ها

53 هزار همدانی عضو فعال کتابخانه های عمومی هستند/ عضویت سه درصد جمعیت در  کتابخانه ها

همدان - خبرگزاری مهر: مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان گفت: 53 هزار نفر عضو فعال کتابخانه های عمومی استان همدان و پنج هزار نفر از آنها عضو کتابخانه مرکزی همدان هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، ارشاد استعدادی ظهر چهارشنبه به مناسبت بیستمین دوره هفته کتاب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نزدیک به سه درصد از جمعیت استان همدان عضو کتابخانه های عمومی هستند، افزود: کتابخانه های عمومی استان همدان با 620 هزار جلد کتاب، 200 دستگاه رایانه و سه هزار صندلی تجهیز شده اند.

وی ادامه داد: 725 هزار جلد کتاب در شش ماهه نخست امسال به صورت امانت در اختیار اعضا گذاشته شده است و همچنین 380 هزار نفر به کتابخانه ها مراجعه کردند.

50 کتابخانه عمومی مستقل کودک و نوجوان در استان همدان وجود دارد

وی با اعلام اینکه 50 کتابخانه عمومی مستقل کودک و نوجوان در استان همدان وجود دارد، عنوان کرد: کتابخانه مرکزی همدان به صورت شبانه روزی به اعضا خود خدمات ارائه می دهد که این مقوله در معدود کتابخانه های کشور انجام می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان با بیان اینکه انقلاب ما انقلاب فرهنگی و تحقق آرمان های اسلامی است، افزود: در بحث ترویج فرهنگ مطالعه نباید بخشی نگری صورت گیرد و در این مقوله دستگاه ها نباید از بحث ارتقای فرهنگی با ترویج مطالعه مفید غافل شوند.

وی تأکید کرد: تحقق نهضت مطالعه نیازمند یک عزم همگانی است و از آنجایی که مقام معظم رهبری رضایت چندانی از وضعیت جامعه در بحث مطالعه مفید و کتابخوانی ندارند باید همه برای تحقق این خواسته اقدام کنیم.

استعدادی با اشاره به افق 1404 در بحث توسعه کتابخانه های عمومی بیان کرد: در چشم انداز 20 ساله کشور باید به ازای هر 100 نفر هشت متر مربع کتابخانه داشته باشیم و به عبارتی به ازا هر نفر چهار جلد کتاب در کتابخانه ها داشته باشیم.

64 کتابخانه نهادی در استان همدان وجود دارد

وی در رابطه با وضعیت فعلی کتابخانه عمومی استان نیز گفت: در حال حاضر 64 کتابخانه نهادی، چهار کتابخانه مشارکتی در سطح استان وجود دارد که تا پایان امسال به هشت کتابخانه مشارکتی خواهد رسید.

وی ادامه داد: در حال حاضر 14 پروژه کتابخانه سازی در دست احداث و تجهیز کامل است که تعدادی از آنها بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پنج مورد از این کتابخانه ها در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد.

استعدادی عنوان کرد: ساخت کتابخانه استاندارد برای اولین بار در استان همدان در شهرستان اسدآباد تأمین اعتبار شده است و عملیاتی اجرایی کتابخانه استاندارد ملایر نیز آغاز خواهد شد.

سرانه فضای مطالعه در همدان به ازای هر 100 نفر دو متر است

وی افزود: سرانه فضای مطالعه در حال حاضر برای استان همدان به ازای هر 100 نفر دو متر است که با افتتاح این پروژه ها قطعا سرانه تغییر خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان با انتقاد از عدم اجرای کتابخانه سیار گفت: در روستاهایی که جمعیت زیر 150 نفر دارند باید با کتابخانه سیار به آنها خدمات ارائه شود.

وی گفت: در این راستا از شهرداران و انجمن ها درخواست شده اتوبوس هایی که عمر مفید آنها تمام شده است را به صورت امانت در اختیار اداره کتابخانه های عمومی قرار دهند تا در مقوله کتابخانه های سیار خدمات ارائه شود.

ایستگاه مطالعاتی در همدان ایجاد می شود

وی از راه اندازی ایستگاه مطالعاتی در همدان خبر داد و افزود: در پایانه های برون شهری همدان و ملایر جانمایی هایی صورت گرفته و ایستگاه مطالعاتی ایجاد می شود.

وی گفت: در بیمارستان های بعثت، اکباتان و بهشتی نیز ایستگاه مطالعاتی ایجاد می شود.

استعدادی در رابطه با بحث جانمایی نادرست کتابخانه مرکزی همدان عنوان کرد: انتقادات زیادی در بحث جانمایی کتابخانه مرکزی همدان به علت دسترسی نامناسب و قرار گرفتن در تپه مصلا حتی از سوی نماینده ولی فقیه استان و امام جمعه همدان صورت گرفته که باید با حمایت ایشان از این موضوع گذر کنیم.

روزانه 700 نفر به کتابخانه مرکزی همدان مراجعه می کنند

وی با بیان اینکه روزانه 700 نفر به این کتابخانه مرکزی مراجعه می کنند، ادامه داد: این کتابخانه با این وضعیت جانمایی ساخته شده و باید زمینه دسترسی مراجعه کنندگان و علاقمندان به کتاب و مطالعه را فراهم کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان با انتقاد از گزارشات راه اندازی کتابخانه در مراکز مختلف گفت: برخی از مسئولان اعلام می کنند که در همه مساجد کتابخانه داریم که این امر مایه تأسف است چون بسیاری از این مراکز تعریف کتابخانه را ندارد و تنها جنبه انبار کتاب و امانی دارند.

وی اعلام کرد: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در مناطقی که جمعیت آن ها بالای 25 هزار نفر باشد کتابخانه استاندارد بالای دو هزار و 200متر زیربنا با بهره مندی از کتابهای مرجع، سالن مطالعه و کتابخانه مجازی ساخته می شود.

سرانه مطالعه کتاب و منابع الکترونیکی در استان همدان 14 دقیقه است

استعدادی سرانه مطالعه کتاب و منابع الکترونیکی در استان همدان 14 دقیقه اعلام کرد و افزود: سرانه مطالعه روزنامه ها 21 دقیقه، نشریات سه و نیم دقیقه، قرآن 9 دقیقه ارزیابی شده است که مجموعا سرانه مطالعه در استان همدان 48 دقیقه است.

وی کلید تحقق رسالت مطالعه مفید را در دست کتابداران دانست و افزود: شغل کتابدار عزت آن مانند شغل معلمی است و باید به شخصیت آنها ارج نهاده شود و کتابداران باید هدایت کننده باشند.

وی با بیان اینکه در کتابخانه مرکزی همدان بخش نابینایان دیده شده است، عنوان کرد: در این بخش 40 نفر عضو داریم که بیش از هزار جلد کتاب و هفت دستگاه کامپیوتر ویژه نابینایان در نظر گرفته شده است.

کد خبر 1738169

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha