به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی فیاضی ظهر پنج شنبه در همایش توسعه طبیعتگردی با موضوع عکاسی از غارهای ایران اظهار داشت: توسعه پایدار از اصول بسیار مهم در گردشگری است و تمام فعالیتهای گروههای طبیعتگردی باید در راستای حفاظت و پایدار ماندن آن قرار گیرد.
وی افزود: از جمله اصول مهم گردشگری بهبود زندگی مردم در جوامع محلی است، چرا که به طور معمول مردمی که در نقاطی با جاذبههای گردشگری زندگی میکنند، وضعیت معیشتی خوبی ندارند و این به آن دلیل ضعف ماست که نتوانستهایم از منابع طبیعی خود به درستی استفاده کنیم.
مدیرکل اداره طبیعتگردی ایران با بیان اینکه طبیعتگردی فعالیتی انسانمدار است، گفت: برخی کشورها با تنها یک جاذبه گردشگری به سرمایهگذاری برای جذب گردشگر اقدام کردهاند و این در حالی است که بیشتر استانهای ما چندین جاذبه طبیعتگردی به صورت همزمان دارند.
وی با اشاره به اینکه غارنوردی مختص سن خاصی نیست، اضافه کرد: غار میتواند حس کنجکاوی افراد را تحریک کند و از سنین کودکی میتوان بچهها را به غارنوردی در مکانهایی که راحتتر است تشویق کرد.
فیاضی با بیان اینکه ایران دارای دو هزار غار است که هزار و 200 عدد از آنها شناسایی شدهاند، تصریح کرد: غارها را میتوان به دستههای آهکی، نمکی، باستانی و دستساز تفسیم کرد که از 565 غار ثبت شده در سایت غارهای ایران تهران با 56 غار بیشترین تعداد را دارد.
وی با بیان اینکه طولانیترین غار جهان، غار آهکی بوشهر است، تاکید کرد: اکنون طولانیترین غار جهان به نام رژیم اشغالگر قدس ثبت شده است، در حالیکه بسیار کوتاه تر ازغار بوشهر است که در صدد هستیم در راستای ثبت این غار به عنوان طولانی ترین جهان اقدام کنیم.
نظر شما