۱۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۰۳

معاون وزیر خارجه روسیه:

ادامه مذاکرات خلع سلاح با آمریکا منوط به حل اختلافات درباره سپر موشکی است

ادامه مذاکرات خلع سلاح با آمریکا منوط به حل اختلافات درباره سپر موشکی است

معاون وزیر خارجه روسیه ادامه مذاکرات خلع سلاح با آمریکا را منوط به حل اختلافات درباره سامانه دفاع ضد موشکی توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گلوبال تایمز، "سرگئی ریابکوف" روز گذشته تاکید کرد: مذاکرات کاهش شمار تسلیحات هسته ای آمریکا و روسیه تا زمانیکه دو طرف اختلافات خود را در زمینه سپر دفاع موشکی حل نکنند، امکان پذیر نیست.

سرگئی ریابکوف سامانه دفاع ضد موشکی را تهدیدی برای توان راهبری روسیه خواند و گفت این سامانه شامل سپر دفاع موشکی آمریکا در اروپا و دیگر بخشهای جهان می شود.

وی تاکید کرد: درصورتیکه موضوع سامانه دفاع ضد موشکی حل نشود، مذاکرات درباره کاهش شمار تسلیحات دو کشور ادامه نمی یابد.

اظهارات ریابکوف درحالیست که دیمیتری راگوزین معاون نخست وزیر روسیه درباره اتخاذ مواضع نرم واشنگتن در قبال سپر دفاع موشکی در پی پیروزی اوباما در انتخابات 2012 ابراز امیدواری کرده است.

"سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه نیز در گفتگو با مجله "فارین افرز" تاکید کرده بود که روسیه پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره مسائل حل نشده از جمله سپر دفاع موشکی گفتگو می کند.

مقامات روسیه پیشنهاد داده اند که روسیه، آمریکا و کشورهای اروپایی به طور مساوی در سپر دفاع موشکی نقش داشته و با هم همکاری کنند.

موضوع سپر موشکی آمریکا در چند سال گذشته به یکی از مسائل بحث برانگیز میان دو کشور تبدیل شده و تنش در روابط واشنگتن-مسکو را به همراه داشته است.

آمریکا در ژانویه 2007 به لهستان و جمهوری چک پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری در خاک جمهوری چک مستقر کند که این مسئله با مخالفت روسیه روبرو شد. این پیشنهاد همزمان با حاکمیت نومحافظه کاران به رهبری جرج بوش در آمریکا و ولادیمیر پوتین محافظه کار در روسیه بود.

به تدریج مسئله استقرار این سامانه در جمهوری چک و لهستان با موانعی روبرو شد و آمریکا رومانی را جایگزین این دو کشور کرد و اخیرا قراردادی نیز با این کشور امضا کرد.

همچنین ترکیه از دیگر کشورهایی است که کاخ سفید با این کشور برای استقرار اجزایی از سامانه موشکی در خاک آن به توافقاتی رسیده و قرار است این سامانه در "مالاتیا" مستقر شود.

آمریکا هدف از استقرار این سامانه را به زعم خود، مقابله با تهدید کشورهایی همچون ایران اعلام کرده، اما روسیه ضمن رد توجیهات آمریکا در این باره، بر این نکته تاکید دارد که تهران فاقد چنان توان موشکی است که بتواند منافع واشنگتن را هدف قرار دهد.

کد خبر 1739201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha