۱۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۵:۳۳

آهی در گفتگو با مهر:

ضرورت انتخاب متولی واحد برای جامعه مداحان/ تاسیس دانشگاه علمی کاربردی مداحی

ضرورت انتخاب متولی واحد برای جامعه مداحان/ تاسیس دانشگاه علمی کاربردی مداحی

اردبیل – خبرگزاری مهر: رئیس خانه مداحان کشور با اشاره به تعدد متولیان مداحی، بر ضرورت انتخاب متولی واحد برای مداحان در کشور تاکید کرد و گفت: تمام مداحان باید تحت پوشش یک نهاد و متولی فعالیت کنند.

علی آهی در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: هم اکنون 12 متولی برای ساماندهی مداحان کشور وجود دارد که همین امر باعث شده سازماندهی دقیق مداحان با مشکلاتی مواجه باشد.

وی کانون مداحان سپاه، بسیج، رزمندگان سپاه، سازمان تبلیغات، بعثه مقام معظم رهبری، وزارت ارشاد، اداره اوقاف، کانون مداحان و خانه مداحان را از جمله متولیان مداحان در سطح کشور عنوان کرد.

رئیس کانون مداحان کشور با بیان اینکه برای انتخاب متولی واحد چندی پیش نامه ای به مقام معظم رهبری نوشته شده است، افزود: این مشکل تنها می تواند به دست رهبری حل و متولی واحد انتخاب شود بنابراین در این نامه از ایشان درخواست کرده ایم که در زمینه رهنمودهای خود را بیان فرمایند.

فعالیت پنج هزار مداح رسمی و 100 هزار مداح غیررسمی

وی تعداد دقیق مداحان کشور را به دلیل همین تعدد متولیان و عدم تعریف درست از مداحی نامشخص اعلام کرد و یادآور شد: با وجود این تاکنون 22 هزار مداح در سطح کشور سازماندهی شده است.

آهی در عین حال تعداد مداحان غیر رسمی کشور را بیش از 100 هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: بسیاری از این مداحان فصلی هستند، چراکه 10 الی 15 مداح طی دهه محرم در هر مسجد فعالیت می کنند که به این افراد نمی توان مداح گفت.

وی با بیان اینکه هر کس کتاب دستش بگیرد و در مجلسی بخواند نمی تواند مداح باشد، شاخصه مداحی را از حفظ خواندن اشعار و مرثیه برشمرد و بیان داشت: با این ویژگی در کل کشور شاید بیش از پنج هزار مداح نداشته باشیم.

تاسیس دانشگاه علمی کاربردی مداحی

آهی همچنین با اشاره به تاسیس و ایجاد اولین دانشگاه علمی کاربردی مداحی در کشور یادآور شد: این دانشگاه در راستای ارتقای سطح مداحی و آموزش علمی و عملی این هنر آئینی و تربیت مداحان اصیل راه اندازی می شود.

وی با اشاره به برنامه ریزیهای خانه مداحان کشور در این خصوص عنوان کرد: این دانشگاه با سرفصلهای مشخص ایجاد می شود، البته هم اکنون کلاسهای آموزش مداحی طی پنج روز از هفته دایر کریدم که چهار روز آموزش تئوری و یک روز عملی در آن تدریس می شود.

به گفته رئیس کانون مداحان کشور در این کلاسهای عملی مداحان عضو از برنامه های عقیدتی، مقتل‌شناسی، آوازخوانی، ادبیات ردیف‌های آوازی و اشعار استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه هم اکنون از هزار و 800 عضور این مرکز حدود 400 مداح در این کلاسها شرکت می‌کنند،  از راه‌اندازی بانک اطلاعاتی خانه مداحان خبر داد و متذکر شد: تاکنون حدود 200 مداح در بانک اطلاعاتی خانه مداحان کشور ثبت ‌نام کرده اند.

راه اندازی اولین کتابخانه تخصصی و استودیو مداحی در کشور

آهی در تشریح دلیل راه‌اندازی بانک اطلاعاتی مداحان تصریح کرد: مردم برای مراسم خود از ما درخواست مداحی می کنند، بنابراین تصمیم گرفتیم عکس، بیوگرافی، شماره تماس و فایل صوتی مداحان را در بانک اطلاعاتی سایت خانه مداحان قرار دهیم تا مردم بتوانند به راحتی آنها را انتخاب و برای مراسم خود دعوت کنند.

رئیس کانون مداحان کشور از راه اندازی اولین کتابخانه تخصصی مداحی کشور در تهران خبر داد و متذکر شد: علاوه بر این با تلاش این مرکز اولین استودیو مداحی کشور نیز راه اندازی شده و هم اکنون فعال است.

وی با اشاره به امضاء تفاهم نامه مشترک با شورای شهر تهران در جهت حمایت از مداحان تاکید کرد: براساس این توافق نامه هم اکنون بانک شهر به عنوان بانک عامل به مداحان رسمی و معرفی شده مبلغ 50 میلیون ریال تسهیلات ارائه می کند.

کد خبر 1739323

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha