به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی شامگاه شنبه در جمع دانشجویان گلستانی افزود: بدهی آمریکا در کوتاه مدت 4 سال قبل، 13 هزار میلیارد دلار بود، اما امروز در پایان 4 سال اول ریاست جمهوری اوباما به 16 هزار میلیارد دلار رسیده و این نشان می دهد که اوباما در بخش اقتصادی موفق نبوده است.
متکی افزود: اولین تبعات انتخاب مجدد اوباما از سوی نهادهای پولی و بانکی این کشور صورت گرفت، که این نهادها از جمله "وال استریت" و غیره عکس العمل های منفی نسبت به این انتخابات و انتخاب اوباما نشان دادند.
وی عنوان کرد: برای انتخاب اوباما، آفریقائی ها، تلاش بسیاری کردند و از سوی دیگر برای انتخاب "میت رامنی" لاتین های آمریکائی تلاش بسیار داشتند، اما این آفریقائی ها بودند که پیروز شدند و برخی درگیری ها نشان دادند که حلقه مفقوده اجتماعی در این کشور وجود دارد و حضور "میترامین" در دفتر انتخاباتیش و تبریک به اوباما و همچنین صحبت های اوباما در جهت استفاده از "میت رامنی" نشان دهنده وجود این شکاف اجتماعی در جامعه آمریکا است.
متکی به مسائل داخلی و خارجی پیش روی "اوباما" اشاره کرد و گفت: به گفته اوباما، مهمترین مشکل بی اعتمادی مردم در داخل و از سوی دیگر همین بی اعتمادی به آمریکا در محیط بین الملل و سیاست های خارجی است، بطوری که یکی از شعارهای او، بازگشت اعتماد به آمریکا چه از سوی مردم آمریکا و چه از سوی کشورهای دیگر بود.
وزیر سابق امور خارجه کشور اظهار داشت: 4 ماه بعد از انتخاب اوباما در دور اول، در نشست مجمع جهانی اقتصاد سه تعبیر "بازاندیشی"، "بازساختار سازی" و "باز اعتمادسازی" نوشته شده بود و از صاحب نظران برای بازسازی کمک خواسته شده بود.
وی یادآور شد: در صحنه خارجی، برغم این که "اوباما" آفریقائی تبار است، اما جزء در سفر به کنیا، او نتوانست مناسبات خارجی با آفریقا برقرار کند و در این زمینه نیز موفقیت نداشت.
وی ادامه داد: او همچنین در خصوص مسائل خاورمیانه و فلسطین نیز که در نظر داشت، موفق نبوده است و اگر نگوئیم که شکاف ها بیشتر شده، کمتر هم نشده است.
متکی گفت: مهمترین تحول در این مدت 4 سال اوباما، بیداری اسلامی بود که در شمال آفریقا و خاورمیانه رخ داد و کسی نمی تواند این مهم را کتمان کند که فضای جدید نسبت به نظام های سابق در این کشورها ایجاد شده و این مهم همچنان ادامه دارد و در عربستان، اردن و مراکش هم این ظرفیت برای بیداری اسلامی وجود دارد.
وزیر سابق کشور گفت: در خصوص رابطه با آمریکا، دولت اصلاح طلب وارد شد، اما مخالفت هائی از سوی جریان رقیب ایجاد شد و امروز نیز از سوی برخی اصولگرایان مطرح شده که به طبع آن از سوی جریان مخالف هم مخالفت هائی در این خصوص صورت گرفت و دست افشاگری های در هر دو جناح زده شد.
وی در پایان گفت: بحث مذاکره با آمریکا یک بحث حزبی و دولتی نیست، بلکه یک پروژه ملی است.
نظر شما