به گزارش خبرنگار مهر، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل شامگاه شنبه در این همایش با بیان اینکه بلوغ بشریت بعد از پیامبر نیازمند 12 امام بود، گفت: با این حال بعد از فوت پیامبر انحرافی به وجود آمد که امام حسین (ع) جلوی این انحراف ایستادگی کرد تا مسیر انحراف را اصلاح کند.
حجت الاسلام حسن عاملی با بیان اینکه اباعبدالله الحسین(ع) تابلوی دین را احیا کرد، افزود: امام حسین برای احیای تابلوی دین از همه چیز و همه کس خود گذشت و به همین جهت است که شیعیان می خواهند امام حسین و کربلا را زیارت کرده و راه امام را ادامه بدهند.
وی با اشاره به اینکه کربلا شیعه را به جمعیتی تبدیل کرده که دارای سه ویژگی منحصر به فرد است، تصریح کرد: یکی از این ویژگیها نشاط شیعه است که تلاش می کند با بهره گیری از درس کربلا نشاط معنوی را در جامعه گسترش دهد.
عاملی دومین ویژگی و شاخصه شیعیان را عقلانیت آنها برشمرد و اضافه کرد: جمال شیعه در عقلانیت آن است و نباید عقلانیت در مقابل احساسات کم رنگ و نادیده گرفته شود.
امام جمعه اردبیل شیعه را عاصی ترین گروه در مقابل ظلم دانست و ادامه داد: این سومین شاخصه شیعیان است که بعد از کربلا و ایستادگی و مقاومت امام حسین در مقابل حکومت جور و ستم در برابر تمامی حکومتهای ظالم ایستادگی کرده و می کنند.
بهترین راه دفاع از فلسفه عاشورا ترویج تفکرات امام است
وی با اشاره به تلاش دشمنان برای گرفتن حسینیت از شیعیان گفت: یکی از مدیران شبکه های وهابیت گفته است که اگر حسینیت را از شیعیان بگیریم همه چیز آنها را گرفته ایم بنابراین باید مراقب بود تا امام حسین را از دست ندهیم.
عاملی بهترین راه دفاع از امام حسین(ع) را گسترش تفکر و اندیشه اباعبدالله الحسین دانست و تصریح کرد: نباید تنها به گریه و عزاداری به امام حسین و یاران آن حضرت اکتفا کرد بلکه باید اندیشه آن امام را هم به خوبی بشناسیم.
عزاداری باید در داخل مسجد انجام شود
عاملی خواستار عزاداری به معنای عرف عزاداری شد و ادامه داد: عزاداری برای امام حسین(ع) باید طوری باشد که وقتی در کشورهای دیگر عزاداری ما را می بینند، بدانند که این عزاداری به خاطر از دست دادن عزیزی است.
وی با اشاره به اینکه نباید به خاطر مستحبات، واجبات را ترک کرد، متذکر شد: عزاداری برای امام حسین مستحب است بنابراین اگر عزاداری را طوری به درازا بکشانیم که فردی نتواند به نماز صبح برسد، مرتکب معصیت شده ایم.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه به جز پخش اذان، نباید از بلندگوی مسجد صدایی به بیرون داده شود، گفت: عزاداری باید در درون مسجد انجام شود و اگر به جهت پخش عزاداری از بلندگوی مسجد فردی اذیت شود مرتکب حرام و گناه شده اند چون عذاب دیگران حرام است.
عزاداری اردبیل در کشور زبانزد است
یک شهروند اردبیلی نیز در این مراسم در گفتگو با خبرنگار مهر، برگزاری سالانه مراسم استقبال از ماه محرم را حرکت منحصر به فرد در اردبیل دانست و گفت: یازدهمین مراسم استقبال از ماه محرم در اردبیل نشان از ارادت مردم دارالارشاد به امام حسین (ع) است.
علیرضا غلامی با بیان اینکه عزاداری مردم اردبیل در کشور زبانزد است، تصریح کرد: بارها در سفر به استانهای دیگر حسینی بودن مردم اردبیل را شنیده ام اما در عین حال باید توجه کنیم که چنین شناختی وظائف و مسئولیت مردم را برای عزاداری سنگین می کند.
به عقیده وی استقبال از ماه محرم برنامه فرهنگی – دینی است که به خاطر علاقه مردم شهر برای شرکت در اینگونه مراسمات باید در مساجد محلات مختلف انجام شود.
غلامی با بیان اینکه دستگاه عزاداری اباعبدالله الحسین از حساسیت ویژه ای برخوردار است، افزود: باید با درک حساسیت این عزاداری از ورود هرگونه خرافه ها و بدعتها به عزاداری ممانعت کرد.
این شهروند اردبیلی با اشاره به حضور گسترده مردم شهر در یازدهمین همایش استقبال از ماه محرم اضافه کرد: شهروندان زیادی تمایل به شرکت در این مراسم را دارند اما برگزاری این مراسم در مسجد اعظم اردبیل محدودیتهای مختلفی برای شرکت در مراسم به وجود می آورد.
وی با اشاره به ضرورت برگزاری این مراسم در مساجد مختلف شهر ادامه داد: باید تدارکات لازم برای برگزاری این مراسم در مساجد دیگر هم دیده شود تا شهروندان و دوستداران امام حسین بهتر بتوانند در این مراسم حضور داشته باشند.
تجلیل از پیرغلامان حسینی اردبیل
در این مراسم شش نفر از پیر غلامان دستگاه عزاداری امام حسین(ع) که بیش از 50 سال افتخار خدمت در دستگاه امام حسین را داشته و خود را وقف کارهای این دستگاه عظیم الشان کرده بودند، تجلیل شدند.
رمضان شیرینی اردبیلی، علی نجف زاده، صمد میکاییلی، نصرالله بکروی، اسماعیل میهن فرد و عبدالقاسم بیوک آقازاده شش پیر غلامان تجلیل شده در یازدهمین مراسم استقبال از ماه محرم در اردبیل بودند.
نظر شما