۲۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۰۸

جشنواره فصلی مطبوعات ـ1/

حسینی: مطبوعات ما قابلیت رقابت با روزنامه‌های سطح اول جهان را دارند

حسینی: مطبوعات ما قابلیت رقابت با روزنامه‌های سطح اول جهان را دارند

وزیر ارشاد گفت: همانطور که فرهنگ ما یک فرهنگ اصیل است و برتری‌های فراوانی دارد در حوزه روزنامه‌نگاری هم ما قابلیت‌های زیادی داریم و توان رقابت با روزنامه‌های سطح اول جهان در ما موجود است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری‌ها صبح امروز یکشنبه 21 آبان با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتی این وزارتخانه در سرای روزنامه‌نگاران ایران برگزار شد.

وزیر ارشاد در سخنانی در این برنامه جشنواره مذکور را متمایز از دیگر جشنواره‌ها دانست و گفت: در این جشنواره آثار منتشر شده در مطبوعات به صورت خودکار از سوی مسئولان جشنواره رصد و توسط داوران ارزیابی می‌شود. معیارهای داوری هم شفاف هست و چیز مخفی وجود ندارد.

حسینی سپس با اشاره به وضعیت کار روزنامه‌نگاری در ایران گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که می‌توانیم در بسیاری از حوزه‌ها از جمله روزنامه‌نگاری بهتر از اینها باشیم. چون روزنامه‌نگاری ما با فرهنگ گره خورده است. همانطور که فرهنگ اصیل ما برتری‌های فراوانی دارد در حوزه روزنامه‌نگاری هم می‌توانیم از دیگران سبقت بگیریم ولی شرطش این است که همه دست به دست هم دهیم.

وی افزود: در این زمینه بار اصلی بر دوش خود اهالی رسانه است.

وزیر ارشاد سپس با اشاره به نقش رسانه‌ها در تحولات اجتماعی گفت: باید بین مردم و رسانه‌ها یک تعامل دوسویه برقرار باشد. الان که ما در دهه پیشرفت و عدالت هستیم به هر حال ممکن است امور با موانعی روبرو شود، ولی باید برنامه‌ها آنقدر انعطاف داشته باشد که متوقف نشوند. رسانه‌ها هم باید در این زمینه به کشور یاری برسانند.

حسینی تاکید کرد: نمی‌شود با یک بخشنامه کشور را به سمت اهداف بلند مدت سوق داد.

وی همچنین به تاکید مقام معظم رهبری در مورد لزوم تبیین سبک زندگی ایرانی - اسلامی در جامعه گفت: رسانه‌ها در این زمینه می‌توانند نقش‌آفرین باشند و همانطور که مسئولان را نقد می‌کنند خودشان را هم در این زمینه رصد کنند؛ درست است که مطبوعات آیینه یک جامعه هستند و باید به سمت خودشان هم بتابند.

وزیر ارشاد بار دیگر یادآور شد: این ظرفیت در روزنامه‌های ما وجود دارد که با روزنامه‌های سطح اول جهان رقابت کنند. البته این به معنی آن نیست که در همه جهات مانند آنها شویم؛ غالب رسانه‌های غربی به عنوان ابزاری برای اعمال سلطه و نفوذ سیاستمداران مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند.

حسینی در بخش دیگری از سخنانش به تحریم وزارتخانه متبوعش از سوی دولت جدید ایالات متحده آمریکا اشاره کرد و گفت: این چیز عجیبی نیست؛ آنها منافقین را از لیست ترور خارج می‌کنند، آن وقت می‌آیند وزارت ارشاد را در فهرست تحریم قرار می‌دهند. البته این از یک جهت خوب است، چون ماهیت آنها را نشان می‌دهد.

وی همچنین بر لزوم رعایت صحت و دقت در انتشار اخبار تاکید کرد و یادآور شد: تاثیر یک خبر، آنی و بسیار عمیق است و حتی اگر کذب هم باشد، شما هرچقدر توضیح و جوابیه بفرستید دیگر آن اثر اول را خنثی نمی‌کند.

وزیر ارشاد همچنین با اشاره به نامه جمعی از نمایندگان مجلس در تقدیر از تلاش وزارتخانه متبوعش در برگزاری نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، ابراز امیدواری کرد: بخشی از برنامه‌های اعلام شده در این رویداد بین‌المللی از جمله راه‌اندازی موزه مطبوعات در آینده نزدیک محقق شود.

حسینی همچنین به نقش رسانه‌ها در پرداختن به امر مطالعه و کتابخوانی اشاره و تاکید کرد: رسانه‌ها باید به جای اینکه نقدهای تخریبی بکنند که فایده‌ای هم ندارد، به کمک مسئولان سرانه مطالعه را بالا ببرند. فقط کافی نیست که بگوییم سرانه مطالعه پایین است و یا اینکه بگوییم برنامه‌ها تکراری است؛ هر کار تکراری که مذموم نیست.

کد خبر 1740827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha