به گزارش خبرگزاری مهر ،سردار بهمن کارگر در مراسم تجلیل از دست اندر کاران مستند " رهپویان آرامش" با اشاره به اینکه طرح ساختن مستند برای شهدا و ایثارگران نیروی انتظامی از حدود 2 سال پیش شروع شد، گفت: با توجه به توان بالقوه ای که در نیروی انتظامی برای انجام این کار وجود داشت و انگیزه ای که دوستان داشتند، این کار شروع شد.
سردار کارگر با بیان اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران شهدا هستند، اظهار داشت: هرچه داریم از شهدا، جانبازان و ایثارگری های این افراد است و اگر این شهدا نبودند، امروز ما امنیت و استقلال نداشتیم؛ در نیروی انتظامی نیز خون شهدا است که باعث شده ما در ماموریت های خود موفق شویم.
وی ادامه داد: ایثارگری های این افراد باعث شد تا سال گذشته مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) در نیروی انتظامی حضور یابند و ماموران ناجا را مجاهدان فی سبیل الله خطاب کنند؛ این نشان دهنده این است که نیروی انتظامی به ظرفیتی رسیده که باب و فرهنگ شهادت در آن رشد کرده است.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به ایام شهادت سردار سرلشگر حسن تهرانی مقدم، گفت: امروز جلسه ای داشتم که دقیقا در مکانی برگزار شده بود که زمانی بنده و حسن تهرانی مقدم در آن مکان حضور داشتیم و یاد و خاطره ایشان برای من زنده شد.
سردار کارگر افزود: در روز معارفه ریاست بنیاد حفظ آثار و نشر ارز شهای دفاع مقدس بیان داشتم که من از نهاد مقدسی چون نیروی انتظامی به نهاد مقدس دیگری چون این بنیاد آمده ام.
وی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی محل جهاد، شهادت و از خود گذشتگی است، تصریح کرد: سالانه این سازمان 100تا 110 شهید تقدیم جمهوری اسلامی ایران می کند، گرچه ما به دنیال این هستیم که در نیروی انتظامی یک شهید هم نداشته باشیم اما به هر حال در ماموریت ها، قاچاقچیان و دشمنان نظام نیز تجهیز شده اند و نیروهای ما تلاش دارند از خود حفاظت کنند اما در عین حال خداوند این توفیق را به آنها داده که در این راه شهید می شوند.
این مقام ارشد انتظامی گفت: من پیش از ورود به نیروی انتظامی و برخورد با خانواده های شهدا و ایثار گران ناجا متوجه عظمت کار ، عظمت این نیرو و خانواده های آنان نبودم.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به اینکه شهدا، ایثارگران و خانواده های آنان دارای روح عظیمی هستند و مستند شما عظمت خانواده های این افراد را نشان می دهد، عنوان داشت: سخنان این افراد پر از حکمت است که البته این توفیق نیز از جانب خداوند به آنان ارزانی شده که حتی در دور افتاده ترین قسمت های کشور افرادی با روح های بزرگ وجود دارند و در واقع این افراد هستند که دارند از این مملکت و از ارزش های شهدای خود پاسداری می کنند.
سردار کارگر یادآور شد: نیروی انتظامی اگر بخواهد در ماموریت های خود موفق باشد باید اولا قدردان زحمات شهدا، جانبازان و خانواده های آنها باشد و قدم دیگر به تصویر کشیدن این ایثارگری ها است، چرا که علاوه بر تقدیر از خانواده های آنان به کسانی که در نیروی انتظامی خدمت می کنند بفهمانیم که هم اکنون جایگزین چه کسانی شده اند و باید راه چه کسانی را ادامه دهند.
وی ادامه داد: تمام دنیا و سیستم های بین المللی الگوهایی دارند، الگوی ما در این کشور شهدا و جانبازان هستند، چرا که این افراد از همه هستی خود می گذرند و ما باید این از خودگذشتگی ها را به مردم نشان دهیم و در عین حال باید به مردم نیز این اطمینان را بدهیم که فرزندان آنان در نیروی انتظامی چقدر تلاش می کنند و از جان خود می گذرند؛ حتی به ماموران و کارکنانی که در حال حاضر در بدنه سازمان هستند نشان دهیم.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به اینکه ما هرچقدر بتوانیم ارزش های شهدا و جانبازان را نشر دهیم، می توانیم احساس امنیت را در کشور بالاتر ببریم، اظهار داشت: برخی از افراد گمان می کنند که اگر ما این گونه فیلم ها و مستندها را پخش کنیم، نشانگر ضعف نیروی انتظامی است، در حالیکه این فیلم ها قدرت نیروی انتظامی را به منصه ظهور می گذارد و نشانگر این است نیروی انتظامی با جان و دل ایستاده و از کشور خود دفاع می کند و این موضوع باعث بالا رفتن احساس امنیت می شود به طوریکه مردم مطمئن می شوند که کسانی هستند که می خواهند از جان خود بگذرند تا آنان در امنیت باشند.
وی با بیان اینکه نشان دادن ایثارگری های نیروی انتظامی شاخص مهمی است، ادامه داد: شهدا و جانبازان نیروی انتظامی گمنام و ناشناخته هستند و شناساندن این افراد بستگی به حرکت و توفیق ما در این زمینه دارد که تا چه حد بتوانیم این افراد و ارزش های آنان را به مردم نشان دهیم تا مردم از این افراد در سطح جامعه تأسی کنند.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه در دانشگاه علوم انتظامی، آموزشگاه های درجه داری و همچنین کسانی که در پادگان های آموزش سربازی ما وارد می شوند باید زندگی شهدا و جانبازان را به آنها نشان دهیم تا آنها بدانند وارد چه سازمانی شده اند، تصریح کرد: کار کردن در نیروی انتظامی صرفا یک شغل نیست بلکه فعالیت در نیروی انتظامی نیازمند عشق، علاقه و از خود گذشتگی است؛ وقتی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ماموران نیروی انتظامی را "مجاهد فی سبیل الله" خطاب می کند، باید ببینیم این فرد چه شرایطی را باید به دست آورد و ما باید این ارزش ها را به افراد نشان دهیم.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی امروز با دهه های گذشته بسیار متفاوت است، گفت: نیروی انتظامی امروز مقتدر، دانش بنیان و متخصص است، به نحوی که ماموران این نهاد امنیتی با آگاهی کامل در ماموریت ها قدم بر می دارند؛ در حال حاضر فعالیتی نیست که در نیروی انتظامی انجام شود که پیش از آن ما پروژه تحقیقاتی در مورد آن نداشته باشیم و البته این افتخاری برای این نیرو محسوب می شود.
سردار کارگر گفت: در حال حاضر مسئله مهم در نیروی انتظامی این است که ما کسانی را داشتیم که از همه هستی خود گذشتند، وقتی وارد خانواد های ایثارگران می شویم یا فیلم هایی که پخش می شود نشان می دهد که این خانواده ها و افراد چقدر از خود گذشته هستند و چقدر زیبا سخن می گویند، این ها حکمت است که در اختیار این افراد از جانب خداوند در دل، قلب و روح فردی قرار گرفته است، پیرمردی که در دورترین قسمت کشور زندگی می کند یا زن جوانی که هنوز سن و سال زیادی ندارد و در روستایی دور دست هستند، همه اینها نشان از وجود حکمت الهی در این افراد است.
وی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی، نیرویی فراگیر است، اظهار داشت: در حال حاضر تنوع ماموریت های ناجا در سطح کشور بی مانند است و در کل ماموریت های پلیس ایران در دنیا بی نظیر است؛ ماموریت هایی که در نیروی انتظامی وجود دارد در بسیاری از کشورهای دنیا ممکن است به چند نیرو تقسیم شود، این در حالی است که در کشور ما تمام ماموریت ها در نیروی انتظامی جمع شده قرار گرفته است.
سردار کارگر ادامه داد: در هرکدام از ماموریت های ناجا که وارد می شویم ، می بینیم که دریایی از فعالیت ها وجود دارد، مرزبانی، مواد مخدر، امور خدماتی چون سازمان وظیفه عمومی، هواناجا، پلیس های مختلف تخصصی و ... که وارد شویم کارهای بزرگی در هرکدام از این پلیس ها در حال انجام است اما واقعیت این است که ما در انتشار و به تصویر کشاندن مجاهدت های ماموران نیروی انتظامی ضعیف هستیم و این مسئله غیر قابل انکاری است.
وی با اشاره به اینکه ساخت این مستندها بسیار ارزشمند است، اظهار داشت: البته ما هنوز در ابتدای راه قرار داریم و نباید به این فعالیت ها بسنده کرد و قانع شد، چرا که این کار تازه شروع شده و نباید تصور کنیم فعالیتی کامل است و باید این کار را به حد اعلای آن برسانیم.
کارگر با اشاره به اینکه اصولا انسان نباید به کارهایی که انجام می دهد قانع باشد، گفت: من به عنوان معاون اجتماعی ناجا هیچگاه از فعالیت هایی که در مجموعه حوزه اجتماعی ناجا در حال انجام است قانع نبوده و نیستم و باید تلاش کنیم که این مسیر را به جلو ببریم.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی افزود: ما باید در این گونه فعالیت ها از خود شهدا و ایثارگران تشکر کنیم چرا که این شهدا هستند که در کارها دست ما را می گیرند و هرکجا که به بن بست می رسیم، آنها ما را راهنمایی می کنند.
وی افزود: ما نباید در انجام این گونه کارها ناامید شویم، چرا که ما پس از وارد شدن به کار و تدبیر در این زمینه، خدا و شهدا، راه را به ما نشان می دهند؛ چرا که به اذعان خانواده های شهدا نیز، هرگاه در کاری وا می مانند خود شهید مشکل را حل می کند و ما باید به این موضوع اعتقاد داشته باشیم.
سردار کارگر گفت: در نیروی انتظامی باید راه، مشی و اخلاق شهدا صراط ما باشد که اگر این ها الگو و صراط ما نباشند ما به موفقیت نمی رسیم.
این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: ما باید ببینیم که در حال حاضر در کجا ایستاده ایم، هر کجا که هستیم شاقول ما باید شهدا باشند، اگر دیدیم که کار ما موافق مشی شهدا است پس موفق هستیم اما اگر مخالف راه شهدا بود راه کج است و ناموفق می شویم.
وی با بیان اینکه ما باید همواره، خود را با شهدا و از خود گذشتگی های آنان ارزیابی کنیم، اظهار داشت: برای مثال وقتی در این مستند می بینیم که فرمانده هنگی، خود برای خنثی کردن مین وارد عمل شده و در این مسیر به شهادت رسیده است، متوجه می شویم که همواره فرماندهان نیز در خط مقدم بوده اند و این یعنی همان دفاع مقدسی که ما داشته ایم.
سردار کارگر ادامه داد: در دفاع مقدس اوضاع به شکلی بود که می بینیم که یگانی در سپاه در جنگ به یکباره ده فرمانده لشگر آن شهید شدند و این نشان دهنده این است که فرمانده در خط مقدم حضور داشته، در برخی از مواقع فرماند هان قبل از شروع عملیات خود به محل عملیات رفته و به شناسایی می پرداخته اند، شهدایی چون زین الدین، حسن باقری و ... نشان گر این افراد هستند.
وی افزود: اگر دفاع مقدس ما مانند دیگر سیستم های جنگ منظم دنیا بود، فرمانده در مکانی ضد موشک و ضد بمب می نشست و با بی سیم عملیات را هدایت می کرد، که البته این در جنگ ما وجود نداشته است، این مورد در حال حاضر در نیروی انتظامی اتفاق می افتد، مانند همان فرمانده هنگی که برای خنثی کردن مین در خط مقدم، خود وارد عمل شده است و در نهایت شهید می شود.
آغوش نیروی انتظامی برای انتقادها باز است
سردار کارگر در ادامه پیشنهاداتی برای گسترش این حرکت ارزشمند ارائه داد و افزود: البته مستند به علت محدود بودن زمان، مثلا در 20 دقیقه نمی تواند همه ابعاد را نشان دهد، باید از این افراد سریال ساخت باید در موسسه ناجی هنر از این افراد الگو بگیریم و به ساخت سریال بپردازیم، درواقع تنها و صرفا سریال ها به مسئله فنون پلیسی نپردازند، البته سعی شده که در سریال ها چند صحنه ای از شهادت و شهدا نشان داده شود اما ما علاوه بر نشان دادن فنون پلیسی از زندگی یک شهید سریال بسازیم، در هرکدام از سطوح، مرزبانی، مواد مخدر و ... باشد اما باید بتوانیم عظمت و مشی و زندگی این افراد را به تصویر بکشیم، مانند سریالی که در مورد شهید بابایی از شبکه یک سیما پخش شد.
وی با اشاره به اینکه برای یکی از شهدای نیروی انتظامی کاری فاخر تعریف و ساخته شود، اظهار داشت: ما اینگونه می توانیم به مردم اطمینان دهیم که ناجا در خدمت جامعه است.
وی با اشاره به اینکه نمی خواهیم با ساخت سریال ها و فیلم ها نقاط ضعف، اشکالات و ایرادات خود را بپوشانیم و به تعریف از خود بپردازیم، اظهار داشت: آغوش نیروی انتظامی در برخورد با انتقادها الان باز بوده تا جایی حتی فرمانده محترم ناجا نیز اگر مشکلی بوده پذیرفته اند و با مردم صادقانه صحبت کردند، و اصل در نیروی انتظامی صداقت با مردم است که خوشبختانه در ده سال اخیر ناجا توانسته جای خود را در کشور باز کند و موفق باشد، در هر صورت ما امیدواریم که تمام این موارد دست به دست هم دهند تا بتوانیم سربازان خوبی برای امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری و مردم باشیم.
نیروی انتظامی نهادی انقلابی است
وی با بیان اینکه ما افتخار می کنیم که در عمل نوکر و خدمت گذار مردم هستیم، گفت: ما امانت دار هستیم، خداوند این عنایت را به ما کرده است که در حال حاضر در حوزه امنیت برای مردم فعالیت کنیم و باید نهایت تلاش خود را به کار بگیریم؛ ما جواب شهدا و خانواده های آنان را چه می دهیم؟ اگر بخواهیم جواب شهدا و خانواده های آنان را بدهیم با "خوب کار کردن" و "کار خوب کردن" می توانیم به این هدف برسیم و در نهایت دل این خانواده ها نیز شاد می شود چرا که خانواده های این شهدا از خود می پرسند که وقتی یکی از خانواده ما شهید یا جانباز شد، هستند کسانی که راه آنها را پی گرفته اند و این مسئله بسیار مهمی است.
وی ادامه داد: البته ساختن این قبیل کارها برای شهدا و جانبازان توفیقی برای سازندگان آن ها است، گفته می شود که شهادت هم مانند زیارت طلبیدنی است، که اگر این مورد نباشد، کار به سرانجام نمی رسد؛ همانگونه که ما در جنگ در صحنه هایی بودیم که از 4 نفر ، 3 نفر شهید می شدند یک نفر، باز می ماند، در هر صورت ما باید از خداوند بخواهیم که مرگ ما را شهادت در راه خودش قرار دهد و از خداوند توفیق بخواهیم که به آنچه گفته است عمل کنیم.
سردار کارگر با اشاره به اینکه نیروی انتظامی نهادی انقلابی است، اظهار داشت: نیروی انتظامی در جمهوری اسلامی، هویت یافته و نیروی انتظامی به این شکل شده است، نیروی انتظامی نهادی است که جمهوری اسلامی آن را بنا گذاشته پس در نتیجه کار نیروی انتظامی نیز باید نهادی و نه تنها کار سازمانی باشد، که اگر نهادی انقلابی بماند می تواند موفق شود و نهاد انقلابی باید با تأسی از شهدا، ایثارگران و خانواده های آنان باشد که واقعا در این مستندها باید نقش خانواده های آنان را بشتر نشان داده شود که چقدر این خانواده ها ایثارگر و از خود گذشته هستند، از کوچکترین بچه تا پیرمردی که با آن خانواده نسبت دارد چقدر عظیم هستند که با عنایت خداوند است.
ساخت مستند برای شهدا و ایثارگران باید در کشور فراگیر شود
معاون اجتماعی ناجا در ادامه بیان پیشنهادات خود برای گسترش و نشر ارزش های شهدا، گفت: " رهپویان آرامش" تبدیل به موسسه ای با تدوین ساز و کارهای لازم با تشکیل هیئت مدیره، شود که طی آن با همین وظیفه و به صورت گسترده تر به کار خود ادامه دهد، چون تعداد شهدای ما در ناجا بسیار زیاد است، ما باید حداقل در طول سال 60 مستند از شهدا و ایثارگران داشته باشیم.
سردار کارگر ادامه داد: در واقع این فعالیت تبدیل به یک تخصص شود، زمانی بحث بود که این فعالیت به ناجی هنر سپرده شود اما این موسسه با توجه به اینکه مشغله های زیادی در خصوص فیلم و سریال دارد، این مورد برای آنان مشکل شود؛ در نتیجه "رهپویان آرامش" نیز تبدیل به موسسه ای شود اما با ناجی هنر ارتباط فعال و تنگاتنگی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مشی ناجا بر این است تا فعالیت های تخصصی و هنری به صورت یک موسسه به وجود آید، اظهار داشت: ما باید افراد بیشتری را درگیر این قبیل کارها بکنیم، مخصوصا افرادی از داخل خود نیروی انتظامی که این امر گسترش داشته باشد و پلیس ها را نیز فعال کنیم فعالیت ها به گونه ای نباشد که مثلا پس از ساخته و تمام شدن 50 مستند کار ما به پایان رسد. برای افراد آموزش داشته باشیم، معاونان اجتماعی استان ها را نیز فعال کینم که در این صورت فعالیتی همه گیر صورت گیرد که همه در میدان باشند.
معاون اجتماعی ناجا ادامه داد: حتی می توان بین استان ها مسابقه ای برگزار کرد که طی آن هر استان برای شهدای خود مستند بسازند، و البته فکر و ایده پردازی را هم نباید از دست داد، تشکیل اتاق فکرهایی که طی آن بتوانیم به جلو قدم برداریم.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به پیشرفت تجهیزات هر خانواده ای بالاخره یک دوربین دارد، که می توانند فیلم هایی از خودشان داشته باشند که بعدا بتواند مورد استفاده قرار گیرد، در حال حاضر یکی از مسائلی که وجود دارد این است که در زمان جنگ این وسایل و تجهیزات وجود نداشت، که این باعث می شود که در حال حاضر اگر فیلمی مربوط به آن زمان بخواهیم در دسترس نباشد؛ برای خانواده ها این آموزش ها را قرار دهیم.
این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: در حال حاضر مرکز مستندات ما بسیار قوی است، و به تمام استان ها ابلاغ شده که از تمام ماموریت های اطلاعاتی و عملیاتی مستند تهیه کنند، که بعدا بتوان از این مستندات نیز استفاده کرد، مانند صحنه شهید شدن سرهنگی که در مستند "رهپویان آرامش" وجود دارد، این قبیل کارها باید به صورت تشکبلاتی ابلاغ شود تا این گونه فعالیت ها منتشرشود.
وی ادامه داد: در هر استان موسسه " رهپویان آرامش" با استانداردهایی که تعیین می شود، معاونین اجتماعی را فعال کنند، اگر این امر گسترش یابد و استان ها در این مسیر حرکت کنند، در نهایت ما می توانیم در سطح هر 31 استان، 60 مستند داشته باشیم که در پایان سال، ساخت این تعداد مستند، رقم قابل ملاحظه ای می شود.
سردار کارگر تمرکز بیش از حد بر کیفیت کار را نیز در همه مواقع لازم ندانست و تصریح کرد: مستنداتی که قرار است در مرکزیت پخش شود، استانداردهای بالایی برای آن در نظر گرفته شود اما پخش شدن این مستندات در استان ها نیاز خیلی زیادی به استانداردهای بالا ندارد.
وی در خصوص نحوه گسترش و پخش این مستند ها نیز گفت: رادیو و تلویزیون ظرفیت محدود و مشخصی دارد، ما می توانیم با راه اندازی سایت، پخش کردن در شبکه های مجازی، ایجاد بلوتوث، پخش این مستند ها در شبکه های نمایش خانگی چون سروش، تهیه مولتی مدیا و ... ، به گسترش و انتشار این ارزش ها کمک کنیم.
نظر شما