به گزارش خبرنگار مهر، کمبود سوخت کشاورزی درحالیست که متولیان این بخش اعلام می کنند هیچ مشکلی از نظر تامین سوخت و عرضه آن وجود ندارد.
درعین حال برخی کشاورزی معتقدند سهمیه 200 لیتر سوخت برای تراکتور برای کشت کافی نیست و با این سهمیه تنها می توان چند ساعت در روز کار کرد.
هر لیتر سوخت گازوئیل سهمیه کشاورزی به نرخ دولتی با قیمت 1500 ریال عرضه می شود و نرخ آزاد آن 3500 ریال است.
یک کشاورز گلستانی و دارنده تراکتور در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: سهمیه درنظر گرفته شده برای تراکتور 200 لیتر بوده که پاسخگوی نیاز نیست.
دیلم افزود: برای شخم هر هکتار مزرعه حداقل به 80 لیتر سوخت نیاز است درحالیکه در روز باید هشت تا 10 هکتار شخم زنیم.
وی اظهار داشت: با اشاره به درپیش بودن فصل سرما، این روزها اوج کار شخم و کشت محصولات کشاورزی است، درحالیکه بسیاری از دارندگان ناوگان کشاورزی مانند تراکتور به لدیل نداشتن سوخت و به صرفه نبود تهیه سوخت آزاد، دست از کار کشیده اند.
کشاورز دیگری گفت: برای سوخت کشاورزی قبلا سهیمه می دادند ولی اکنون برای تامین سوخت باید دردسرهای زیادی کشید و از ادارات ودستگاههای مختلفی استعلام گرفت.
حسینی بیان داشت: پس از تایید مدارک، سوختی که ارائه می شود به هیچ وجه کافی نیست و با سوخت تحویلی تنها مدت دو ساعت در روز می توان کار کرد.
وی بیان داشت: بخشی از سوخت که تا رسیدن به مزرعه هدر می رود و با سوخت تخصیصی نمی توان حتی یک هکتار زمین را شخم زد.
این کشاورز بیان داشت: دارنده تراکتور وتیلر توان تهیه سوخت آزاد را ندارد و برای کشاورز نیز مقدور نیست سوخت آزاد تهیه کند تا زمینش را شخم زند و با سهمیه درنظر گرفته شده رمق روشن کردن تراکتور را نداریم.
در عین حال مدیر شرکت پخش و فراورده های نفتی گلستان در پیگیری خبرنگار مهر گفت: سهمیه سوخت کشاورزی بر اساس سهمیه جهاد کشاورزی از طریق این شرکت توزیع می شود.
بنی کریمی افزود: سوخت حمایتی با نرخ 150 تومان و قیمت هر واحد نفتگاز در جایگاهها 350 تومان است.
وی با بیان اینکه این شرکت تنها وظیفه تامین و توزیع سوخت را بر عهده دارد، گفت: توزیع سوخت بر اساس سهمیه ای که اعلام می شود انجام می گیرد.
وی عنوان کرد: در سال 90 حدود 96 درصد سهمیه بخش حمایتی سوخت کشاورزی توزیع شد و در سال 200 میلیون لیتر برای سوخت کشاورزی تخصیص داده می شود که پنج درصد سوخت کشور است.
مدیرشرکت پخش فرآورده های نفتی گلستان بیان داشت: همچنین 43 درصد فرآورده های عرضه شده در بخش سوخت مربوط به کشاورزی است.
گلستان 650 هزار هکتار اراضی کشاروزی دارد و شمار زیادی تراکتور، کمباین، تیلر و اداوات کشاورزی در استان فعالیت دارند که تامین سوخت مورد نیاز این دستگاهها نیازمند برنامه ریزی جامع است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در زمینه سوخت کشاروزی گفت: میزان سوخت کشاورزی از طریق وزارت کشور اعلام می شود و برای مرغداریهای، دامداریهایف تراکتور و ... این سوخت درنظر گرفته می شود.
سید نصیر سید محمدی گفت: میزان سهمیه بر اساس شاخص سطح کشت، نوع تراکتور و ادوات کشاورزی تامین می شود.
وی افزود: در سه ماه اول امسال 52 میلیون و 500 هزار لیتر سوخت کشاورزی تخصیص یافت که 48 هزار لیتر توزیع شد و در سه ماه دوم امسال از 51 میلیون لیتر سوخت 44 میلیون لیتر توزیع شد.
سید محمدی بیان داشت: هچنین برای سه ماهه سوم سال جاری میزان سهمیه تخصیص علی الحساب 40 میلیون لیتر است.
انواع محصولات زراعی نظیر گندم، جو، کلزا و ... در گلستان کشت می شود.
نظر شما