به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام با 550 هزار نفر جمعیت کم جمعیت ترین استان کشور محسوب می شود و در سال های اخیر نیز جمعیت استان رشد چندانی نداشته است.
تعداد شهرستان های استان ایلام در حال حاضر با اضافه شدن شهرستان های ملکشاهی و سیروان که در دولت های نهم و دهم تحقق یافت، به 9 شهرستان رسیده است.
این در حالی است که استان ایلام و مخصوصا شهرستانهای جدید استان از حداقل امکانات لازم بهره مند نیستند و از کمبود امکانات مختلف در زمینه پزشکی، اشتغال، خدماتی و صنعتی رنج می برند.
عمق کمبود امکانات در شهرستانهای تازه تأسیس استان بیشتر دیده می شود که این موضوع نشان می دهد این شهرها فقط نام شهرستان را یدک می کشند.
ملکشاهی که چند سال است به عنوان شهرستان شناخته شده است هنوز یک بیمارستان مطلوب که نیاز بیماران این شهرستان را تامین کند ندارد.
این شهرستان در حال حاضر با مشکل بزرگ آب آشامیدنی مواجه است و تعدادی از ادرات استان هنوز در سطح شهرستان مستقر نشده اند.
به علاوه این شهرستان از مشکل اشتغال و کمبود طرح های صنعتی رنج می برد و در کل باید گفت این شهرستان در حال حاضر حداقل امکانات شایسته یک شهرستان را ندارد.
آیا بهتر نیست بعد از تصویب کردن تبدیل یک شهر به شهرستان نسبت به ایجاد امکانات در آن اقدام کرد تا اگر روزی رهگذری از این شهر عبور کرد، با کمبود امکانات رفاهی اولیه مواجه نشود؟!
ممکن است شهرستان شدن از ابعاد مختلفی برای توسعه استان و خود آن منطقه مفید باشد ولی در صورتی این تحقق پیدا می کند که مسئولان استانی و شهرستانی اقدامات قابل توجهی در آن شهر انجام دهند نه اینکه در حال حاضر شهرستان ملکشاهی با قبل از خود تفاوت چندانی نداشته باشد.
شهرستان سیروان نیز از شهرستان های تازه تاسیس استان است که چند ماه پیش اعلام وجود کرد ولی زیر ساختهای لازم و باز هم حداقل امکانات را ندارد.
در حال حاضر شهرستان سیروان و ملکشاهی دارای ظرفیت های بسیار خوبی در بخش های مختلف هستند که ضرورت توجه مسئولان به این ظرفیتها برای توسعه این شهرستانها انکار ناپذیر است.
یک کارشناس مسائل شهری در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: در اینکه برای توسعه استان افزایش شهرستان ها می تواند نقش مهمی داشته ایفا کند هیچ شکی نیست، اما این موضوع الزاماتی دارد که نباید از آن غافل شد.
مرتضی حاج میری عنوان کرد: باید وقتی که یک شهر به یک شهرستان ارتقا پیدا کرد امکانات یک شهرستان را در آن ایجاد شود تا مردم نسبت به این موضوع احساس رضایت کنند نه اینکه فقط در کنار اسم ملکشاهی و سیروان فقط شهرستان نوشته شود در حالی که امکانات موجود این را نشان نمی دهد.
وی تصریح کرد: در هر حال بحث شهرستان شدن بخش بدره از توابع شهرستان دره شهر نیز مطرح است، این بخش در گذشته خود یک شهرستان بوده است که به دلایلی نا مشخص بعد از مدت کوتاهی فرمانداری به شهرستان دره شهر منتقل می شود.
این کارشناس افزود: برای شهرستان شدن یک منطقه علاوه بر اینکه مسئولان همت می کنند این مردم هستند که باید برای آباد کردن منطقه تلاش کنند.
وی عنوان کرد: مردم می توانند با شکلهای مختلف مسئولان را در آباد کردن شهر خود یاری کنند.
به نظر می رسد نفس شهرستان شدن یک شهر که ظرفیت های لازم را دارد بسیار خوب است ولی باید این شهرستان شدن با پیگیری مردم و مسئولان برای ایجاد امکانات و توسعه همراه باشد نه اینکه بعد از تصویب شهرستان شهر به حال خود رها شود.
نظر شما