به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي سازمان مديريت و برنامهريزي كشور محمود عسگري آزاد،افزود:لايحه مذكور دراصل جايگزين قانون استخدام كشوري مصوب سال 1354 شده و يكي از قوانين پايه و مادر محسوب مي شود.
وي تغيير وسيع نقش دولت و توجه به اصلاح نظام اداري وتلاش براي تصحيح قوانين و مقررات پايه و انطباق آن با شرايط روز را از اهداف لايحه مديريت خدمات كشوري اعلام نمود.
معاون توسعه مديريت سازمان مديريت نقش دولت را در اين لايحه كارآفرين و كوچك و ساختار آنرا محدود و منعطف دانست و گفت: خدمات دولتي با كيفيت و برخورد مناسب و شفاف با مردم و انجام كارها به صورت صحيح و سريع با كمترين هزينه و منطبق با فناوري روز دنيا از جمله اهداف مهم اين لايحه محسوب مي شوند. ضمن آن كه براساس اين لايحه مديران خلاق و كاركنان توانمند، شيوه تصميمگيري در اداره امور را به حد قابل توجهي از متمركز به غير متمركز و توام با توزيع و قدرت و اختيار مي رسانند.
عسگريآزاد گفت: در اين لايحه پيش بيني شده است كه استخدام كاركنان دولت بر مبناي كارآيي و نظام كارمزدي و همراه با عدالت استخدامي انجام شود.
عسگري آزاد با توجه به پيگيرهاي مجلس در خصوص بهبود وضعيت حقوق كارمندان دولت و رابطه آن با اين لايحه گفت: فصل دهم اين لايحه به حقوق و مزايا اختصاص يافته است و مواد 59 تا 67 مضاف بر تبصرههاي آنها، چگونگي بهبود وضعيت پرداخت حقوق را تشريح نموده است، نظام پرداخت جديد مبني برروش امتيازي و براساس ارزشيابي عوامل شغلي و شاغل خواهد بود كه امتياز اين عوامل در ضريب ريالي ضرب ميشود و مبناي تعيين حقوق و مزاياي كارمندان قرار ميگيرد.
وي در خصوص مشمولان اين لايحه گفت:تمامي دستگاههاي اجرايي به استثناي نيروهاي نظامي و انتظامي و موسسات عمومي غير دولتي تابعه مقررات اين قانون و كارمندان وزارت اطلاعات، اعضاي هيات علمي و قضات از نظر مقررات استخدامي تابع مقررات قانون مورد عمل خود خواهند بود.
وي خاطر نشان كرد: تمامي كارمندان پيماني و عناوين مشابه دردستگاههاي اجرايي در ادامه قرارداد استخدامي خود بامقررات اين قانون تطبيق خواهند يافت.
به گفته عسگريآزاد فرايند جذب و استخدام كاركنان دستگاههاي اجرايي، در فصل ششم لايحه تحت عنوان «ورود به خدمت» يعني مواد 40 تا 43 و نيز در فصل هفتم لايحه كه به استخدام اختصاص يافته است و در مواد 44 تا 49 اين موارد قيد شده است.
معاون سازمان مديريت و برنامهريزي كشور در مورد ديگر ويژگيهاي لايحه خدمات كشوري گفت: استخدام افراد در دستگاههاي اجرايي درمشاغل كارشناسي و بالاتر منوط به كسب توانايي آنها در مهارتهاي پايه و عمومي و فناوري اطلاعات است، البته قوانين و مقررات خاص ايثارگران، جانبازان، رزمندگان، همسر و فرزندان شهداء و آزادگان براي ورود به خدمت به قوت خود باقي است و به كارگيري افراد در سازمانهاي اجرايي پس از پذيرفته شدن در امتحان عمومي مقدرو خواهد بود كه به طور سراسري هر سال حداقل يك بار برگزار مي شود.
معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي:
استخدام افراد ديپلمه در دستگاههاي اداري محدود مي شود
معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور با تشريح خصوصيات لايحه نظام هماهنگ خدمات دولتي گفت: ورود به خدمت و تعيين صلاحيت استخدامي تقريبا مانند قانون پيشين است، با اين تفاوت كه ورود افراد با مدرك ديپلم در موارد يا مناطق خاص براي مدت زمان مشخص، صرفا در مشاغلي كه به تصويب شوراي عالي اداري مي رسد، مجاز است.
کد خبر 174292
نظر شما