به گزارش خبرنگار مهر، سید ابوالقاسم هاشم نیا ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی آشنایی با مبانی حقوق شهروندی در تبیین حقوق متقالب مدیران دولت و مردم در استانداری سمنان، ضمن تاکید بر اینکه مدیران و مسئولان باید دقت بسیار زیاد و لازمی را در کارکرد و رفتار خود داشته باشند، گفت: عملکرد مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی تضمینی برای تحقق حقوق شهروندی است.
وی داشتن مسئولیت و پست سازمانی در نظام جمهوری اسلامی را حق الناس عنوان کرد و افزود: رعایت همه جانبه حقوق شهروندی، ارتقاء امنیت اجتماعی را به همراه دارد.
ملت و دین، خط قرمز جمهوری اسلامی
هاشم نیا با بیان اینکه ملت و دین در جمهوری اسلامی خط قرمز محسوب می شود، خاطرنشان کرد: دفاع از کشور در تهاجم فرهنگی و دوران دفاع مقدس از نمونه هایی است که خط قرمزهای حقوق شهروندان کشور مورد تهدید قرار گرفته بود.
معاون مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با اشاره به رعایت حقوق شهروندی، اظهار داشت: وظیفه شناسی، نوع دوستی، فضیلت های شهروندی، جوانمردی و تکریم مردم پنج بعد حقوق شهروندی هستند.
وی همچنین با اشاره به ارتباط حقوقی، سیاسی، اجتماعی دولت و مردم با یکدیگر افزود: به این رابطه حقوق شهروندی می گویند.
شناسایی نقاط ضعف در بحث حقوق شهروندی، امری ضروری است
هاشم نیا، با اشاره به وظایف حقوقی متقابل دولت و مردم گفت: با وجود فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی، شناسایی نقاط ضعف در بحث حقوق شهروندی، امری ضروری است و در همین زمینه نیز برخورد با متعرضان به حقوق شهروندی نتایج موثری در فرهنگ سازی دارد.
معاون مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور افزود: توجه به حقوق همگانی از جمله موضوعات اساسی در فعالیت مدیران به شمار می رود و توجه به این امر در جلوگیری از ناهنجاری اجتماعی بسیار موثر است.
ایجاد برخی از مشکلات و معضلات اجتماعی به دلیل عدم اطلاع از حقوق و ضوابط شهروندی
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام"تولید ملی ،حمایت از کار و سرمایه ایرانی " از سوی مقام معظم رهبری با تاکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت ها برای تامین نیاز اشتغال جامعه اظهار داشت: خوشبختانه در کشور ما ظرفیت های مهمی برای تولید و اشتغال وجود دارد که باید از سوی مدیران و دست اندر کاران برای بهره گیری و فعال کردن آن برنامه ریزی و اقدام شود.
هاشم نیا با اشاره به مشکلات ناشی از عدم اطلاع از قوانین و لزوم ارتقاء فرهنگ شهروندی، گفت: برخی از مشکلات و معضلات اجتماعی به دلیل عدم اطلاع از حقوق و ضوابط شهروندی ایجاد می شود و در این راستا باید برنامه ریزی های موثری برای ارتقا سطح آگاهی جامعه انجام شود.
ثبت 15 هزار فقره پرونده پیرامون تخلفات سایبری
سرپرست اداره صیانت از حقوق شهروندی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور نیز در ادامه این کارگاه تعداد پرونده های تشکیل شده تخلفات سایبری را در کشور 15 هزار فقره عنوان کرد و اظهار داشت: این تخلف امروز به یکی از معضلات اجتماعی تبدیل شده است.
حمید مهدیان، گفت: در زمینه جرم های سایبری و فضای مجازی بیشترین خلاهای قانونی وجود دارد که برخی مواقع برخورد با مجرمین و متخلفین را سخت می کند.
وی با اشاره به اینکه حقوق شهروندی حقوق، وظایف و تکالیف متقابل فرد با دولت اظهار داشت: شهروندی با شهرنشینی متفاوت است.
حقوق شهروندی مجموعه ای از حقوق مدنی سیاسی اقتصادی و اجتماعی
سرپرست اداره صیانت از حقوق شهروندی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور، ایجاد شوراها و سازمانهای مردم نهاد در کشور را از مصادیق تحقق حقوق شهروندی دانست و افزود: اگر شهروندان به حقوق خود آشنا باشند و مشارکت لازم را انجام دهند نقش مهمی در توسعه کشور پیدا می کنند.
وی با بیان اینکه حقوق شهروندی مجموعه ای از حقوق مدنی سیاسی اقتصادی و اجتماعی است افزود: که به منظور حفظ حقوق افراد جامعه تدوین شده است.
لزوم شناخت و آگاهی نسبت به حقوق و تکالیف دولت و مردم
مهدیان افزود: توسعه و صیانت از حقوق شهروندی نیازمند توجه آحاد جامعه است و در نظام جمهوری اسلامی توجه لازم به این امر صورت گرفته است.
سرپرست اداره صیانت از حقوق شهروندی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور شناخت و آگاهی نسبت به حقوق و تکالیف دولت و مردم را اساس کار دانست و افزود: مجریان قانون باید ابتدا خود، قانون را رعایت نموده و خدمتگزار مردم باشند.
وی گفت: امروزه رعایت حقوق مردم از ضروریات جامعه محسوب شده و زندگی اجتماعی مستلزم اجرای قوانین در رده های مختلف جامعه است.
حقوق شهروندی حقوق متقابل بین مردم و دولت
مهدیان تصریح کرد: حقوق شهروندی حقوق متقابل بین مردم و دولت است و محور تمامی فعالیت ها در زمینه حقوق شهروندی حفظ حقوق فردی و اجتماعی مردم است.
سرپرست اداره صیانت از حقوق شهروندی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: حقوق شهروندی موقعیتی است اجتماعی و انسانی که افراد جامعه با برخورداری از حقوق و تکالیف خود در قبال حکومت انتظارات متقابلی را از دولت برای احقاق حقوق خود بویژه در بعد خدمات دارند.
وی اظهار داشت: استنباط ما از حقوق شهروندی، حقوق و تکالیف متقابل بین ملت و دولت است و حقوق انسانی ،حقوق ملت و دیگر تعاریف مرتبط نیز در این مقوله می گنجند.
حقوق شهروندی پل مستحکمی میان مردم و دولت
مهدیان تصریح کرد: در نظام مردم سالاری دینی حقوق شهروندی پل مستحکمی میان مردم و دولت است که بواسطه آن می توان بین دولت و نظام ارتباط برقرار کرد.
سرپرست اداره صیانت از حقوق شهروندی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با اشاره به اینکه حقوق شهروندی پیچیده و گسترده است، خاطرنشان کرد: با پیشرفت و توسعه جوامع، این پیچیدگی بیشتر هم می شود.
وی در خاتمه با اشاره به برگزاری کارگاه هایی برای آشنایی مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی با مبانی حقوق شهروندی، خاطرنشان کرد: در سالجاری در 22 استان کشور این کارگاه ها برگزار شده است.
نظر شما