به گزارش خبرنگار مهر مدیرکل تربیت بدنی استان مرکزی در این مراسم گفت: ورزش زورخانه ای، تعزیه و نقالی هر سه از جمله ورزش ها و هنرهای ملی مذهبی ایران هستند.
سعید ملکی افزود: ورزش باستانی به عنوان یک رشته ورزشی برگرفته از آداب و سنن ملی و میهنی و آمیخته با شعائر مذهبی و دینی است.
وی با بیان اینکه این رشته تنها ورزش ملی، مذهبی است، اظهار داشت: ورزش زورخانه ای بزرگانی چون تختی و پوریای ولی را به جامعه تحویل داده است که افتخاراتی همیشگی هستند.
ملکی تاکید کرد: رشته باستانی زورخانه ای باید بعنوان الگو و تاثیر گذار در سایر رشته های ورزشی و پهلوانی نیز هدف تمام ورزشکاران باشد.
وی در پایان گفت: در این ورزش اخلاق، هنر، بزرگی و افتادگی گرد هم آمده است وبه ذکر" یا علی(ع)" و ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین مزین شده است.
علی محمد نوروزی پیشکسوت ورزش زورخانه ای کشور نیز در این مراسم گفت: ورزش زورخاانه ای در استان مرکزی دارای پیشینه است و زورخانه متقین نیز از سال 50 مشغول آموزش و تربیت علاقمندان به این ورزش است.
وی افزود: استان مرکزی در این 41 سال پهلوانان بسیاری را به ورزش زورخانه ای کشور معرفی کرده است که همگی در کشورهای برون مرزی نیز اجرای برنامه داشته اند و خوشحالیم که ورزش باستانی با تلاش مسئولین به ثبت جهانی رسید.
نظر شما