۲۶ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۱۷

دهقانی:

کنتورگذاری تنها راه نجات دشتهای فارس/کم شدن هزینه کشاورزان باکنتور هوشمند

کنتورگذاری تنها راه نجات دشتهای فارس/کم شدن هزینه کشاورزان باکنتور هوشمند

شیراز- خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: کنتور گذاری چاههای کشاورزی تنها راه نجات آبهای زیرزمینی و دشتهای استان فارس است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا دهقانی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان فارس در گذشته دارای منابع آبی بیشماری بوده اما متاسفانه به دلیل افزایش روند استفاده از آبهای زیرزمینی و توسعه کشاورزی و خشکسالی سطح آب‌های زیرزمینی در 112 دشت استان به سالانه یک مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: به طور مثال چاههای کشاورزی جهرم به میزان پایین تر از 450 متر رسیده و کشاورزان باید در این ارتفاع آب را استحصال کنند.

دهقانی تاکید کرد: در سطح استان فارس سالانه 700 میلیون تا یک میلیارد مترمکعب آب از سفره‌های زیرزمینی اضافه برداشت  می شود و این کار باعث  از بین رفتن دشتها، پایین رفتن سطح آب، و شور شدن سفره های زیرزمینی می شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به اینکه اضافه برداشتها از منابع زیرزمینی توسط عده کمی از کشاورزان انجام می گیرد، افزود: با برداشتهای اضافی منابع آبی استان به خطر می افتد که با کمک نصب کنتورهای هوشمند بر چاههای کشاورزی  این صدمات کنترل می شود.

کم شدن هزینه کشاورزان با نصب کنتور هوشمند

وی تصریح کرد: در استان فارس در سال 90 براساس بررسی‌های انجام شده بالغ بر 250 هزار متر مربع کف شکنی چاه انجام شده که این عدد یک سوم در سطح کشور است که نصب کنتور هوشمند راههایی برای بی نیازی کشاورز از صرف این هزینه سنگین بشمار می رود.

دهقانی اضافه کرد:نصب کنتورهای هوشمند روی چاه‌های کشاورزی منافع زیادی از جمله بی‌نیازی به پرداخت هزینه‌های بسیار سنگین کف شکنی چاه‌ها، کاهش افت کیفی آب و افزایش بهره‌وری و افزایش حمایت‌های دولتی را به همراه دارد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس تاکید کرد: با کنتور گذاری میزان برداشت هر چاه طبق نیاز آن می شود و اینکار به جلوگیری از هدر رفتن منابع و مدیریت آن کمک می کند.

وی اعلام کرد: کشاورزان برای نصب کنتورهای هوشمند تنها یک میلیون تومان از کل شش میلیون هزینه آن را پرداخت می‌کنند و مابقی هزینه به‌صورت تسهیلات با سود پایین، توسط بانک کشاورزی تامین و پرداخت می‌شود.

به دنبال دریافت پول آب بها نیستیم

دهقانی با تاکید بر اینکه پول آب از کشاورزان دریافت نمی شود تصریح کرد: کنتور گذاری برای دریافت پول آب از کشاورز نیست و تنها راه کنترل  روند کاهش آبهای زیرزمینی  و نجات آن بشمار میرود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس عنوان کرد: در حال حاضر 30 هزار چاه برقی در استان فارس وجود دارد که امسال برای 8 هزار چاه  با اعتبار 400 میلیارد ریال برنامه کنتور گذاری داریم که اینکار همراه با انجام سیاستهای تشویقی صورت می گیرد.

کد خبر 1744735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha