۲۶ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۱۱

آیت الله حسینی بوشهری:

امر به معروف و نهی از منکر با آزادی‌های مشروع منافاتی ندارد

امر به معروف و نهی از منکر با آزادی‌های مشروع منافاتی ندارد

قم - خبرگزاری مهر: مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای همگانی است که با آزادی انسان‌ها در چارچوب های الهی هیچ گونه منافاتی ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در تجمع بزرگ آمران به معروف و ناهیان از منکر که همزمان با آغاز ماه محرم در شبستان امام خمینی(ره)‌ حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، اظهار داشت:‌ انسان موجودی مسئولیت پذیر است که در برابر خدا،‌ پیامبر(ص)، ائمه اطهار(ع) و دیگران مسئول است.

وی با تأکید بر این که انسان نمی‌تواند نسبت به محیط پیرامون خود بی‌تفاوت باشد، گفت: کسی که نسبت به دیگران احساس مسئولیت نکند خدا نسبت به این انسان مسئولیت‌گریز می‌فرماید که "این‌ها انسان‌هایی غافل و دارای خود‌باختگی هستند".

عضو خبرگان رهبری با بیان این که این گونه افراد دارای نگاه سطحی به دنیا و از مسائل آخرت و زندگی جاودانه غافل هستند، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای همگانی است که با آزادی انسان‌ها در چارچوب های الهی هیچ گونه منافاتی ندارد.

وی با بیان این که انسان‌ها می‌توانند در چارچوب فرامین الهی زندگی آزادانه خود را ادامه دهند؛ افزود: انسان‌ها به دلیل پیوند اجتماعی باید نسبت به یکدیگر نظارت و کنترل داشته باشند، به ویژه این که جامعه ما جامعه دینی و قرآنی است.

امر به معروف و نهی از منکر متوجه چه کسانی است؟

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به این  که امر به معروف و نهی از منکر متوجه چه کسانی است،‌ خاطرنشان کرد: با
نگاه به آیات قرآن متوجه می‌شویم که خداوند در مرحله نخست امر به معروف و نهی از منکر را متوجه خود می‌داند.

امام جمعه قم با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر در مرحله دوم،‌ وظیفه پیامبر خاتم(ص) می‌باشد، ادامه داد: در مرحله سوم، حاکمان صالح و کسانی که در برابر طاغوت پیروز شده و در جامعه قدرت می‌یابند،‌ عهده‌دار وظیفه امر به معروف و نهی از منکر می‌باشند؛ براین اساس مسئولان نظام و کارگزاران باید به این وظیفه الهی عمل نمایند.

مدیر حوزه‌های علمیه اضافه کرد: در مرحله چهارم نخبگان و گروهی از افراد که حرفشان در جامعه خریدار است و دارای وحدت فکری هستند، باید عهده‌دار امر به معروف و نهی از منکر باشند، این گروه باید به پا خیزند و جامعه را به خوبی‌ها دعوت کرده و آنها را از ارتکاب گناهان و رفتن به سوی پلیدی‌ها نهی کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این که در مرحله پنجم، آحاد جامعه اسلامی موظف به امر به معروف و نهی از منکر هستند، گفت: این بار سترگ تنها بر دوش خدا، پیامبر(ص)، حکام صالح و نخبگان نیست، ‌بلکه آحاد مردم اعم از مرد و زن و پیر و جوان در برابر این واجب الهی مسئولیت دارند.

آثار و برکات امر به معروف و نهی از منکر

آیت‌الله حسینی بوشهری در ادامه به آثار و برکات امر به معروف و نهی از منکر درجامعه اشاره کرد و گفت: بر اساس روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) اگر جامعه‌ای امر به معروف و نهی از منکر را ترویج کند، در مسیر سعادت قرار دارد و در صورتی که آن را رها کنند،  برکات از جامعه رخت بر می‌بندد؛ پیامبر(ص) در ادامه حدیث می‌فرماید "انتظار نداشته باشید کسی به داد این امت برسد".

استاد حوزه علمیه قم در ادامه به روایتی از امام باقر(ع) درباره آثار مثبت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره کرد و ابراز داشت: بر اساس این روایت،‌ اگر در جامعه امر به معروف و نهی از منکر جاری باشد، ‌واجبات الهی در سایه آن احیا  می شود، امنیت برقرار و راه ها امن می‌شود،‌ کسب و کار حلال می‌ گردد، ‌مظالم برگردانده می‌شود،‌ دشمنان اسلام توان مقابله با جامعه اسلامی را ندارند،‌ کارها به سامان می‌رسد و... .

مدیر حوزه های علمیه در ادامه به چگونگی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره کرد و یادآور شد:‌ امر به معروف امر به خوبی‌ها وآنچه که فطرت انسانی آن را خوب می‌داند، است  و نهی از منکر،‌ نهی از بدی‌هاست، بدی‌هایی که فطرت انسان آن را بد می‌داند.

تاکید بر لزوم آشنایی آمران به معروف با روش های اسلامی

امام جمعه قم با تأکید بر این که کسانی که در عرصه امر به معروف و نهی از منکر فعالیت می‌کنند، باید با روش اسلامی آشنا شوند، ادامه داد: کاری که آمران به معروف و ناهیان از منکر انجام می‌دهند، باید با برخورد اسلامی و رفتاری خوب و نرم باشد و اگر این کار با روش تند توأم باشد، موجب بدتر شدن فرد می‌شود.

ناهیان از منکر نباید احساس بی‌پناهی کنند

مدیر حوزه‌های علمیه، شناخت شیوه‌های امر به معروف و نهی از منکر را از الزامات احیای این واجب الهی دانست و گفت:‌ امروز ما در جامعه دینی و اسلامی زندگی می‌کنیم، در این جامعه آمران به معروف و ناهیان از منکر نباید احساس بی‌پناهی  کنند؛ تک تک افراد که بر اساس روش‌های درست امر به معروف و نهی از منکر ‌عمل می‌کنند، باید پناهی را برای خود احساس کنند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، عضو خبرگان رهبری در پایان گفت:‌ حضرت اباعبدالله الحسین(ع)  برای امر به معروف و نهی از منکر به کربلا رفت و تمام آنچه که بر آن حضرت گذشت، در راستای احیای این فریضه الهی بود؛ از این رو باید در مسیر این امام همام حرکت کرده  و امر به معروف و نهی از منکر را احیا کنیم.

بیانیه پایانی تجمع بزرگ آمران به معروف و ناهیان از منکر

آمران به معروف و ناهیان از منکر استان قم در پایان این مراسم در بیانیه‌ای خواستار برخورد قاطعانه، سریع و قانونی دستگاه های قضایی و انتظامی با مظاهر منکرات و فساد شدند.

 در این بیانیه با اشاره به این که‌ دشمن در جهت مقابله با نظام اسلامی و انحراف جامعه به ویژه نسل جوان، جنگ فرهنگی خود را با تمام توان آغاز نموده ، آمده است: ما آمرین به معروف و ناهیان از منکر استان قم در راستای عمل به وظیفه شرعی، انقلابی و سیاسی خود و لبیک‌گویی به ندای هل‌من ناصر ینصرونی اباعبد‌الله(ع) و عمل به رهنمود‌های حضرت امام راحل‌ و مقام معظم رهبری با تمام  وجود در راه احیای معروف و مبارزه با منکر در صحنه حاضر خواهیم بود.

همچنین عمل به وظیفه دین،‌سیاسی و انقلابی تمامی نهاد‌های فرهنگی کشور در راستای ترویج شعائر اسلامی و مقابله با مصادیق منکر در ابعاد مختلف اخلاق، سیاسی،‌ اقتصادی و اجتماعی از دیگر بند‌های این بیانیه بود.

در ادامه این بیانیه،‌ بر برخورد قاطعانه، سریع و قانونی با مظاهر منکرات و فساد از سوی دستگاه های قضایی و انتظامی و ایجاد کرسی‌های نظریه‌پردازی در راستای نهادینه سازی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر از سوی حوزه‌های علمیه تأکید شده است.

همچین در پایان این بیانیه از عموم مردم خواسته شده تا در راستای انجام وظیفه شرعی خود به منظور ترویج فرهنگ تذکر لسانی و تقویت بنیان‌های خانواده، نسبت به برچیدن منکرات و فحشا در جامعه تلاش کنند، در این میان مجلس و دولت نیز با قانون‌گذاری و اجرای درست قوانین،  امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه نهادینه کنند.
 

کد خبر 1744985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha