به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید قدیمی در نشست خبری گروهها و روسای کمیتههای برنامه ریزی آموزش عالی با محوریت تحول و ارتقاء برنامههای درسی دانشگاهی که صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: در 30 ماه گذشته 30 کمیته تخصصی در حوزههای مختلف علوم انسانی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: شورای تخصصی تحول علوم انسانی سال گذشته ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت و مسئولیت 15 کمیته روانشناسی، حقوق، اقتصاد، جامعه شناسی، تعلیم و تربیت، مدیریت، زبان و ادبیات خارجی، فلسفه دو گرایش، معماری، خانواده و مطالعات زنان، هنر، علوم ارتباطات رسانه و علوم سیاسی از 30 کمیته به این شورا واگذار شد.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی گفت: کمیته های گردشگری، حسابداری، علوم ورزش و تربیت بدنی، جغرافیا و کتابداری قبل از تشکیل کمیته های مذکور در زیر مجموعه علوم انسانی تشکیل شده و به فعالیت مشغول است و پنج کمیته مستقل دیگر به نام های کمیته معارف، فرهنگ و تمدن، علوم قرآنی و حدیث، انقلاب اسلامی و علوم معارف و دفاع مقدس به صورت مستقل در زمینه علوم انسانی فعال هستند.
وی یادآورشد: بیش از 50 درصد زمانی که طی 30 ماه گذشته صرف شده در حوزه علوم انسانی بوده است چرا که حوزهای بسیار پیچیده و دقیق است.
قدیمی با بیان اینکه قانون برنامه پنجم توسعه ورود به حوزه علوم انسانی را بازنگری برنامه درسی اعلام کرده است، گفت: از 20 هزار برنامه درسی که باید در طول برنامه 5 ساله بازنگری شود بیش از 10 هزار سرفصل مربوط به دروس و سرفصل های این 25 کمیته است.
وی ادامه داد: از سال 79 تا 89 مسئولیت برنامه ریزی درسی، محتوای درسی و سرفصل ها به سرفصلها به دانشگاههایی که هیات ممیزه دارند واگذار شد تا بتوان از ظرفیت اساتید دانشگاهها استفاده کرد.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی افزود: در بررسی ها مشخص شد برخی از سرفصلها عنوان مشابهی داشتند که محتوای آنها متفاوت بود و برخی دیگر عنوان متفاوت داشته ولی محتوای مشابه داشتند برای همین بسیاری از کمیتهها برنامه تجمیع را در مقطع کارشناسی در دستور برنامه کاری خود قرار دادند. به عنوان مثال رشته روانشناسی با 10 گرایش تجمیع شد و به دنبال این هستیم که برنامه کارشناسی روانشناسی یک دوره شود.
وی ادامه داد: کمیتههای برنامه ریزی آموزش عالی به دنبال توسعه هدفمند هستند گام بعدی از بازنگری، نهضت تولید متون برای سرفصل های بازنگری شده است. گام های بعدی که می توان وارد آن شد اصلاح شرایط ورود به دانشگاه، تغییر در برنامه دانشجویان علاوه بر مباحث درسی است.
قدیمی افزود: 80 درصد دانشجویان کشور در 20 درصد رشته ها مشغول تحصیل هستند و این بازنگری برای این آغاز شده است که اولا قانون کشور است و اینکه برنامهها قدیمی شده بود.
وی افزود: با این بازنگری 70 هزار عضو هیئت علمی دانشگاهها در خدمت این بازنگری هستند که در جهت همگرایی آموزش عالی حرکت می کنند این بازنگری طی 5 سال انجام می شود.
نظر شما