۲۸ آبان ۱۳۹۱، ۹:۳۴

تصویب برای نخستین بار/

واکسن جدید مننژیت B در برنامه واکسیناسیون کودکان قرار می‌گیرد

واکسن جدید مننژیت B در برنامه واکسیناسیون کودکان قرار می‌گیرد

مننژیت یکی از بیماریهایی است که والدین بیشترین واهمه را از آن دارند، چرا که این بیماری سالانه صدها کودک را به کام مرگ می کشاند، اما اخیرا واکسن مننژیت B برای نخستین بار مورد تصویب قانونگذاران اروپایی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در مهمترین پیشرفتهایی که علیه بیماری مننژیت در سه دهه گذشته صورت گرفته واکسن جدیدی که " بکسسرو" نام دارد از سازمان پزشکی اروپایی مجوز گرفت و راه آن برای تأییدیه گرفتن ظرف چند هفته آینده باز شده است.

دولت بریتانیا درحال حاضر تحت فشار شدیدی قرار گرفته تا بودجه تولید این دارو را فراهم کند تا این واکسن در برنامه واکسیناسیون ملی کودکان در کنار واکسن فلج اطفال و دیفتری قرار گیرد.

یک سخنگو از سازمان مننژیت بریتانیا اظهار داشت: هزینه های این دارو برای دولت بریتانیا و شرکت تولید کننده نواتریس به یک موضوع مناقشه تبدیل شده بود. آزمایشها نشان می دهد که واکسن بکسسرو که توسط شرکت چند ملیتی داروسازی نواتریس در سوئیس تولید شده تا 73 درصد  کودکان را در مقابل مننژیت B محافظت می کند.

در سال 2009، 2010، حدود 2 هزار و 74 مورد ابتلا به مننژیت meningococcal در بریتانیا گزارش شد که از این تعداد 1870 مورد مننزیت B بود.

والدین همواره در وحشت از این بیماری کشنده زندگی کرده اند، چرا که این بیماری کودکان را هدف گرفته و به سرعت آنها را به کام مرگ می کشد.

یک چهارم از نجات یافتگان این بیماری برای همیشه دچار ناتوانیهایی چون آسیب مغزی، ناشنوایی و قطع عضو می شوند.

آخرین واکسن مهم علیه مننژیت، پس از پنج سال وارد برنامه واکسیناسیون کودکان شد. این واکسن که pneumococcal نام داشت، ابتدا وارد ایالات متحده شد.

سازمان مننژیت بریتانیا درباره این واکسن گفته است که باید تاحد امکان سریع وارد برنامه شود تا جان کودکان نجات یابد.

مننژیت عفونت و التهاب پرده مننژ و مایع مغزی – نخاعی است که دور مغز و نخاع را احاطه کرده‌اند ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها همگی می‌توانند عامل ایجاد مننژیت شوند. شدت عفونت بستگی به عامل عفونتزا دارد. دلیل بیشتر موارد مننژیت ویروس‌ها تلقی می شوند.

نوزادان و شیرخواران کوچک ممکن است نشانه‌های کلاسیک مننژیت همانند درد و یا گردن سفت را نداشته باشند و بجای آن نشانه‌هایی همانند گریه همیشگی، به گونه غیر طبیعی خواب آلوده بودن و یا بی تاب بودن و کاهش میل به غذا را داشته باشند.

کد خبر 1745974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha