۲۸ آبان ۱۳۹۱، ۹:۱۷

اختتامیه هفته کتاب ـ1/

در بحث کتاب نباید دنبال مقصر بود/ از برخی دستگاه‌ها بیش از این انتظار داشتم

در بحث کتاب نباید دنبال مقصر بود/ از برخی دستگاه‌ها بیش از این انتظار داشتم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیستمین دوره هفته کتاب گفت: معتقدم در بحث کتاب باید کمتر به دنبال مقصر بود و بیشتر باید به دنبال گره‌گشایی و پیش‌برندگی باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران شب گذشته، با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هیچ وقت ادعا نداشته که با برگزاری هفته کتاب و یا نمایشگاه بین‌المللی کتاب قرار است مشکلات کتاب حل شود، اظهار کرد: ما معتقدیم باید به هر شیوه‌ای بهانه و شوق برای توجه دادن به کتاب ایجاد کنیم. من چند شب قبل در نشستی با حضور تشکل‌های نشر شرکت کردم، تصورم این بود که جلسه، جلسه تعارف‌ها و تجلیل‌هاست، اما مشاهده کردم که بحث‌هایی بسیار جدی در آن جلسه مطرح شد و البته همه آنها را دسته بندی‌ شده، فردای آن روز خدمت رئیس جمهور مطرح کردم و ایشان هم قول همکاری دادند.

حسینی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام توان خود را برای توسعه فرهنگی به کار گرفته است و البته ظرفیت‌های بیشتری هم در این زمینه وجود دارد. به نظرم این روزها به جای نقد کردن کارها که راه به جایی نمی‌برد، باید راهکار ارائه دهیم و ما هم از پیشنهادهای خوب در این زمینه استقبال می‌کنیم. معتقدم در بحث کتاب باید کمتر به دنبال مقصر بود و بیشتر به دنبال گره‌گشایی و پیش‌برندگی باید باشیم.

وی در ادامه از نوع حضور دانشگاه‌های کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی انتقاد کرد و گفت: ما از دانشگاه‌ها بیشتر از این وقع داشتیم. درست است که دوستان جهاد دانشگاهی در برگزاری هفته کتاب در بخش دانشگاهی تلاش کردند، اما دانشگاه به دلیل جایگاه والایی که دارد انتظار می‌رفت بیشتر پای کار باشد.

حسینی همچنین به مدارس اشاره کرد و گفت: در مدارس نمایشگاه‌های کتاب هست، اما اینکه آیا معلمان مدارس هم دانش‌آموزانشان را به مطالعه تشویق می‌کنند یا نه جای سئوال دارد؟ اینکه آیا کتابفروشان در هفته کتاب فضای متفاوتی برای فروش ایجاد کردند؟ اینکه فرافکنی کنیم و همه بار را به دوش برخی بیفکنیم صحیح نیست.

وی همچنین از رسانه‌ها برای پوشش اخبار هفته کتاب تشکر کرد و گفت: اگر هر کشوری در درون خود یک مزیت فرهنگی داشته باشد، آن مزیت در کشور ما کتاب است که کالایی فرهنگی و ملی به شمار می‌رود و ما در آن مزیتی نسبی داریم. انتظار دارم که در این زمینه همگان پای کار بیایند تا در آینده هیچ مسجدی بدون کتابخانه نباشد و حتی در کنار هر مسجد یک کتابخانه جایی برای فروش کتاب نیز تعبیه شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین خواستار توسعه خدمات الکترونیکی در بحث تکمیل و صدور مجوز در نشر شد و گفت: بد نیست در این زمینه یک نظام‌نامه محتوایی نوشته شود.

حسینی همچنین از ناشران کشور خواست بحث هزینه برای تبلیغات محصولات خود را جدی بگیرند و گفت: در میان انبوه آثار تولید شده بد نیست که ناشر با تبلیغ محصول خود مردم را متوجه خود کند، این کار در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه هم می‌شود انجام شود و منافاتی با اخلاص ندارد.

وی همچنین خواستار توجه بیشتر به فرمت‌های صوتی کتاب به ویژه برای نابینایان شد.

کد خبر 1746322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha