به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی شامگاه شنبه در مراسم عزاداری هیئت رزمندگان اسلام قم که در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) برگزار شد، با بیان اینکه یادآوری نعمت یکی از بهترین روشهای تبلیغ دین است اظهار داشت: یادآوری نعمت باعث میشود نعمت دهنده پیش انسان محبوب شود.
وی گفت: شکر و یادآوری نعمت باعث میشود که گله و شکوه انسان کم شود و اگر انسان به نداشتههای خود نگاه کند گله میکند اما نعمتها و داشتهها، انسان را امیدوار میکند.
یادآوری نعمت در انسان حس تقدیر ایجاد میکند
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه یادآوری نعمت در انسان حس تقدیر ایجاد میکند، اظهار داشت: کسانی که در زندگی خود به موارد منفی نگاه میکنند حس اعتراض آنها تحریک میشود و این به دلیل آن است که جهان بینی درستی ندارند و همواره بدبین هستند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه با بیان اینکه نعمتها ممکن است ثابت و یا متغیر باشد افزود: برخیها از نعمتها ماندگار برخوردار هستند اما برخی از نعمتها به سرعت عبور میکند که یکی از این نعمتها نعمت جوانی و سلامت است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: برخی از نعمتها زوال پذیر است مانند نعمت پدر و مادر که همواره باقی نخواهد ماند که جوانان و نوجوانان باید در این فرصت باقیمانده از آنها تقدیر و تکریم کنند و فرصت را از دست ندهند.
باید جوانی را در راه اطاعت و عبادت خداوند سپری کرد
وی با بیان اینکه باید جوانی را در راه اطاعت و عبادت خداوند سپری کرد، اظهار داشت: نعمت جوانی و حافظه ماندگار نیست، علامه طباطبایی با همه آثاری که بر جاگذاشت در اواخر عمرش اسم فرزند خود را فراموش کرده بود.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد: انسان وقتی بزرگتر شد وارد زندگی میشود که گاهی فرصت عبادت هم ندارد اما دوران نوجوانی و جوانی این فرصت بیشتر است.
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه شکر از نعمت به چهار صورت ذهنی، گفتاری، رفتاری ونوشتاری است عنوان کرد گفت: اولین شکر نعمت به صورت ذهنی است که انسان باید نعمت را از خدا بداند.
وی به شکر گفتاری نیز اشاره کرد و افزود: در این نوع شکرگذاری، انسان با گفتار و کلام خود از خداوند سپاسگزاری میکند که نمونه بارز آن دعای عرفه امام حسین(ع) است که امام در این دعا نعمتهای فراوانی که خداوند داده است را یادآوری و تقدیر کرده است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: سومین نوع شکر، شکر رفتاری است که ما باید با نعمتی که در اختیار داریم درست برخورد کنیم که قرآن به پیامبر(ص) فرمود نعمتهای خدا را بگو و این بدان معنا است که باید از نعمتهای الهی درست استفاده کرد.
مومن از نعمت خوب خوب استفاده میکند
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه تاکید کرد: خداوند بندهای را که به او نعمت داده ولی از آن استفاده نمیکند دوست ندارد که در این راستا باید از نعمتهای الهی به درستی و به خوبی استفاده کرد و مومن از نعمت خوب خوب استفاده میکند.
حجت الاسلام رفیعی ابراز داشت: روایات زیادی در استفاده از لباس خوب و عطر داریم و پیامبر(ص) هر وقت از خانه بیرون میآمد خود را آراسته میکرد و میفرمود خداوند زیبا است و زیبایی را دوست دارد.
وی اضافه کرد: چهارمین نوع شکر، شکر نوشتاری است و علی(ع) به معاویه نامه نوشت که میخواهم نعمتهایی را به شمار یادآوری کنم.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: برخی از نعمتها ویژه است که قرآن میفرماید برخی از نعمتها نظیر امنیت، وحدت و رهبری را زیاد یاد کنید.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه تصریح کرد: نعمت تنها نان و آب نیست و امام رضا فرمود در روز قیامت از نعمت ولایت سئوال میشود.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) یکی ازروش هایی که در روز عاشورا برای هدایت مردم استفاده کرد روش یادآوری نعمت بود افزود: امام حسین(ع) صبح عاشورا در خطبه ای طولانی از لشکر عمر سعد پرسید آیا می دانید جدم رسول الله(ص) ، مادرم حضرت زهرا(س) و پدرم علی بن ابی طالب(ع) کسی که اولین نفر بود که اسلام آورد و از نظر علمی از همه افراد دیگر اعلم است و حلم او از همه بیشتر و مولای همه مومنان و مومنات است و او روز قیامت آب کوثر را توزیع میکند.
وی ابراز داشت: بعد از قرائت خطبه حضرت، نقل شده است تا 30 نفر از لشکر عمر سعد به سپاه امام حسین(ع) آمدند.
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه گفت: امام حسین(ع) یکی از روشهایی که در روز عاشورا برای هدایت مردم استفاده کرد روش یادآوری نعمت بود.
کد خبر 1746525
نظر شما