به گزارش خبرنگار مهر، افشین کلاهی امروز در شانزدهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران با ابراز خرسندی از ایجاد مجمع تشکل های دانش بنیان، افزود: ایجاد این نوع تشکل ها از یک سال گذشته پیشنهاد شد و امروز با امضای تفاهم نامه محقق خواهد شد.
رئیس کمیسیون فناوری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به وضعیت شرکتهای دانش بنیان، اظهار داشت: در حال حاضر 2 هزار و 500 شرکت دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری در مرز ورشکستگی قرار دارند.
وی با اشاره به روند فعالیت ها در شرکتهای دانش بنیان از ارائه ایده تا محصول، خاطر نشان کرد: در حالی که تجاری کردن، بازاریابی و حوزه های کسب و کار از مهمترین مسایل در شرکتهای دانش بنیان است، این امور در برنامه ریزیها دیده نشده است.
کلاهی با تاکید بر اینکه 60 درصد از نیروهای شاغل در بخش خصوصی دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم هستند، ادامه داد: این افراد صلاحیت و توانایی اداره کردن شرکتهای دانش بنیان را ندارند.
رئیس کمیسیون فناوری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به اهداف سند چشم انداز 1404، یادآور شد: بر این اساس باید سالانه 2.6 درصد افزایش سرانه تولید ناخالص داخلی داشته باشیم.
وی بهترین راهکار برای افزایش GDP را توجه به حوزه ICT دانست و در این باره توضیح داد: در صورتی که ضریب نفوذ اینترنت باند پهن در کشور افزایش یابد سالانه 1.4 درصد رشد درآمد ناخالص داخلی خواهیم داشت.
کلاهی، به مقایسه وضعیت حوزه های ICT در کشور و سایر کشورها اشاره کرد و ادامه داد: ضریب نفوذ تلفن همراه در سال 2011 در کشور 75 درصد بوده که کمترین میزان ضریب را نفوذ در میان کشورها را داشته است.
وی با بیان اینکه میزان ضریب نفوذ تلفن ثابت و اینترنت در کشور زیر خط فقر قرار دارد، اضافه کرد: دسترسی به اینترنت باند وسیع در کشور 5 برابر عقب تر نسبت به GDP کشور است.
کلاهی یادآور شد: این در حالی است که با افزایش میزان ضریب نفوذها می توانیم تا 13 سال آینده به اهداف سند چشم انداز نایل شویم.
نظر شما