۲۸ آبان ۱۳۹۱، ۱۴:۴۵

احمدی در گفتگو با مهر:

ذخایر نفت و گاز عاملی برای موفقیت ایران در عرصه بین‌الملل است

ذخایر نفت و گاز عاملی برای موفقیت ایران در عرصه بین‌الملل است

بوشهر - خبرگزاری مهر: دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ظرفیت‌های ذخایر نفت و گاز ایران ،عاملی برای موفقیت های آتی کشور در عرصه‌های بین المللی است.

حجت‌الاسلام دکتر موسی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فعالیت‌های اکتشافی اخیر در مناطق خلیج‌فارس، شمال شرق و غرب کشور نشان از ظرفیت‌های بالای ایران در زمینه سوخت های فسیلی است.

وی با اشاره به اینکه هنوز در بخش‌های زیادی از کشور اکتشاف نفت و گاز انجام نشده، بیان داشت: مطابق برآورد یکی از نشریات بین المللی نفت جهان، ایران از سال 2000 تا  به امروز بیشترین اکتشافات نفت و گاز دنیا را به خود اختصاص داده است و با توجه به این ظرفیت بالا می تواند تا 90 سال آینده نفت و حداقل تا 150 سال دیگر گاز تولید کند.

ضرورت بومی‌سازی فناوری‌های نفت و گاز

نماینده مردم دیر، کنگان و جم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما بعد از سال‌ها تجربه در فناوری‌های نفت و گاز باید پروسه بومی سازی این علوم را با جدیت دنبال کنیم تا نیاز به خریداری این تکنولوژی از شرکت‌های خارجی کمتر شود که البته با توانایی نیروی انسانی فعال در صنعت نفت و گاز این امر محقق خواهد شد.

حجت‌الاسلام احمدی درباره همکاری مجلس با وزارت نفت خاطر نشان کرد: مجلس و کمیسیون انرژی برنامه ای را برای توسعه  سرمایه گذاری در نفت خواهد داشت و در این مسیر منابع مالی مشخصی تعیین خواهد شد.

وی اضافه کرد: در این راستا امیدوارم  موانعی که در حال حاضر بر سر راه اقتصاد نفتی وجود دارد  برداشته شود و همانطورکه ارزیابی  شده بود تا پایان برنامه پنجم توسعه یعنی تا پایان سال 94 ظرفیت تولید نفت کشور به روزانه پنج میلیون و 500 هزار بشکه، تولید گاز یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب در  روز و تولید محصولات پتروشیمی نیز به 100 میلیون تن در سال برسد.

ضرورت تلاش برای تولید هرچه بیشتر از فازهای پارس جنوبی

این نماینده همچنین در خصوص پروژه های پارس جنوبی اظهار داشت: مطابق پیش‌بینی‌هایی که قبلا مسئولان دولتی برای به تولید رسیدن برخی از پروژه‌های باقیمانده تا پایان سال 91 و تمامی فازها تا پایان سال 93 داشته‌اند ارزش گاز قابل برداشت و استخراج بین چهار تا پنج هزار میلیارد باشد.

وی ادامه داد: البته همانطور که می دانیم این حوزه مشترک در بخش ایران با مشکلاتی از جمله در تامین و تدارک کالا، منابع مالی و پیمانکاران روبرو است که امیدوارم این مشکلات نیز برطرف شود و ما شاهد تولید هر چه بیشتر در این حوزه باشیم.

موسی احمدی به موقعیت مهم خلیج فارس در فرایند اقتصادی ایران و منطقه  اشاره کردو گفت: خلیج فارس پس از خلیج مکزیک و هادیسون سومین خلیج بزرگ جهان به شمار می آید و بواسطه معادن سرشار از نفت و گاز که در کف و بسترسواحل آن قرار دارد دارای اهمیت است و اصولا  30 درصد نفت جهان از منطقه خلیج فارس تامین می‌شود و چون مسیر انتقال نفت برخی از کشورهای منطقه نیز می باشد دارای اهمیت سوق الجیشی مضاعفی است.

کد خبر 1746801

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha